Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

5+1 υποψήφιοι για τον Δήμο Αλμωπίας




Φαίνεται πως η νέα χρονιά φέρνει πάρα πολλές εξελίξεις και όχι μόνο σε Εθνικό επίπεδο με τη συζήτηση για την ψήφο παροχής εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης, αλλά και σε τοπικό επίπεδο με τα σενάρια για τις υποψηφιότητες στον Δήμο Αλμωπίας να δίνουν και να παίρνουν. Έτσι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι έξι, θα είναι τελικά οι υποψήφιοι, που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Αλμωπίας. Μάλιστα εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες, τότε για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου θα έχουμε τόσους πολλούς υποψηφίους. Πάμε όμως να δούμε τα δεδομένα όπως ισχύουν:

Δημήτρης Μπινος Δήμαρχος: Ο κος Μπίνος θα είναι υποψήφιος εκ νέου έχοντας κοντά του αρκετούς δημοτικούς συμβούλους από την ομάδα του ενώ επενδύει ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Πρόκειται δηλαδή για μια παρουσία που θα θέλει όσο το δυνατόν περισσότερο να είναι ανανεωμένη. Μάλιστα στις κινήσεις που μελετά και σκέφτεται να κάνει είναι ένας εκλογικός ανασχηματισμός ώστε να αξιοποιηθούν εκ νέου στελέχη που θα δώσουν την μάχη από την πρώτη γραμμή του αγώνα με στόχο σαφώς την παρουσία με το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στον δεύτερο γύρο ώστε να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι και να είναι πιο εύκολη η διακυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Χρήστος  Μπάτσης Δημοτικός σύμβουλος: Φαίνεται ότι οι τελικές αποφάσεις έχουν παρθεί και ο Δημήτρης Μπάτσης όπως είχαν γράψει πρώτα τα Νέα της Αλμωπίας, θα κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας έχοντας στο πλευρό του τους διαφωνούντες δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής αρχής. Πρόκειται επί της ουσίας για μια διάσπαση ενός κομματιού της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Μπίνου που όμως θα εμπλουτιστεί με έμπειρα και νέα στελέχη ενώ μια σημαντική δεξαμενή αποτελούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι με τους οποίους ο κος Μπάτσης έχει άμεση εμπλοκή καθώς προέρχεται από αυτούς. Φέρονται να είναι μαζί του οι Δημοτικοί σύμβουλοι Τόλης Ουργατζόγλου και Δημήτρης Βέσκος ενώ ερωτηματικό αποτελεί το τι θα κάνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κετικίδης.

Δημήτρης Πασόης Πρώην Δήμαρχος: Ο Δημήτρης Πασόης επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αλμωπίας έχει πάρει την απόφαση του να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας εκπροσωπώντας μια προοδευτική κατεύθυνση.  Φαίνεται πάντως να συναντά αρκετά ζητήματα καθώς δεν έχει και αυτός διάσπαση στην ομάδα του ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει και μετά τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη ότι θα τον στηρίξει στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ασβεστόπουλο. Πάντως ο ίδιος έχει μια πορεία από το 1998 στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ το προσωνύμιο του είναι «εφτάψυχος» καθώς χωρίς κάποιος να τον υπολογίζει, πάντα καταφέρνει και κάνει την έκπληξη…


Σάκης Χατζηδημητρίου Πρώην Δήμαρχος: Φαίνεται ότι ο ιατρός και πρώην Δήμαρχος Αριδαίας Σάκης Χατζηδημητρίου έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις και θεωρείται ζήτημα χρόνου να ανακοινώσει δημοσίως τις προθέσεις του. Έχει επιλέξει μάλιστα αυτή την εβδομάδα να το πράξει, αλλά λόγω των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων έχει μεταθέσει τις αποφάσεις του μέχρι τέλος του μήνα. Ο ίδιος γνωρίζει ότι τώρα είναι η τελευταία του χρονική θητεία που μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει τον Δήμο χωρίς άγχος και χωρίς καμιά εξάρτηση. Προσπαθεί να συγκροτήσει έναν συνδυασμό ώστε να φτάσει αυτός στον δεύτερο γύρο.

Νίκος Παρούτογλου δημοτικός σύμβουλος : Το τελευταίο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι αυτό του Νίκου Παρούτογλου, δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι  δημοτικός σύμβουλος από το 2010 ενώ έχει χρηματίσει αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας. Οι τελευταίες του κινήσεις δείχνουν ότι έχει αποφασίσει την κάθοδο του καθώς πραγματοποιεί καθημερινά επαφές και κάνει προτάσεις για την συγκρότηση ψηφοδελτίου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα έρθουν κοντά από την παράταξη του κου Πασόη ενώ φέρεται να τον στηρίζει και ο Παράσχος Τσάνταλης που δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος.

Σταύρος Δρόσογλου υποψήφιος με το ΚΚΕ: Την έκπληξη έκανε το ΚΚΕ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δρόσογλου με τον συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση για τον Δήμο Αλμωπίας. Ο κος Δρόσογλου είναι συνταξιούχος ΟΤΑ, 64 ετών. Ηταν εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης όπου εργαζόταν. Είναι πρόεδρος του Παραρτήματος Αριδαίας της Π.Ε.Α.Ε.Α. - Δ.Σ.Ε. - Φίλων και Απογόνων. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ. Κατάγεται από το χωριό Φιλώτια της Ανατολικής Αλμωπίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more