Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρέπει να περάσει επειδή προσβάλλει βάναυσα τον Ελληνισμό, και οι πολιτικοί  να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν τα δέοντα, ειδικά ο πρόεδρος της δημοκρατίας ». Αυτό ζήτησαν  τα 2 εκ. των Ελλήνων στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Με ομοψυχία οι Έλληνες του συλλαλητηρίου  για τη Μακεδονία βροντοφώναξαν όχι στη συμφωνία των Πρεσπών,   γιατί η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Κανείς δε νομιμοποιείται σε συναλλαγές γύρω από το όνομά της,  την ιστορία της και  την εδαφική της ακεραιότητα.  
Την 20η Ιανουαρίου 2019  γράφτηκε μια ακόμα λαμπρή σελίδα  αγώνα, γιατί όλοι  ήμασταν παρόντες  στο κάλεσμα του Μέγα Αλέξανδρου, του Φιλίππου, του Παύλου Μελά, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη - των Ηρώων του 21, του Μεταξά.  Όλοι εμείς οι νεοέλληνες που παραλάβαμε  από τους προγόνους μας ένδοξη ιστορία αλλά και μνήμες θλιβερές που μας στοίχισαν  εδάφη.
Δε θα περάσει, δε θα αφήσουμε να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών που προσυπογράφει την καταδίκη και τον ακρωτηριασμό της Πατρίδος μας και  ταυτόχρονα του Ελληνισμού. Δε θα επιτρέψουμε  συμβιβασμούς που παραδίδουν όνομα -  ιστορία και θέτουν σε κίνδυνο τα  σύνορά  μας.

Πρώτα, μέσω μιας επίπλαστης χρεοκοπίας, μας έδειξαν το δρόμο προς την παρακμή και τον ξεριζωμό του ανθού του Ελληνισμού και στη συνέχεια  είπαν να βάλουν χέρι και στην εδαφική μας ακεραιότητα. Τώρα ήρθε η σειρά  της Μακεδονίας, ένα όνειρο από παλιά   που εξυπηρετεί  αλλότρια συμφέροντα. Όμως λογάριασαν  αλλά έπεσαν έξω, νόμιζαν ότι δε θα βρουν αντίσταση επειδή περνάει δεινά  τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας. Λογάριασαν μαζί με τους εφιάλτες, που έδειξαν το πρόσωπό τους αφού κατάφεραν να εξαπατήσουν   το λαό και να υποκλέψουν τη ψήφο του  με  επίπλαστες υποσχέσεις, αυτή τη φορά με αριστερό μανδύα. Ξέχασαν όμως   πως στα δύσκολα οι Έλληνες ενώνονται και γράφουν ένδοξες σελίδες.
Τα ύπουλα σχέδια  της νέας τάξης πραγμάτων είναι σε εφαρμογή, που δήθεν κόπτεται για τα ατομικά δικαιώματα, αλλά στη ουσία λειτουργεί χωρίς κανένα σεβασμό στα έθνη.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα από την αρχή ξεκαθάρισε πως δε θα δεχτεί πολιτικά πρόσωπα, για να βγει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα ενώνει όλους τους Έλληνες μέσα και έξω από τα σύνορα.
Το όνομά μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας με κάθε τρόπο προσπαθούν να τα σφετεριστούν οι σκοπιανοί ανερυθρίαστα, με τη βοήθεια  Γερμανών, Αμερικάνων και Τούρκων. Βέβαια απώτερος στόχος είναι η προσάρτηση Ελληνικών εδαφών, εξυπηρετώντας  τα δικά τους συμφέροντα και μόνο.
