Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

Γ. Λεμονίδης: Ζήτησα 100 χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο Αλμωπίας για να λυθεί το πρόβλημα με τους εργαζομένους του Βοήθεια στο Σπίτι

O Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινοφελής Δημοτικής επιχείρησης Αλμωπίας Γιώργος Λεμονίδης 
Μια σκληρή και μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελής Δημοτικής επιχείρησης  Αλμωπίας, Γιώργος Λεμονίδης, αναφορικά με τις καθυστερήσεις μισθοδοσίας των εργαζομένων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Βέβαια είναι γεγονός ότι από την πρώτη Ιανουαρίου με βάση νομοθετικό πλαίσιο, θα πρέπει η δομή του Βοήθεια στο Σπίτι να περάσει στον Δήμο και να χρεωθεί σε κάποια αντιδημαρχία. Άρα επί της ουσίας ήδη θα έπρεπε η δομή να μεταφερθεί και είναι πιθανό να λυθεί το πρόβλημα με την μεταφορά της δομής στον Δήμο Αλμωπίας. Διαβάστε παρακάτω όλη την ανακοίνωση του Προέδρου και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:


Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, νιώθω την ανάγκη και οφείλω να ενημερώσω τους πολίτες της Αλμωπίας ότι:

«όσο αφορά τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου 2019, Ιανουαρίου 2020 ισχύουν τα εξής: Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων γίνεται από την ΕΕΤΑΑ μέσω της κεντρικής διοίκησης του κράτους σε πανελλαδικό επίπεδο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι όταν καθυστερεί η χρηματοδότηση από το κράτος δεν μπορούν να πληρωθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι.

Η καθυστέρηση αυτή όμως αποτελεί συχνό φαινόμενο. Ως πρόεδρος της επιχείρησης , βλέποντας ότι η χρηματοδότηση καθυστερεί πανελλαδικά σε όλες της ΔΗ.Κ.Ε (και δεν θέλουμε οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι) προσέφυγα στον Δήμο για την άμεση άντληση ενός ποσού της τάξεως των 100.000,00€ από την ετήσια τακτική χρηματοδότηση της ΔΗΚΕΑ έτσι ώστε να μπορέσω να καλύψω τουλάχιστον τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Είναι λογικό όμως να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους φαινόμενα ,κατά τις περιόδους αλλαγής στη διοίκηση των επιχειρήσεων και κυρίως στις αρχές κάθε ημερολογιακού έτους και είμαστε σε αναμονή εγκρίσεων των προϋπολογισμών του Δήμου αλλά και της επιχείρησης.

Ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα βιάστηκαν για ακόμη μία φορά να ασκήσουν κριτική , αφήνοντας αιχμές , χρησιμοποιώντας μάλιστα και την ιδιότητά τους ως μέλη της προηγούμενης διοίκησης ,πρώτα για την περιοδικότητα καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων Βοήθεια Στο Σπίτι και δεύτερον για την σχέση της διοίκησης με τους εργαζόμενους.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος τους απαντώ ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί , θυμίζοντας του τις καθυστερήσεις της δικής του διοίκησης που όπως διατυμπανίζουν ήταν μέλη.

Στις 26/01/2015 πληρώθηκε η μισθοδοσία του μήνα 12ος του έτους 2014 (καθυστέρηση 2 μηνών)

Στις 02/01/2017 πληρώθηκε η μισθοδοσία του μήνα 11ος του έτους 2016 (καθυστέρηση 3 μηνών)

Στις 03/01/2017 πληρώθηκε η μισθοδοσία του μήνα 12ος του έτους 2016 (καθυστέρηση 3 μηνών)

Στις 30/01/2018 πληρώθηκε η μισθοδοσία του μήνα 12ος του έτους 2017 (καθυστέρηση 2 μηνών)

Στις 11/01/2019 πληρώθηκε η μισθοδοσία του μήνα 12ος του έτους 2018 (καθυστέρηση 2 μηνών)

Αν τα παραπάνω αμφισβητούνται τότε δηλώνω πως θα ζητήσω συγγνώμη δημόσια.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος ,δηλώνω πως η κατάσταση που επικρατούσε στην ΔΗΚΕΑ, όταν ανέλαβα πρόεδρος , όπου ενδεικτικά αναφέρω ,ήταν η εξής:

1. Δεν τηρούνταν το ωράριο εργασίας από ορισμένους υπαλλήλους !

2. Δεν υπήρχε προγραμματισμός των δομών ΟΥΤΕ σε ημερήσιο επίπεδο!

3. Δεν υπήρχε γραφείο κίνησης οχημάτων!

4. Δεν ήταν εφοδιασμένες οι δομές με τα κατάλληλα εφόδια!

Σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική και διαμορφώνεται ως εξής:

1. Τηρείται το ωράριο εργασίας από όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους υπογράφοντας ηλεκτρονικά στον Δήμο!

2. Υπάρχει πλέον προγραμματισμός των δομών σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα που συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό!

3. Δημιουργήθηκε γραφείο κίνησης οχημάτων και εφοδιάστηκαν τα οχήματα με γιλέκα , τρίγωνα , φαρμακεία και πυροσβεστήρες, όπως ορίζει ο νόμος και απαραίτητα για την ασφάλεια των υπαλλήλων.

4. Μεταφέραμε την έδρα της επιχείρησης έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα εμποδιζόμενα άτομα και τα άτομα ΑΜΕΑ βάση τις οδηγίας του Υπουργείου περιβάλλοντος.

Σκοπός δικός μου αλλά και της παράταξης που εκπροσωπώ , δεν είναι να είμαστε αρεστοί αλλά χρήσιμοι.

Προκαλώ τον οποιοδήποτε να δηλώσει δημόσια και επώνυμα εάν είναι αντίθετος με τις αλλαγές που επήλθαν στο ωράριο εργασίας και στις δομές, με στοιχεία που να το αποδεικνύουν και όχι με αόριστα λόγια ως γνήσιοι εκπρόσωποι του λαϊκισμού.

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε ένα τόσο λεπτό θέμα , όπως η μισθοδοσία των εργαζομένων στο βοήθεια στο σπίτι και τα γεγονότα να αποδίδονται από τον ηλεκτρονικό τύπο με σαφήνεια, να διασταυρώνονται και να αναφέρονται οι απόψεις και λόγοι όλων των εμπλεκομένων πλευρών , έτσι ώστε ο κόσμος να αποκτήσει άποψη έχοντας ακούσει όλες τις πλευρές!

Θα παρακαλούσα ΌΛΑ τα ηλεκτρονικά μέσα , ως πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε Αλμωπίας σε οποιοδήποτε θέμα προκύψει από εδώ και στο εξής που να αφορά την επιχείρηση ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ως επιχείρηση, στο όνομα της έντιμης δημοσιογραφίας , γεγονός που στο συγκεκριμένο θέμα της μισθοδοσίας δεν έγινε με αποτέλεσμα ο κόσμος να σχηματίσει λανθασμένη εντύπωση.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι η πληρωμή των υπάλληλων θα πραγματοποιηθεί στις 27/02/2020 καθώς έχει πιστωθεί το χρηματικό ποσό για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες τις επιχείρησης, μέχρι να έρθει η τακτική επιχορήγηση από την κεντρική διοίκηση.

Φιλικά
Λεμονίδης Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more