Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΚΑΘΑΡΗ  ΕΝΤΟΛΗ  ΣΤΟ  ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ  ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΑΤΣΗ

Δημοτικό Συμβούλιο με πολλές  Ευχές για τη νέα Διοίκηση του
Δήμου Αλμωπίας

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Η  Συνεδρίαση ξεκίνησε  με τις ευχές προς  το νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Χρήστο Μπάτση  από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Συμεών Σωτηριάδη.
Σχετικά με  την παραίτησή του  από τη θέση του προέδρου,  την οποία είχε υποβάλει το Μάιο  ταυτόχρονα με τη δήλωση προσχώρησής του  στο συνδυασμό του κ. Σάκη Χατζηδημητρίου, ο κ. Σωτηριάδης δήλωσε πως επειδή στερείται τον απαραίτητο αριθμό ψήφων δεν ισχύει.   Ακόμα πως εξαρτάται από  αυτά που  θα δηλώσει για το θέμα και ο κ. Μπίνος, αλλά μέχρι να γίνει η αντικατάσταση θα παραμείνει στη θέση του.
κ ΜΠΙΝΟΣ :  Συνεχάρη το νέο δήμαρχο κ. Χ. Μπάτση,  όλους όσους εξελέγησαν, αλλά και όλους εκείνους που συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση.   Με τον   ΄΄ Κλεισθένη ΄΄ από το Σεπτέμβριο  οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συνδυασμών, που έχουν περίπου ίδιο αριθμό εδρών, θα πρέπει να συνεργάζονται και να αποφασίζουν. Θα πρέπει να υπάρχει προσοχή και σοβαρότητα για να υπάρξει αποτέλεσμα διοίκησης τα επόμενα 5 χρόνια, δήλωσε ο κ. Μπίνος.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου,  του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του, επειδή ο χρόνος είναι λίγος μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα διοίκηση του δήμου, ώστε να μην αναστατωθεί το σώμα.   Δε θα υπάρχει αυτοδυναμία με τη νέα σύνθεση, δήλωσε.  Σε μια προσπάθεια απολογισμού,  τόνισε  πως η απερχόμενη διοίκηση προσπάθησε  να παραχθεί σημαντικό έργο  για το καλό του δήμου. Ζήτησε χαμηλούς τόνους  χωρίς  υπερβολές
κ. ΜΠΑΤΣΗΣ : Ευχαρίστησε για τις ευχές. Ευχήθηκε σ όλους  τους  νεοεκλεγέντες και τόνισε  πως από την πρώτη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Ο κόσμος μίλησε με ένα καθαρό αποτέλεσμα  και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, τόνισε.
κ. ΠΑΣΟΗΣ : Συνεχάρη  το νέο δήμαρχο, τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και τόνισε πως σύμφωνα με το νέο νόμο θα πρέπει να  υπάρχουν καλές συνεργασίες  για  αποτελεσματικότητα. Εξέφρασε τη λύπη του που θα εγκαταλείψει τα έδρανα που υπηρέτησε επί 9 συναπτά έτη και ζήτησε η νυν δημοτική αρχή να μην σταματήσει να εργάζεται, αφού ξεκινάει αρδευτική περίοδος.
κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : Συνεχάρη το νέο δήμαρχο και όλους τους συμμετέχοντες στις εκλογές. Ευχαρίστησε  όλους όσους τον  εμπιστεύθηκαν για τη νέα θητεία και τον κ. Χατζηδημητρίου.  Προσπάθησε να είναι χρήσιμος   στη θητεία που πέρασε και  υποσχέθηκε να συνεχίσει έτσι.  
Ζήτησε για την άρδευση συντονιστή, δηλ. πρόσωπο που να μη συμμετέχει σε εκλογές,  νέα θητεία χωρίς ακρότητες  και τα χρέη της ΔΕΥΑ
 ( 300.000 )  να μην εξοφληθούν  από τους πολίτες.
κ. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ : Ευχήθηκε στο νέο δήμαρχο και στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους. Τόνισε, πως με  τη  συλλογική προσπάθεια  αυτής της δημοτικής αρχής  ιδρύθηκε το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ : Συνεχάρη το νέο δήμαρχο και όλους όσους εξελέγησαν ή προσπάθησαν.   Ευχαρίστησε τον  κ. Μπίνο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του.  Τόνισε πως  συνεχίζονται τα έργα, έκανε αναφορά στις επιτυχίες  της  απερχόμενης δημοτικής αρχής  και  ζήτησε εργασία από όλους για να υλοποιηθούν όλα όσα προγραμματίστηκαν.
Αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο για τα σχολεία από τη ΣΑΤΑ,  την τεχνική   υπηρεσία και τον Φιλόδημο, σχετικά με  το 100% συντήρηση των σχολικών μονάδων του δήμου.  Αναγκαία για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων  είναι η έκτακτη χρηματοδότηση την οποία ζήτησε να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.  Μίλησε για προτάσεις και ουσιαστικές λύσεις.  Στους Προμάχους θα λυθεί ζήτημα υδροδότησης με δεύτερη γεώτρηση και ο καθαρισμός των δικτύων και  δεξαμενών θα γίνει σε όλες τις τοπικές κοινότητες. Αναφέρθηκε στις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για δύο σημαντικά έργα : α) βιολογικό καθαρισμό και β) η εγκατάσταση  υδροδότησης  στην πόλη της Αριδαίας και πέντε οικισμών.
Ενημέρωσε επίσης πως   η  ΔΕΥΑ Αλμωπίας εντάχτηκε στις 100 δόσεις  για τους πολίτες, που  πρέπει   να ρυθμίσουν τις δόσεις τους. Δόσεις 100,  με πολλές ελαφρύνσεις όσον αφορά τις προσαυξήσεις  και τους τόκους.
Η ΔΕΥΑ  εντάχτηκε  για τις οφειλές της  στις 100 δόσεις  και συνεχίζει να έχει προβλήματα.  Με υπολογισμούς… στην επόμενη τετραετία θα έχει λυθεί το  ζήτημα και με τη  βοήθεια της  νέας τιμολογιακής πολιτικής που  αποφάσισε  το ΔΣ.
κ. ΔΟΝΤΣΟΣ :  Ευχαρίστησε όλους όσους τον ψήφισαν και όλους όσους ενεπλάκησαν στην εκλογική διαδικασία. Συνεχάρη τον κ. Μπάτση για την επιτυχία του.  Τόνισε ένα σημαντικό πρόβλημα, επειδή από τον Μάρτιο η περιοχή δεν καλύπτεται με ασθενοφόρο 20 βάρδιες το μήνα και από τον επόμενο μήνα οι 20 θα γίνουν 40. Έγινε προσπάθεια και μέλη του Ε.Κ.Α.Β εγκαταστάθηκαν  στην Αριδαία, αλλά το  ζήτημα παραμένει. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ζήτησε  να συζητηθεί.
κ. ΑΜΠΑΡΗ : Συνεχάρη  το νέο δήμαρχο, όλους τους νεοεκλεγέντες και ζήτησε ενότητα.   Ρώτησε τον κ. Μπάτση τι πιστεύει για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αυτοπροσδιορίζεται  πολιτικά. Πόσο τον φοβίζει το ξένο,  αν συμφωνεί με ανάρτηση φίλου του   που έγραψε  για ΄΄ προδότες΄΄ και τι εννοεί μ αυτό. Απάντηση δεν πήρε…ίσως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
κ.ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ :  Τους συνεχάρη όλους.   Ευχαρίστησε τον κ. Μπίνο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε  και το λαό της Αλμωπίας που τον εξέλεξε  ξανά.
Δήλωσε πως  συνεχίζει να εργάζεται η απερχόμενη δημοτική αρχή μέχρι το τέλος της θητείας,  αν και υπάρχει έλλειψη προσωπικού με τη λήξη των συμβάσεων των οκταμήνων.  Παραδέχτηκε πως υπάρχουν προβλήματα λειτουργικά και για να ελαφρυνθούν  πρόκειται να γίνουν  δύο γεωτρήσεις
κ. ΔΕΛΛΙΟΣ : Ρώτησε πότε θα γίνει η αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου στους Τσάκωνες – Χρύσα  για να μπορούν να ποτίζουν  Απάντησε ο κ. Αβραμίκας  πως σύντομα θα τακτοποιηθεί το ζήτημα, χωρίς μυστικότητα όπως διαδίδεται στο Τοπικό Διαμέρισμα.
κ.ΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ  ΓΙΑΝΝΗΣ :  Συνεχάρη τον κ. Μπάτση και του ζήτησε να παραμείνει ο  αγρότης – υλοτόμος – εργάτης που γνωρίζει μέχρι σήμερα, να μην αλλάξει.  Υπενθύμισε  στον απερχόμενο δήμαρχο πως ο λαός της Θηριόπετρας του έδωσε πολλούς σταυρούς στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (280),  αλλά απογοητευμένος από την απαράδεκτη συμπεριφορά του  τώρα του έδωσε  ( 47 ).  Απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργίου τον ρώτησε γιατί έστειλε η ΔΕΥΑ τα αυξημένα τιμολόγια μετά τις εκλογές.   Στον απερχόμενο δήμαρχο  δώρισε μια τσάντα για τη νέα πορεία  του στα νέα καθήκοντα του εκπαιδευτικού
κ. ΚΑΜΑΡΙΕΡΗΣ  ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ : Πρόεδρος Δωροθέας. Ζήτησε  να καθαριστεί  το κεντρικό αυλάκι της Τοπικής Κοινότητας