Απαίτηση όλων το δημοψήφισμα,  ένα δημοψήφισμα που θα έπρεπε να είχε γίνει για ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα, γιατί είναι υπόθεση όλων.  Γιατί δεν έγινε μέχρι τώρα; Γιατί είναι γνώστης της βούλησης των Ελλήνων πολιτών ο πρωθυπουργός και φοβάται το αποτέλεσμα. Αυτό μας θυμίζει ανελεύθερα πολιτειακά καθεστώτα. Αγνοούν  ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της δημοκρατίας το ρόλο  για τον οποίο ψηφίστηκαν, που δεν είναι άλλος από την  υπεράσπιση της  βούλησης των Ελλήνων και όχι την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων με ευτελή ανταλλάγματα  και πρόσκαιρες διευκολύνσεις.
Οι ομιλητές  έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα : την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ   ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ:

Ο Εκπρόσωπος των Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης στον χαιρετισμό του παρότρυνε τους κυβερνώντες να διαβάσουν ιστορία, ακόμα να αφήσουν κατά μέρος το κομματικό τους συμφέρον  και να κοιτάξουν το εθνικό
Ο στρατηγός Φραγκούλης ζήτησε ενότητα και από τον πρόεδρο της δημοκρατίας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ο  Εκπρόσωπος των Βλάχων δήλωσε   συμμετοχή στο αγώνα ενάντια στους εχθρούς του έθνους.
Οι ομογενείς του απανταχού Ελληνισμού συντάχτηκαν στον αγώνα με την ίδια αγωνία. Μάλιστα ο Κρις Σπύρου  υποσχέθηκε πως όταν πάει το όνομα στα Ηνωμένα Έθνη  θα  το σταματήσουν για να μην περάσει.
Η συντονίστρια των  Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη,  δυναμική όπως πάντα,  ζήτησε για ακόμα μια φορά τη ακύρωση της συμφωνίας.
Ο  Πρόεδρος του συλλόγου΄΄ Παύλος Μελάς΄΄ κάλεσε τους τριακόσιους  να αγωνίζονται για το εθνικό συμφέρον, μάλιστα τόνισε πως ο Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται.
Ο Πρόεδρος  συλλογής υπογραφών για το δημοψήφισμα χαρακτήρισε εθνομηδενιστές τους κυβερνώντες και τους κατηγόρησε ότι με αυτά που κάνουν  προσπαθούν να δηλητηριάσουν τη νεολαία και το λαό, ακόμα θέλουν να αφανίσουν την ιστορία και τη σημαία του Ελληνισμού.
Ο Εκπρόσωπος της νεολαίας των ποντίων συντάχθηκε και φώναξε πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Η Ποινικολόγος Ειρήνη Μαρούπα  εξέφρασε την αγωνία της και δήλωσε πως η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για  να ξεσπάσει πόλεμος στα Βαλκάνια και να αλλάξουν τα σύνορα. Τόνισε  πως όλα τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους  και ειδικά ο πρόεδρο της δημοκρατίας . Ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες ενότητα, να ανυψώσουν το ανάστημά τους και  να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα εδάφη τους. Δήλωσε πως η εσχάτη προδοσία έχει συντελεστεί με αυτή τη συμφωνία. Πρότεινε σ όλα τα πολιτικά κόμματα της βουλής να παραιτηθούν και να τους αφήσουν μόνους  να ψηφίζουν.  Έκλεισε με το σύνθημα ΄΄οι Μακεδόνες δε θα ξαναζήσουν σκλαβωμένοι ΄΄
Η Λένα Κυροπούλου,  δημοσιογράφος – Media Pass από  τον Καναδά, απευθυνόμενη στην κ. Μέρκελ,  τόνισε πως η ιστορία ανήκει στους Έλληνες  και η Ελλάδα δεν είναι εταιρεία, δεν έχει μετοχικό κεφάλαιο για να ξεπουληθεί
Μήνυμα ενότητας και από τους μοναχούς  του Αγίου Όρους
Ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιος Τάτσιος μεταξύ άλλων είπε πως το συλλαλητήριο έγινε για να αποτελειώσει τη συμφωνία.  Η αντίσταση των Ελλήνων φάνηκε από τα συλλαλητήρια  και τις εκατοντάδες χιλιάδες  υπογραφές. Η σημερινή κυβέρνηση δε σέβεται τη βούληση του Ελληνικού λαού. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι παράνομη, παρανοϊκή   και η παραχώρηση ονόματος σημαίνει παραχώρηση εδάφους. Συμμέτοχη  χαρακτήρισε  και την αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή συμφωνεί με την παράδοση του ονόματος.  
