Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Βγήκαν τα “μαχαίρια” από τις αλλαγές των αντιδημάρχων στον Δήμο Έδεσσας


Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις και ασφυκτικές πιέσεις από την πλευρά των ενδιαφερόμενων, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου αποφάσισε να ανακοινώσει τα ονόματα των αντιδημάρχων που  πλαισιώσουν από 1η Σεπτεμβρίου το νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου  Έδεσσας. Μάλιστα αυτός ο ανασχηματισμός είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο αμέσως μετά την παραίτηση του Δημήτρη Ταπαζίδη. Έτσι δεν υπήρξε το στοιχείο του αιφνιδιασμού για κανέναν μιας και ο Δήμαρχος περίμενε να γυρίσουν όλοι από τις διακοπές τους ώστε να προχωρήσει στον ορισμό.

Κατά τα φαινόμενα βέβαια δεν θα είναι και ο τελευταίος ανασχηματισμός που θα επιχειρήσει ο δήμαρχος καθώς οι πιέσεις είναι πολλές και δεν αποκλείεται το Φθινόπωρο να προβεί σε νέες αλλαγές. Κύκλοι προσκείμενοι στον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου κάνουν λόγο ότι δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση αυτών που φεύγουν και με την επάρκεια αυτών που έρχονται οι τελευταίες αλλαγές.
Απλά προσπάθησε να κρατήσει κάποιες λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό της ομάδας του,  μέχρι τις εκλογές. Βέβαια το γεγονός ότι η είσοδος της Μαρούλας Κατσάρα αλλά και του Χρήστου Βερυκούκη που και οι δυο ήταν σφόδρα δυσαρεστημένοι, δείχνει ότι ο κος Γιάννου προσπαθεί να κλείσει τις ανοικτές πληγές εν όψει των επόμενων εκλογών. Βέβαια η επιστροφή των δυο στα έδρανα των αντιδημάρχων δημιούργησε νέες κόντρες και γκρίνιες όχι μόνο σε αυτούς που έφυγαν αλλά και σε αυτούς που δεν αξιοποιήθηκαν…

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο μόνος “αναντικατάστατος” που παραμένει στη θέση του είναι  ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννη Μουράτογλου που η παρουσία δημιουργεί εντάσεις.  Δεν είναι λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι δημοτικοί παράγοντες που τονίζουν ότι δημιουργεί προβλήματα οι πολυήμερες απουσίες του κου Μουράτογλου στην Αθήνα λόγω της θέσης που κατέχει ως γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, το γεγονός από το 2010 έως σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί ούτε για μια μέρα από την αντιδημαρχία αλλά και για την συμπεριφορά την οποία έχει απέναντι σε στελέχη της Δημοτικής ομάδας αλλά και γενικότερα. Μάλιστα τονίζουν ότι ο ίδιος δεν έχει ούτε καλημέρα με κάποιους δημοτικούς συμβούλους. Ας μην ξεχνάμε και το γεγονός με το παρκάρισμα του αυτοκινήτου του έξω από το δημαρχείο σε θέση ΑμΕΑ που είχε πάρει έκταση σε όλη την επικράτεια από τις φωτογραφίες που είχαν διοχετευτεί και μάλιστα του είχε επιβληθεί κλήση και αφαίρεση πινακίδων. Τέλος οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος και ότι θα στις επόμενες εκλογές και αυτός θα πρέπει να αλλάξει.
Σύμφωνα με πληροφορίες κομβικό σημείο για τις επόμενες αλλαγές είναι η φημολογούμενη επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στις 18 Οκτωβρίου, ημέρα τοπικής απελευθέρωσης της Έδεσσας από τον Τουρκικό ζυγό, όπου και έχει καλεστεί και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχθεί. Εκεί λοιπόν θα ξεκαθαρίσουν πολλά και για την υποψηφιότητα Δημήτρη Γιάννου στον Δήμο Έδεσσας. Έτσι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση μέσα στον Οκτώβριο. Αμέσως μετά θα συγκαλέσει την δημοτική του ομάδα και θα τους καλέσει όσοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν ή έχουν εκφράσεις δυσαρέσκειας για την ολική παρουσία του δήμου και κατέχουν θέσεις ευθύνης, να παραιτηθούν ώστε να αξιοποιηθούν Δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν όρεξη να προσφέρουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες παίζουν για τις θέσεις αντιδημάρχων ο ιατρός κος Λαμπρόπουλος καθώς και ο κος Πασχάλης που έχουν όρεξη και μπορούν να βοηθήσουν.
Υπάρχουν και άλλες πιέσεις από Δημοτικούς συμβούλους που θα ήθελαν αλλαγή των θέσεων που κατέχουν καθώς θεωρούν ότι η θέση του αντιδημάρχου είναι σημαντική.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου αντιλαμβανόμενος το βαρύ κλίμα και την καταιγίδα που έρχεται στην προσπάθειά του να κατευνάσει τυχόν αντιδράσεις από τους απερχόμενους, τους ζήτησε να αναλάβουν θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων στο Νομικό Πρόσωπο και στις  Επιχειρήσεις  του δήμου. Χωρίς όμως να πάρει συγκεκριμένη απάντηση από τους περισσότερους οι οποίοι προς το παρόν κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους. Ενώ κάποιοι δήλωσαν ότι δεν δέχονται την υποβάθμιση και θα ακολουθήσουν από δω και στο εξής τον δικό τους δρόμο.


Στα ευτράπελα της υπόθεσης θα σημειώσουμε την επιμονή συζύγου υποψηφίου αντιδημάρχου ,  η οποία φέρεται να είχε “κατασκηνώσει” στον προθάλαμο του Δημαρχείου και απειλούσε Θεούς και δαίμονες αν δεν αναβαθμίζονταν ο σύζυγός της σε Αντιδήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου