Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Κ. Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά για να εφαρμόσουμε στην πράξη ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη
στο 12o Συνέδριο του Κόμματος

Δεν θα πω πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που φεύγει. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι για μένα η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά θέμα πολιτικό ή ιδεολογικό. Είναι θέμα πρωτίστως αξιακό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής. Έδειξε ότι είναι ένα κόμμα έτοιμο να πει και να κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους.

Δεν μπορεί η Ελλάδα, και ακόμη περισσότερο οι νέοι, να προχωρούν με τέτοιου είδους πρότυπα στην πολιτική.

o   Είναι αυτοί που τη μια μέρα μας λένε ότι ο Βαρουφάκης είναι asset για τη χώρα, και την άλλη ότι είναι ανόητος!
o   Είναι αυτοί που τη μια μέρα αποκαλούν Γερμανοτσολιάδες και προδότες τους μνημονιακούς υπουργούς της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, και την άλλη τους φωνάζουν στο κόμμα τους!
o   Είναι αυτοί που μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού μού λένε ότι δήθεν πλαστογράφησα την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ έχω δώσει συνέντευξη με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ παρουσιάζοντάς την!
o   Είναι αυτοί που ξεδιάντροπα ισχυρίζονται ότι δήθεν ζήτησα από τον Μοσκοβισί στη Βουλή να μην ακυρωθεί η περικοπή των συντάξεων, ενώ στο βίντεο καταγράφεται ακριβώς το αντίθετο!

Καμία ντροπή! Κανένας σεβασμός σε αρχές και αξίες. Μόνο ψέματα και κυνισμός. Η Πατρίδα μας δεν μπορεί να πορευτεί άλλο με αυτό το αξιακό πρότυπο. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει, ακόμη περισσότερο, να ηττηθούν τα αδίστακτα ψέματα. Η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας. Το πολιτικό παράδειγμα που ντροπιάζει την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Θέλω να μιλήσω περισσότερο για τη Νέα Δημοκρατία. Και να πω ένα καλό και ένα κακό: Το καλό είναι ότι σήμερα πλέον μπορεί να αποτιμήσουμε γιατί το κόμμα μας έμεινε όρθιο μέσα στα 10 μποφόρ της κρίσης. Έμεινε όρθιο όχι μόνο γιατί η παράταξη αυτή έχει ρίζες. Αλλά και διότι στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας υπήρχαν πάντα δυνάμεις που έδειχναν προς τη σωστή κατεύθυνση. Που προειδοποιούσαν, που έκαναν προσπάθειες, που είχαν αξιόπιστη στάση. Για αυτό και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό διαπαιδαγωγημένος με την ανάγκη να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και να μη ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας.

Το κακό είναι ότι δεν δώσαμε όσο έπρεπε την ιδεολογική μάχη. Για να κερδίσουμε το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων. Δεν αντιπαρατεθήκαμε στην Αριστερά όσο θα ‘πρεπε στο επίπεδο των ιδεών μας.

o   Ότι δεν δείξαμε όσο θα ‘πρεπε πως η πραγματική πρόοδος είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας του ανθρώπου και η πραγματική καθυστέρηση είναι η εξίσωση προς τα κάτω.
o   Ότι η πραγματική πρόοδος είναι η δημιουργία πλούτου για όλους μέσω της ελεύθερης οικονομίας, και όχι μια ψεύτικη κοινωνική πολιτική χωρίς λεφτά και χωρίς θεμέλια.
o   Ότι η πραγματική πρόοδος είναι μια Ελλάδα με τους Έλληνες αξιοπρεπείς και δημιουργικούς, και όχι ζητιάνους έξω από κομματικές αυλές.

Για αυτό από εδώ και πέρα πρώτα από όλα σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας μας:

o   Την ελευθερία που είναι συστατικό στοιχεία του Έθνους μας, αλλά και προϋπόθεση της δημιουργίας.
o   Τις ευκαιρίες και, ακόμη περισσότερο, τις ίσες ευκαιρίες. Για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε Ελληνόπουλο, ανεξαρτήτως του πού γεννήθηκε και πού πήγε σχολείο, θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει όσο ψηλά θέλει
o   Την αλληλεγγύη που βασίζεται στην ανθρωπιά, αλλά και στην πρόοδο της οικονομίας, και προσφέρει ένα δίχτυ ασφαλείας στους πιο αδύναμους.

Και προχωρούμε μπροστά με γνώμονα την αλήθεια και την ευθύνη. Όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη παρά τις αντιδράσεις, διότι ήξερε ότι αυτή η επιλογή ήταν η καλύτερη για το μέλλον της Πατρίδας μας. Όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που έδωσε άνιση μάχη ενάντια στο τέρας του κρατισμού, διότι πίστευε στην ανάγκη να εκσυγχρονιστεί η οικονομία και να σταθεί η Ελλάδα όρθια. Αυτά τα παραδείγματα οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Για αυτό δεν λέμε μεγάλα λόγια. Λέμε λίγα για να τα κάνουμε όλα.

