Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Ξεκινά η νέα εποχή Μπάτση!



Φαίνεται ότι ξεκινά οριστικά η νέα εποχή της διοίκησης του Χρήστου Μπάτση στο Δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας μετά την μεγάλη και άνετη-επιβλητική του νίκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 2ας Ιουνίου. Ήταν τότε που οι πολίτες που δεν μιλούσαν, εκφράστηκαν και έστειλαν το μήνυμα τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Ιδιαίτερα βέβαια έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον συνδυασμό Εδώ Ζούμε ώστε να αποτελέσει την κυρίαρχη τάση ώστε να μπορεί να εφαρμόσει χωρίς δικαιολογίες το πρόγραμμα του. Πλέον και με τον αέρα του 60$\% ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να λάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα του επιτρέψουν να κάνει τις αναγκαίες τομές ώστε η Αλμωπία να γυρίσει οριστικά σελίδα. Με πολύ δουλειά και όρεξη και μεράκι. Με την βοήθεια των συνεργατών του που εκλέχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και όλοι είναι άξιοι. Με την βοήθεια της κοινωνίας. Να υλοποιήσει τα συνεχιζόμενα έργα της σημερινής δημοτικής αρχής. Να εκμεταλλευτεί όλες εκείνες τις μελέτες προς όφελος των πολιτών και υλοποίηση τους. Να σχεδιάσει την νέα εποχή στην Αλμωπία με την επιλογή ικανών συνεργατών ώστε το σχέδιο να προχωρήσει. Σίγουρα θα συναντήσει πολλά προβλήματα και αναποδιές αλλά θα πρέπει να δείξει ακέραιο χαρακτήρα ώστε να ξεπεράσει όλα αυτά τα ζητήματα. Άλλωστε η επιλογή των πολιτών έδειξε τον δρόμο της ασφάλειας, τον δρόμο της εγγύησης, τον δρόμο της αλλαγής. Τον δρόμο της ανανέωσης. Ο Χρήστος Μπάτσης υπήρξε αντιδήμαρχος Αλμωπίας την προηγούμενη θητεία και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα ζητήματα του Δήμου Αλμωπίας.  Δεν φοβάται ο ίδιος τις ευθύνες και είναι έτοιμος να αναλάβει την βαριά ευθύνη που του έδωσε ο λαός της Αλμωπίας. Μάλιστα από την πρώτη μέρα της εκλογής του, διαλαλεί σε κάθε τόνο, ότι πρέπει όλοι οι συνδυασμοί να ενώσουν δυνάμεις, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή σύγκλιση θέσεων και απόψεων. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει γρήγορα να δοθεί αυτό που πρέπει στον λαό της Αλμωπίας. Η νίκη Μπάτση σαφώς έχει και συμβολισμούς καθώς ο ίδιος προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και αντιπροσωπεύει τον μέσο όρο των πολιτών της Αλμωπίας. Δηλαδή είναι ένας από αυτούς, που μπορεί να κάτσει στο καφενείο, να αφουγκραστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις. Ο ίδιος προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία αλλά δεν είχε το χρίσμα ούτε την στήριξη του Κόμματος, ενώ άλλο ένα συμβολικό στοιχείο είναι ότι αποτελεί τον πρώτο Δήμαρχο στην ιστορία του τόπου που δεν διαθέτει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που δείχνει ότι η κοινωνία δίνει την δυνατότητα σε όλους χωρίς διακρίσεις να προσφέρουν. Από την πρώτη στιγμή ο Χρήστος Μπάτσης έδειξε σεμνός και ταπεινός καθώς ευχαρίστησε τους πολίτες που με την  ετυμηγορία του, κατέστησε τον συνδυασμό Εδώ Ζούμε, πρωταγωνιστές των εκλογών. Τον  εμπιστεύτηκε. Για τον Χρήστο Μπάτση η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι πιο σημαντική από το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών. Κι αυτό γιατί όλους τους προηγούμενους μήνες ο Χρήστος Μπάτσης πορεύθηκε χωρίς μηχανισμούς, χωρίς κομματική ταυτότητα.
Απευθύνθηκε στους πολίτες που δεν είναι πορφυρογέννητοι,  καταθέτοντας την προσωπική του διαδρομή και το πρόγραμμά του συνδυασμού το προς τους πολίτες. Αυτοί αποφάσισαν  και άνοιξαν τον δρόμο στη Νέα Εποχή. Και ο κος Μπάτσης έχει την  υποχρέωση να πορευτεί σ’ αυτόν. Δεν πανηγυρίζει καθώς αισθάνεται   την ευθύνη.
Άλλωστε οι συνδημότες μας με ένα συντριπτικό ποσοστό, ένα ποσοστό που ξεπερνά το 60%, απέρριψε τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν την τελευταία πενταετία. Απέρριψε την απερχόμενη δημοτική αρχή.Έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Μήνυμα για τη μεγάλη αλλαγή που επιθυμεί, μια αλλαγή προόδου. Ο κος Μπάτσης είναι έτοιμος για συνεργασίες και συγκλίσεις.   Έντιμες και καθαρές. Χωρίς κανενός είδους συναλλαγή. Όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε την Αλμωπία μπροστά είναι το σλόγκαν. Να βάλει ο ίδιος προσωπικά και  οριστικά στο παρελθόν παθογένειες και μιζέριες και να όλοι μαζί οι Άλμωπες να διεκδικήσουμε δικαίωμα στην πρόοδο, στην ανάπτυξη, στην εξωστρέφεια. Μαζί συνεχίζουμε. Εδώ Ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more