κ.ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ : Πρόεδρος Αριδαίας. Ευχήθηκε στον κ. Μπάτση και ζήτησε λόγω δύσκολων συνθηκών να προσέξει την κοινότητα Αριδαίας – Υδραίας  για να μην καεί ο κάμπος.
 Έγινε συζήτηση σχετικά με την παραίτηση του κ. Μπίνα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Λουτρών και την αντικατάστασή του.  Θα κληθούν  σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποφασίσουν.  Ζητήθηκε να αναπληρωθεί η θέση του για να μη μείνουν ακέφαλα τα Λουτρά
Ακόμα συζητήθηκαν και   διάφορα λειτουργικά ζητήματα των Λουτρών, όπως άδεια χρήσης, στατικότατα κτιρίων, κά  Θέματα που  αντιμετωπίζουν και πολλές άλλες Λουτροπόλεις της χώρας.  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ :

Πως ακυρώθηκε  απόφαση  του Δ.Σ .( 27-03-19 )  από την Περιφέρεια, η σχετική με την  υπόθεση Τουφεγγόπουλου  συν δύο δημοτικών συμβούλων ( 120.000 ευρώ ), για τα εικονικά τιμολόγια τα οποία παρέλαβε ο δήμος Αλμωπίας και πλήρωσε πρόστιμο.   Αφορούσε απόφαση της οικονομικής επιτροπής που ενδεχομένως να σήμαινε διαγραφή του λογιστικού χρέους.    

1 σχόλιο:

  1. Ας μας πει η κυρία Αμπαρη για το δικαίωμα του απλού πολίτη να διαδηλώνει ειρηνικά κ να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση σαν τρομοκράτης με ξύλο κ τόνους χημικών. Αυτήν την κυβέρνηση στηρίζει η κυρία Αμπαρη κ έχει κ το θράσος να μιλάει για δικαιώματα. Και ναι η κυβέρνηση που δεν σέβεται την άποψη του 80% του λαού είναι προδότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more