Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΕ ΄΄ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ΄΄





ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Ο Σύλλογος  ΄΄Αλησμόνητες  Πατρίδες ΄΄  Αλμωπίας πραγματοποίησε καλοκαιριάτικη  εκδήλωση  που εντυπωσίασε  και ξεχώρισε  για την ομορφιά της, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει   λάτρεις της διασκέδασης,  που κράτησαν ψηλά τη διάθεση  όλο το βράδυ  με μεγάλη  επιτυχία.
Χόρεψαν  για τους πολίτες που επέλεξαν τη βραδιά εκείνη να βρίσκονται εκεί   οι χορευτές του συλλόγου, επίσης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και  χόρεψε ο Εξαπλάτανος, ο Μορφωτικός  Σύλλογος Γαρεφείου  και  χασαποσέρβικο χόρεψαν  τα  μέλη  συλλόγου από την Αραβησσό  του δήμου Πέλλας.

Το διάσημο  παραδοσιακό  σχήμα ΄΄Χοροσταλίτες ΄΄ ήταν όλο το βράδυ στη σκηνή και  έντυσε μουσικά τη βραδιά με νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια.  
Το   τραγούδι ΄΄ Μακεδονία Ξακουστή ΄΄, άστραψε και βρόντηξε  και έδωσε να καταλάβουν μερικοί πως η Μακεδονία του Αλέξανδρου είναι μια και είναι Ελληνική .

Οι  Χοροσταλίτες  κατάφεραν να κρατήσουν  αμείωτο το ενδιαφέρον  των παρευρισκομένων  με  γλυκοστάλακτες μουσικές από κάθε γωνιά της πατρίδας μας.    Χοροί   Μικρασίας ,  Μακεδονικοί,  Νησιώτικα,  Θρακιώτικα, κοντολογίς    ξετρύπωσαν   ότι  πιο όμορφο Ελληνικό, γιατί η Πατρίδα μας έχει πλούσια παράδοση, που σε κάθε ευκαιρία πρέπει να μας  συνεπαίρνει  και να μας στροβιλίζει  για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας.  Άλλωστε η Ελληνική Ψυχή  είναι ασύγκριτα μεγάλη  και αυτό πρέπει να έχουμε μέσα μας.
Ήταν εκεί μαζί με όλους  στον αύλειο χώρο του Β΄γυμνασίου Αριδαίας ο  δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος,  ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α κ Χρήστος Γεωργίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι  και ο κ. Γιώργος Δόντσιος  Αντιπρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων  Μακεδόνων.
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more