Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Τριγμοί στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πέλλας ;


Έντονες είναι οι δυσαρέσκειες που έχουν αναπτυχθεί στην ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Πέλλας, είτε εμφανώς είτε παρασκηνιακά, μετά και τις τελευταίες αλλαγές στους αντιδημάρχους. Οι καλά γνωρίζοντες τα δημοτικά πράγματα στο Δήμο, τονίζουν ότι η φθορά της δημοτικής αρχής είναι αρκετά σημαντική,  παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή το αντίπαλο δέος… 
    Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει και από το γεγονός ότι μια μία οι ΄΄ άτυπες αρχές ΄΄ του Γρηγόρη Στάμκου, όσον αναφορά τον τρόπο διοίκησης και αξιοποίησης των συνεργατών του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν πάει στην άκρη. Ο αρχικός σχεδιασμός των 20 μηνών αξιοποίησης των δημοτικών του συμβούλων, στη διοίκηση του δήμου, σε θέσεις ευθύνης και κυρίως αυτές των αντιδημάρχων, η αρχική του θέση περί μη εντοπιότητας των αντιδημάρχων στις έδρες τους, αλλά και η μη αξιοποίηση ισομερώς όλου του έμψυχου δυναμικού της πλειοψηφίας, στην πορεία έχει αλλάξει αρκετά.  
      Στη θέση του μπήκαν η δυναμική των συμβούλων, οι  συσχετισμοί, και ενδεχόμενα και οι σχεδιασμοί για την επόμενη ημέρα. Μάλιστα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η αλλαγές στις αρχές και στο τέλος Αυγούστου που έγιναν θα είναι και οι τελευταίες.
     Επίσης η κούραση ως ένα βαθμό της ομάδας της δημοτικής αρχής είναι εμφανής σε πολλές περιπτώσεις και δείχνει να μην πηγαίνει συμπαγείς με τους ίδιους ρυθμούς, καθώς αφενός περιλαμβάνει δημοτικούς συμβούλους με τεράστια εμπειρία και διαχρονική παρουσία στα κοινά, αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους, με τους οποίους ξεκίνησε από το 2010 ο κος Στάμκος την πρώτη του θητεία, αλλά και με νέους Δημοτικούς Συμβούλους, ποιο ορεξάτους και φιλόδοξους, ακόμα και για την ανάληψη σημαντικότερων θέσεων στη διοίκηση του δήμου, βλέποντας όμως να μην αξιοποιούνται σε τέτοιες θέσεις μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας. Η αιτιολόγηση του νεαρού της ηλικίας τους, της απειρίας σε θέσεις διοίκησης, είναι κάποια από τα στοιχεία που τέθηκαν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές μας, κάτι όμως που ίσως τους αφήνει μία πικρία για την πραγματοποίηση των φιλοδοξιών τους.
Εν κατακλείδι οι αλλαγές στις διοικητικές θέσεις, φαίνεται ότι γυρνούν μπούμερανγκ καθώς αντί να δημιουργήσουν συνεκτικότητα στη ομάδα της δημοτικής αρχής, μάλλον έχει δημιουργήσει γκρίνιες, δυσαρέσκεια και σίγουρα τάσεις αναμονής για την επόμενη ημέρα.
Μάλιστα κάποιοι δεν φοβούνται να πουν πως ο χρόνος είναι εναντίον της σημερινής διοίκησης καθώς το αφήγημα της νοικοκυροσύνης και της ακατάσχετης σκανδαλολογίας με ευθείες βολές σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, δεν περνά πλέον στους πολίτες, οι οποίοι ναι μεν καταδικάζουν και εξέφρασαν άλλωστε με την ψήφο τους στις τελευταίες δύο εκλογές τις προηγούμενες διοικήσεις, διαπιστώνοντας όμως ταυτόχρονα και την ανυπαρξία της σημερινής δημοτικής αρχής, σε σημαντικά έργα υποδομών ακόμα και στην εύρυθμη διαχείριση της καθημερινότητας του Δήμου, συμπληρώνοντας πλέον η ίδια σχεδόν 8 χρόνια διαχείρισης της τύχης του δήμου !
Ας ξαναθυμηθούμε όμως την σημερινή διοικητική ομάδα του δήμου, στις θέσεις των Αντιδημάρχων και τις αρμοδιότητες που έχει ο καθένας.

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κύρρου με καθ’ ύλη αρμοδιότητες που αφορούν την Καθαριότητα, το Περιβάλλον, το Πράσινο, την Πολιτική Προστασία.

ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Αντιδήμαρχος με καθ’ ύλην αρμοδιότητες που αφορούν την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία καθώς επίσης και τον Προγραμματισμό και την Ανάπτυξη.

ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ ΖΩΗ
Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Γιαννιτσών με καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων καθώς επίσης και της Διοίκησης – Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

ΛΟΥΣΠΑ ΕΡΑΣΜΙΑ
Αντιδήμαρχος με καθ’ ύλη αρμοδιότητες που αφορούν την Οικονομική Υπηρεσία καθώς και την Διαφάνεια και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μεγάλου Αλεξάνδρου με καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.

ΜΠΑΛΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης με καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Πέλλας με καθ’ ύλην αρμοδιότητες της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more