Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Δήμος Έδεσσας: Η «Νέα Πρόταση Πολιτών» που φέρνει ανατροπές..

Φαίνεται πως η κίνηση για την ίδρυση ομάδας πρωτοβουλίας πολιτών στον Δήμο Έδεσσας πήρε σάρκα και οστά και μάλιστα με επίσημο τρόπο. Πρόκειται για την νέα κίνηση με τίτλο "Νέα Πρόταση Πολιτών" που θα έχει ως στόχο την δημόσια παρέμβαση σε προβλήματα του Δήμου αλλά και γενικότερα σε ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα τους πολίτες, όπως για παράδειγμα η συμφωνία των Πρεσπών. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται πρωτοποριακή και δείχνει ότι μπορεί να παίξει ρόλο και να έχει χώρο τουλάχιστον στην έκφραση απόψεων και θέσεων όχι μόνο εν όψει των επικείμενων αυτοδοικητικών εκλογών του Μαΐου, αλλά και σε βάθος χρόνου. Άλλωστε η εκπόνηση ενός συλλογικού προγράμματος με κωδικό τίτλο Έδεσσα 2035 δείχνει ότι η ομάδα δημιουργήθηκε ώστε να θέσει τις βάσεις,ώστε όλος ο Δήμος να δουλέψει πάνω σε ένα αναπτυξιακό άξονα που θα φέρει δουλειές, επενδύσεις, τουρισμό, πολιτισμό και φυσικά οικονομική εξυγίανση. Τέλος άξιο αναφοράς το γεγονός ότι μετά την δεύτερη συνάντηση συνεχίστηκε να διατηρείται το ενωτικό και δημοκρατικό κλίμα καθώς τα 60 μέλη της ομάδας, υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις στήριξης και ανάγκης δημιουργίας της ομάδας, ενώ ανέδειξαν ομόφωνα τον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη ως επικεφαλής και κύριο εκφραστή των απόψεων της ομάδας δημόσια. Ακόμη εκλέχτηκε 8 μελής επιτροπή με παρουσία 5 ανδρών, μεταξύ αυτών του κου Δημητριάδη, και τριών γυναικών η οποία θα αποφασίσει και θα συντονίσει τα μελλοντικά βήματα της ομάδας.  Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου της ομάδας πρωτοβουλίας: 


Μια νέα ομάδα πολιτών που ιδρύθηκε στην Έδεσσα τον περασμένο μήνα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα ο συντοπίτης μας Χρήστος Δημητριάδης να είναι επικεφαλής της κίνησης, πραγματοποίησε μια δεύτερη συνάντηση την περασμένη Κυριακή,στην οποία και ανακοινώθηκε το όνομα του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» μετά από ομόφωνη ψηφοφορία των παρευρισκόμενων μελών.

Ενεργοί πολίτες χωρίς κομματικές παρωπίδες, αλλά με ιδεολογική πολυσυλλεκτικότητα, συναντήθηκαν με σκοπό και στόχο να συζητήσουν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και να καταθέσουν νέες προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να υλοποιηθούν μέσα από πολλή δουλειά και συνεργασία με όλους τους φορείς.

Ο κύριος Δημητριάδης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στους πυλώνες που μπορούν να στηρίξουν τις ιδέες, αλλά και τη φιλοσοφία της κίνησης, αναπτύσσοντας ένα νέο σχέδιο για το μέλλον αυτού του τόπου, με την ονομασία μάλιστα ΕΔΕΣΣΑ 2035!

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση της περιοχής, ώστε η Έδεσσα και η Βεγορίτιδα να πρωταγωνιστήσουν σε πολλά επίπεδα. Πέρα από τις τοπικές θέσεις, αναφέρθηκαν και σε ένα φλέγον εθνικό θέμα, την επιζήμια για την Ελλάδα συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους μας. Φυσικά, υπήρξαν τοποθετήσεις και για τα ζητήματα της γενικότερης πολιτικής επικαιρότητας, που δυστυχώς τα μνημονιακά χρόνια έχουν επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο άμεσο χρονικό διάστημα, για την ενδυνάμωση και πλαισίωση της πρωτοβουλίας αυτής και με άλλους ενεργούς πολίτες, δίνοντας μια νέα δυναμική και καινοτομία στη συλλογική αντιμετώπιση των θεμάτων της τοπικής κοινωνίας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more