Προχωρούμε μπροστά για να εφαρμόσουμε στην πράξη ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις. Αυτά που πέτυχαν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μπορούν να πετύχουν κι εδώ.  Αλλά για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει:

o   Να τις πιστέψουμε.
o   Να τις κάνουμε κτήμα μας.
o   Να εξηγήσουμε τα οφέλη που θα δημιουργήσουν για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους πιο φτωχούς: Φθηνότερα προϊόντα, καλύτερες υπηρεσίες και νέες δουλειές.
o   Θα πρέπει να στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει.

§  Διότι αυτή η παράταξη είναι που έκανε τη μεταρρύθμιση της Cosco.
§  Τη μεταρρύθμιση του ΟΤΕ.
§  Τη μεταρρύθμιση της Ολυμπιακής.
§  Τη μεταρρύθμιση της Μαριέττας Γιαννάκου στα πανεπιστήμια.
§  Τη μεταρρύθμιση των συστημάτων «Ήλιος» και «Εργάνη» που έβαλαν τάξη στο υπουργείο εργασίας.
§  Τη μεταρρύθμιση στο υπουργείο Υγείας που νοικοκύρεψε τις δαπάνες.
§  Τη μεταρρύθμιση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ  που μπορεί να συκοφαντήθηκε, αλλά -όπως δείχνουν όλες οι μελέτες- μείωσε τις τιμές για τους καταναλωτές.

o   Θα πρέπει να ετοιμάσουμε τις μεταρρυθμίσεις ώστε να ξεκινήσουμε να τις υλοποιούμε από την πρώτη μέρα. Για αυτό δουλεύουμε τόσο σκληρά για τη διαμόρφωση του προγράμματός μας, αλλά και για να ετοιμάσουμε τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν άμεσα. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Διότι δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε στιγμή σε αυτή την προσπάθεια.

Σας έχει μοιραστεί ένα έντυπο από τη γραμματεία Προγράμματος με τίτλο «Για μια καλύτερη ζωή». Με παλιές και νέες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Διαλέγω τρεις να υπογραμμίσω.

o   Την πρότασή μας για ανταμοιβή των επιχειρήσεων που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους, Το κάνουμε για να διασφαλίσουμε στην πράξη  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζομένους.
o   Την πρόταση μας για την ίδρυση ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε νομό και σε κάθε μεγάλη γειτονιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Έτσι προσφέρουμε στα παιδιά των πιο αδύναμων οικογενειών την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους στο έπακρο, χωρίς να νιώθουν παιδιά ενός κατώτερου θεού
o   Στέκομαι, τέλος, στην πρότασή μας για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε αδύναμες ομάδες ασθενών. Έτσι φροντίζουμε να μην χρειάζεται πια να περιμένουν με τις ώρες για να πάρουν τα φάρμακά τους οι συνάνθρωποί μας που παλεύουν με βαριές αρρώστιες και αναπηρίες. Είναι μια πρόταση με μικρό κόστος σε χρήματα, αλλά μεγάλο όφελος σε ανακούφιση για τους ανθρώπους αυτούς.

Όλες αυτές οι προτάσεις αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που νοιάζεται στην πράξη, όχι στα λόγια για τους αδύναμους. Και θέλει να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να προχωρήσουμε όλες και όλοι μπροστά. Μαζί μπορούμε, μαζί θα τα καταφέρουμε!

Πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και ευαισθησία.

o   Ευαισθησία, διότι όπως δείχνουν τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία, δεν πρέπει να κάψουμε με τον ψύλλο τον πάπλωμα. Επιπολαιότητες δεν συγχωρούνται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχουν τραβήξει οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια και τι αλλαγές έχουν συντελεστεί.
o   Θάρρος, διότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με τσαγανό, που θα προχωρήσει τις αλλαγές που έχει ανάγκη  ο τόπος. Που θα βάλει τέλος σε παθογένειες που κρατάνε πίσω τη χώρα και θα αναμετρηθεί με αυτούς που θέλουν να μην αλλάξει τίποτα για να μη χάσουν τα προνόμιά τους.

Διότι κυρίες και κύριοι, ποιους πολιτικούς θυμάται η Ιστορία; Όχι τους δημαγωγούς. Αυτοί πάνε κι έρχονται. Η ιστορία θυμάται τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να πάνε την Ελλάδα μπροστά, παρά τα μεγάλα εμπόδια. Αυτοί μένουν στην ιστορία.


Τέτοιος ηγέτης μπορεί να γίνει, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και όλοι μαζί, με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα γράψουμε μια νέα χρυσή σελίδα στην Ιστορία της Πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more