Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πλήρης εγκατάλειψη του Κ.Ε.Ε.Υ.Ο. στην Κρύα Βρύση !



Μεγάλες οι ευθύνες της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Πέλλας !

Μία ακόμη ανοιχτή πληγή στην περιοχή της Κρύας Βρύσης είναι η λειτουργία του Κ.Ε.Ε.Υ.Ο.
Τι είναι αυτό ; Πρόκειται για το Κέντρο Εκπαίδευσης & Εξέτασης Υποψήφιων Οδηγών.
Ένα έργο που την προηγούμενη δεκαετία έγινε σημαία για την πόλη της Κρύας Βρύσης και τις δημοτικές αρχές της, ένα έργο για το οποίο φιλοδοξούσαν όλοι ότι θα φέρει κόσμο απ΄ όλο το νομό Πέλλας δίνοντας έτσι κίνηση στη πόλη.
Το έργο τελικά κατασκευάστηκε σε μία έκταση 50 στρ. στην βόρεια είσοδο της Κρύας Βρύσης, που παραχώρησε ο τότε Δήμος Κρύας Βρύσης στο Υπουργείο Μεταφορών & Συγκοινωνιών και ολοκληρώθηκε μέχρι τα τέλη του 2010.    
  

       Παρόμοια Κέντρα δημιουργήθηκαν άλλα 4 σε όλη την Ελλάδα (Σέρρες, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα) με αυτό όμως την Πέλλας να ξεκινάει την λειτουργία του από το 2012 υπό την ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και συγκεκριμένα της Δ/νσης Μεταφορών & Συγκοινωνιών στην οποία και ανήκει, επί θητείας Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Θεοδωρίδη.
Έτσι ξεκίνησαν να έρχονται εκπαιδευτικά αυτοκίνητα με υποψήφιους οδηγούς απ΄ όλες της Σχολές του νομού για να τους εκπαιδεύσουν, αλλά και να εξετασθούν στη συνέχεια από την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Πέλλας .

Ποια όμως είναι η κατάσταση του Κέντρου αυτού σήμερα;
Η εικόνα του πραγματικά είναι εκτρωματική και τριτοκοσμική όπως πλέον έχει μετατραπεί, αφημένο στη κυριολεξία στη τύχη του, στις λεηλασίες των κακόβουλων προθέσεων του καθενός, την ίδια ώρα βέβαια που είναι ενεργό και χρησιμοποιείται καθημερινά από τις σχολές οδηγών.

    Αυτό που πληροφορηθήκαμε ήταν ότι όλος παραδόξως από τα 5 παρόμοια Κέντρα που δημιουργήθηκαν, λειτουργεί μόνο αυτό της Κρύας Βρύσης με τα παράπονα των ιδιοκτητών των Σχολών να είναι πολύ έντονα για την εικόνα και την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο, χωρίς στοιχειώδεις λειτουργίες του (καθημερινή καθαριότητα, κυλικείο, φύλαξη κ.α.)  αλλά κυρίως για το λόγο ότι αναγκάζονται πολλοί από αυτούς, ακόμα και από τις ποιο απομακρυσμένες περιοχές σε σχέση με την Κρύα Βρύση π.χ. την Έδεσσα, την Αριδαία, να πρέπει να έρχονται στο Κ.Ε.Ε.Υ.Ο. διανύοντας αρκετή ώρα στους δρόμους για την μετάβασή τους.

Βέβαια από την στιγμή που υπάρχει ένα τέτοιο Κέντρο στο νομό μας εκτίμησή μας είναι ότι αποτελεί τον ποιο ιδανικό χώρο για να εκπαιδευτή σωστά ένας υποψήφιος οδηγός, εφόσον βέβαια λειτουργεί για τον λόγο ακριβώς που κατασκευάστηκε !

    Εμείς επισκεφτήκαμε τους χώρους και αποτυπώσαμε την κατάσταση του , την ώρα μάλιστα που εκπαιδευόντουσαν υποψήφιοι οδηγοί παρουσία των δασκάλων τους.

    Η εικόνα πραγματικά που αντικρίζει σήμερα ο κάθε επισκέπτης του Κ.Ε.Ε.Υ.Ο. είναι, των εγκαταλειμμένων εγκαταστάσεων, γεγονός που προκαλεί θλίψη και οργή, ενώ πλέον χρειάζονται γενναία χρηματοδότηση ώστε να επανέλθουν στην αρχική τους εικόνα και κυρίως της ορθής λειτουργίας τους.

