Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Έστω και αργά αντέδρασε ο Δήμος Έδεσσας για την κλοπή των ακινήτωνΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

Αρ. Πρωτ.: -18798-

 

ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣ:
 - Υπουργό Οικονομικών
-  Υπουργό Εσωτερικών
-  ΚΕΔΕ
- ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.
- Μ.Μ.Ε.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ Β΄2320/19.6.2018 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας καταδικάζει και καταγγέλλει την προσπάθεια εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για την εξυπηρέτηση των δανείων και δηλώνει ότι οι παραπάνω εκτάσεις, οι οποίες αναγράφονται κωδικοποιημένες σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 2317/19.06.2018, αποτελούν δημόσια περιουσία, η οποία δεν πρέπει  να εκποιηθεί ή να αξιοποιηθεί σε βάρος των συμφερόντων του τόπου.
Επειδή με την συγκεκριμένη απόφαση αφαιρούνται χιλιάδες ζωτικοί χώροι της τοπικής αυτ/σης που ήταν σε χρήση των δημοτών, αποκλείοντας ακόμα και την πρόσβαση σε αυτούς με την έναρξη της εκμετάλλευσής τους, το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας στηρίζει τον αγώνα των ΟΤΑ που καλούνται να εκχωρήσουν τα ακίνητα ιδιοκτησίας τους στο Υπερταμείο, δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του σε αυτή την εκχώρηση, ζητά την ακύρωση του ΦΕΚ Β΄ 2320/19.6.2018 και στηρίζει την Κεντρική  Ένωση Δήμων Ελλάδος στη σχετική νομική διαδικασία προσφυγής.
            Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε με την αριθμ. 333/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στην 17η συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου  2018.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Φίλιππος Ν. Γκιούρος

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου