Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Οι γρίφοι για τον Γ. Τσεκπεντζή και η ισορροπία τρόμου…


Με τη Κοινωνία σε Κίνηση του Γιάννη Τσεπκεντζή ή τον Γιάννη Τσεπκεντζή της Κοινωνίας σε Κίνηση, στον Δήμο Έδεσσας, όπως το βλέπει κανείς, υπάρχει ένα θέμα εκτός απ’ αυτό που φαίνεται. Κι αυτό που φαίνεται είναι μια παρωχημένη παράταξη που σχηματίστηκε ευκαιριακά με αντικρουόμενες ιδέες, στην οποία ηγείται ένας νέος ηλικιακά άνθρωπος ο  οποίος όμως στο παρελθόν είχε ασκήσει δημοτική εξουσία μέσα από άλλες παρατάξεις. Ο ίδιος βέβαια γνωρίζει σε ποιο βαθμό εκπροσωπείται από αυτές τις ιδέες, αλλά και κατά πόσο θεωρεί ότι τον εκφράζουν τα πρόσωπα που τις διατυπώνουν. Θα το μάθουμε κάποτε από την ιστορία, ή εφόσον αισθανθεί την ανάγκη να «διορθώσει» την ιστορία που ήδη γράφεται και μάλλον δεν δείχνει να του χαρίζεται, από το πόσο έτοιμος είναι να λύσει το γρίφο. Έναν γρίφο που όταν αποφάσισε να ηγηθεί συνδυασμού δεν βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του, και τώρα κρίνεται από αυτόν το πολιτικό του μέλλον.

Ποιος είναι όμως ο γρίφος που καλείται να λύσει ο επικεφαλής της Κοινωνίας σε Κίνηση; Εάν ισχύει ότι η Κοινωνία σε Κίνηση είναι ο Γιάννης Τσεπκεντζής, δηλαδή ότι χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε παράταξη, γιατί ο Τσεπκεντζής φέρεται εγκλωβισμένος σε αυτή; Στην περίπτωση λοιπόν που ο επικεφαλής με αφορμή αφενός τα επεισόδια και τα σκηνικά στην Βεγορίτιδα και αφετέρου στο ζήτημα με τον Εδεσσαίο Ποταμό,  αποφασίσει ότι η Κοινωνία Σε Κίνηση είναι ένα φορτίο δυσανάλογο σε σχέση με αυτά που του προσφέρει στην παρούσα πολιτική συγκυρία, θα πρέπει να πράξει αναλόγως και να λύσει το γρίφο. Μπορεί; Ποια είναι όμως η Κοινωνία σε Κίνηση; Είναι μια συμπαγής δημοτική ομάδα ή αποτελείται από διάφορες υπό ενότητες όπου η μια έχει ως παρανομαστή το Κίνημα Αλλαγής και η άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ; Με ποια υπό ενότητα ταυτίζεται ο ίδιος; Ποια είναι η στάση του; Μπορεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση; Η πορεία του δείχνει ότι μπορεί. Θέλει; Αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος. Πάντως η εν γένει συμπεριφορά του θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επιεικώς αντιφατική. Διότι δεν έχει λογική την ίδια στιγμή που επιδιώκει τη στροφή προς μια  παράταξη όπου η δύναμη της θα είναι αυτοδιοικητικά να την ψηφίσουν και μετριοπαθείς κεντρώοι ψηφοφόροι που δεν συμφωνούν με την πολιτική Γιάννου,  ταυτόχρονα να υιοθετεί δια της ανοχής του ακραίες συμπεριφορές υποψηφίων του που διοργανώνουν εκδηλώσεις στο κέντρο της Έδεσσας σε περιόδους που αυτές απαγορεύονται, ταυτίζουν παράτυπους μετανάστες με τους Έλληνες Πόντιους Μικρασιάτες και γενικά πρόσφυγες, βγάζουν απαράδεκτες ανακοινώσεις που στοχοποιούν όσους διαμαρτύρονται με αυτή την υπερπληθώρα μεταναστών στην Βεγορίτιδα (γιατί σήμερα μετανάστες έχουμε) καθώς εξυβρίζονται ως  φασίστες.

Αφού δεν καταδικάζει και μάλιστα συμπλέει με αυτές τις παραφυάδες, δεν θα μπορέσει να λύσει το γρίφο. Ακόμα και στην περίπτωση που το σκέφτεται, δύσκολα θα μπορέσει να αποχωριστεί ένα παρελθόν στο οποίο ο ίδιος υπήρξε πρωταγωνιστής. Σε κάθε περίπτωση θα έχει αρκετό χρόνο στην αντιπολίτευση καθώς οι Δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023 να σκεφθεί τι κερδίζει αυτός από τα μέλη της παράταξης του τα οποία με το πρόσχημα συλλόγων ή ευκαιριακής δημιουργίας  ομάδων πολιτών, ασκούν προσωπική πολιτική είτε για το θέματα των μεταναστών στην Βεγορίτιδα είτε για το θέμα του Εδεσσαίου ποταμού, τραβώντας από το ¨μανίκι» την παράταξη και τι η Κοινωνία σε Κίνηση  από αυτόν και να αποφασίσει.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more