   Πριν από ένα μήνα που επισκεφτήκαμε τους χώρους διαπιστώσαμε την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόντουσαν και οι χώροι υγιεινής (για πάνω από ένα χρόνο τουλάχιστον όπως μας μετέφεραν εκπαιδευόμενοι και δάσκαλοι) οι οποίο τελικά καθαρίστηκαν στο επόμενο χρονικό διάστημα, φέρνοντάς τους σε μία υποφερτή κατάσταση σήμερα, ενώ παραμένει απελπιστική η εικόνα καταστροφής των εγκαταστάσεων.


Σπασμένα τζάμια και είδη υγιεινής, ξηλωμένα κουφώματα, ορθάνοιχτες πόρτες, σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων στους εξωτερικούς χώρους, πεταμένες και κατεστραμμένες ενημερωτικές πινακίδες του κ.ο.κ., σκουπίδια σε όλους τους χώρους, χόρτα που ξεπερνούν το ύψος ενός ανθρώπου. Είναι ειλικρινά κρίμα να έχουμε τέτοιες εγκαταστάσεις στην διάθεσή μας ως τοπική κοινωνία και να μην γίνονται οι ανάλογες ενέργειες για την συντήρηση και αναβάθμισή τους οι οποίες κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορούν να φέρουν και τα ανάλογα οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Οι ευθύνες της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π.Ε. Πέλλας  που διαχειρίζεται το Κέντρο αυτό είναι πολύ μεγάλες και θα έπρεπε παρ΄ όλο το ότι δεν είναι στην ευθύνη τους να υπάρξει ανάλλαγο ενδιαφέρον και πίεση εκ μέρους και της τοπικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης αλλά και της δημοτικής αρχής προς την Π.Ε. Πέλλας ώστε ν΄ αποκατασταθεί η εικόνα του Κ.Ε.Ε.Υ.Ο. !  

Μετά την επίσκεψή μας στο Κ.Ε.Ε.Υ.Ο. επικοινωνήσαμε με την αρμόδια διεύθυνση Μεταφορών & Συγκοινωνιών, η οποία μας δήλωσε ότι κινείται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των ζημιών σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας.

  Εμείς καταθέτουμε και την πρόταση για την μετεγκατάσταση της Υποδ/νσης Μεταφορών & Συγκοινωνιών ή τμημάτων της, από το δημαρχιακό κτήριο του Ν. Μυλοτόπου, στο χώρο του Κ.Ε.Ε.Υ.Ο. στον φυσικό της δηλαδή χώρο, εφόσον επαρκούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις για την λειτουργία της, δίνοντας έτσι και την ανάλογη σημασία, αξία και στο πολύ σημαντικό αυτό χώρο για την υπηρεσία αυτή της Π.Ε. Πέλλας !

Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

1 σχόλιο:

  1. κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι είναι το καταλληλότερο μέρος για εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων..
    οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μόνοι τους μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα κατα τη διάρκεια της εξέτασης..
    αν γίνει ένα ατύχημα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη??
    ποιος θα καλύψει τις ζημιές?
    πόσο δύσκολο είναι για τους πολίτες του δήμου Αλμωπίας και Έδεσσας που αναγκάζονται να κάνουν τόσο μεγάλη χιλιομετρική απόσταση για να εκπαιδευτούν και να δώσουν εξετάσεις?
    πόσο μεγαλώνουν τα έξοδα λόγω χιλ. απόστασης?
    πόσες φορές σε μία μερα μια σχολή οδηγών θα πάει και θα έρθει στη πίστα για μάθημα όταν απο την Αριδαία η την Έδεσσα κάνεις σχεδόν 3 ώρες με τον μαθητη να πάει και να έρθει?
    αναγκάζονται να βάζουν 4 και 5 μαθητές μαζί για μάθημα για να προλάβουν(παρνομόντας)..
    ποιόν ωφελεί τελικά αυτό το έργο που κατασκευάσαν??
    και άλλα πολλά είναι ......
    γι αυτό κάντε ένα πλουσιότερο ρεπορτάζ και μιλήστε με αυτούς που τα ζουν κάθε μέρα να σας τα πουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more