Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την απόφαση του Εφετείου για υπόθεση του χιονοδρομικού




Ο Θ. Θεοδωρίδης επιστρέφει στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας


Ακυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η απόφαση του Εφετείου, που είχε καταδικάσει τον αιρετό αντιπεριφερειάρχη σε και σε δεύτερο βαθμό για παθητική δωροδοκία από τον ανάδοχο του χιονοδρομικού.

Θυμίζουμε ότι κος Θεοδωρίδης είχε τονίσει τα ακόλουθα στην απολογία του αρνούμενος τη σε  βάρος του αποδιδόμενη πράξη, τονίζοντας ότι η καταγγελία είναι ψευδής


Ο κ. Θεοδωρίδης, κατά την απολογία του, ανέφερε ότι συγκέντρωσε το παραπάνω χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στον επιχειρηματία, επειδή εκείνος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, κάτι που θα είχε σημαντικές συνέπειες για την περιοχή. Αργότερα, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, ο επιχειρηματίας του τα επέστρεψε.

«Όσα χρόνια είμαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλες οι αποφάσεις μου ήταν προς το συμφέρον της κοινωνίας» σημείωσε και ανέφερε ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση κατά του επιχειρηματία για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης  προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και τελικά κέρδισε την υπόθεση.
Το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπ΄ αριθμόν 1722/23-10-2018 απόφαση του έκρινε ότι το Εφετείο εσφαλμένα  ενέργησε και καταδίκασε τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Ο κ. Θεοδωρίδης  μετά την κατάθεση αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο δικαιώθηκε και  η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο, με άλλη σύνθεση δικαστών σε  μέλλοντα βαθμό. Έτσι και τυπικά αφού καθαρογραφεί η απόφαση, αυτή θα κοινοποιηθεί προς την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας Θράκης η οποία εντός 10 ημερών θα κοινοποιήσει την απόφαση για την επαναφορά του Θεόδωρου Θεοδωρίδη στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, θέση που έχει σήμερα η κα Αθηνά Αηδονά, περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. Βεβαίως αυτή η εξέλιξη φέρνει νέες αναταράξεις και εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών προσδίδει νέα σενάρια τα οποία θα δούμε και στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more