 « Πρέπει να προστατεύσουμε την Μακεδονία γιατί ακολουθεί η Θράκη και η Ήπειρος. Ο πρωθυπουργός πρέπει να   ακυρώσει τη συμφωνία. Από σήμερα όλοι οι Έλληνες δηλώνουν Μακεδόνες. Αν δεν το κάνουμε τώρα πότε; Αν όχι εμείς ποιοι θα το κάνουν; »
Η Αφροδίτη Μάνου παρούσα ανέβηκε στην εξέδρα και έφερε το μήνυμα των καλλιτεχνών, μετανιώνοντας που είχε στηρίξει τον κ. Τσίπρα στις εκλογές. Έστειλε μήνυμα ενότητας ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.
Μήνυμα ενότητας και από τον δήμαρχο του μαρτυρικού Δοξάτου της Δράμας
Μήνυμα ενότητας και συμπαράστασης και από τον δήμαρχο  Μυκηνών και Άργους
Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο δάσκαλος Νίκος Λυγερός, ο οποίος είπε: « πως ακόμα και να κυρώσουν το προσύμφωνο θα το ακυρώσουμε, δεν πρόκειται να υπογράψουμε το πρωτόκολλο εισόδου για τα Σκόπια. Θα ακυρώσουμε τα πάντα δε θα μείνει ίχνος από το πέρασμά τους »
Μήνυμα ενότητας ενάντια  στη συμφωνία   και από  την ΚΕΔΕ  με πληθώρα δημάρχων, μεταξύ αυτών ο κ. Γιάννου δήμαρχος Έδεσσας, ο  κ. Στάμκος δήμαρχος Πέλλας, ο κ. Μπίνος δήμαρχος Αλμωπίας, κά
Και οι Κρητικοί μαζί με τους Μακεδόνες στον κοινό αγώνα Κρήτης- Μακεδονίας
Δύο εκ. Έλληνες κατέβηκαν στο σύνταγμα για να στείλουν το μήνυμα της αντίστασης στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
Προσπάθησε βέβαια η κυβέρνηση να σταματήσει τα λεωφορεία στα διόδια των Αφιδνών, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει χώρος στην Αθήνα για να σταθμεύσουν.
Τον Εθνικό Ύμνο έψαλε μαζί με  όλους ο Πέτρας Γα΄ι΄τάνος
Την εκδήλωση παρουσίασαν  ο δημοσιογράφος του   Ελλάς fm  και πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Δημήτριος Φιλιππίδης από την Καβάλα και ο Νίκος Κόγιος  διδάκτωρ από το Γαρέφι  Αλμωπίας.
Όλοι ήταν εκεί : αθλητές, καλλιτέχνες, ιεράρχες, πρόεδροι συλλόγων, πολίτες με τα παιδιά τους από κάθε γωνιά της πατρίδος μας και ομογενείς από κάθε γωνιά του κόσμου.
Παρόλα τα δακρυγόνα και τα χημικά,  που καθόλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου πετούσαν στους συγκεντρωμένους οι αστυνομικοί, υπακούοντας στην υπουργό προστασίας του πολίτη και με εντολή του  κ. Τσίπρα, ο λαός άντεξε και συμμετείχε δυναμικά  με συνθήματα.  Λιποθύμησαν αρκετοί   και ευτυχώς υπήρχαν οι εθελοντές διασώστες. Μάλιστα  πριν τελειώσει  το συλλαλητήριο έριξαν χημικά και δακρυγόνα και προς την εξέδρα των ομιλητών και των δημοσιογράφων που κάλυπταν αυτή τη μεγάλη λαϊκή συνάθροιση.
Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τους   Ομογενείς  του εξωτερικού.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more