Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ « ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ »



ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Για όσους αναρωτιούνται τι πρόκειται να γίνει με το εγκαταλελειμμένο   κτίριο της
« Λαϊκής Αγοράς »,  μάθαμε και σας ενημερώνουμε. 
Η σημερινή δημοτική αρχή θα υποβάλει πρόταση – αίτηση  χρηματοδότησης του δήμου Αλμωπίας, με τίτλο « Λειτουργική Αναβάθμιση του κτιρίου « Λαϊκή Αγορά »  Αριδαίας και επανάχρησή του για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου Αλμωπίας », με συνολικό προϋπολογισμό  μαζί με το Φ.Π.Α 2.730.000.00 Από αυτό το ποσό ο δήμος θα καλύψει  αυτό που απαιτείται για την υλοποίηση της πρότασης, πέραν του ποσού της χρηματοδότησης, από πόρους του δήμου, δηλ. 230.000,00 ευρώ. Πρόσφατα, η απόφαση αυτή, πέρασε από το Δημοτικό συμβούλιο
Το  μεγάλο ιδιόκτητο κτίριο  της δημοτικής αγοράς Αριδαίας  είναι συνολικής έκτασης 2903,47 τ.μ ( 2684,92 τ.μ συνολική δόμηση και 218,55 τ.μ  ημιυπαίθριος χώρος ισογείου ).
Στόχος είναι να καλυφθούν ανάγκες του δήμου : η εγκατάσταση δημοτικών υπηρεσιών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών και καλλιτεχνικών λειτουργιών.
Θα καταστεί ένα ολοκληρωμένο κέντρο εξυπηρέτησης δημοτών που θα συγκεντρώνει 11 υπηρεσίες. Οι δέκα σήμερα είναι σκόρπιες σε διάφορα σημεία της πόλης και η ενδέκατη,  που είναι το ΕΚΑΒ, πρόκειται να ιδρυθεί. Μειώνονται έτσι και οι λειτουργικές δαπάνες του δήμου, αφού θα στεγάσει υπηρεσίες για τις οποίες σήμερα μισθώνει ακίνητα.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε και για τη  πρόταση δημιουργίας  ( 3 ) αιθουσών πολλαπλών  χρήσεων με αθλητική, εκπαιδευτική / πολιτιστική και καλλιτεχνική ιδιότητα .
Έτσι η  Αριδαία αποκτά  αίθουσα για εκδηλώσεις, συνεδριάσεις- προβολές, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αθλητικών δράσεων και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για εκθέσεις εικαστικού περιεχομένου, εναλλακτικές δράσεις και ενασχολήσεις με τους δημότες.
Το ζητούμενο είναι η αειφορία. Η προσφορά στους πολίτες της Αλμωπίας είναι μεγάλη, αφού μέσα από αυτές τις υποδομές θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για εναλλακτικές δράσεις και ενασχολήσεις, πέρα από αυτό που υπάρχει σήμερα  Σε συνδυασμό με τα λουτρά, τη φύση και το περιβάλλον στην περιοχή, τους αρχαιολογικούς χώρους και το χιονοδρομικό κέντρο, ανατέλλει μια νέα προοπτική ανάπτυξης  για την  Αλμωπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more