Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Παγωμένος ο κόσμος των Νέων Μουδανιών στην πρώτη μέρα λειτουργίας της εστίασης


Μουδιασμένος και παγωμένος ο κόσμος των Νέων Μουδανιών, σήμερα Δευτέρα, πρώτη μέρα λειτουργίας της εστίασης. Όλα τα μαγαζιά της περιοχής άνοιξαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος έδωσε το παρόν. 
Βέβαια σαφώς και στα υπόλοιπα μαγαζιά η κίνηση ήταν περιορισμένη. Πρώτη μέρα της εβδομάδας λοιπόν οι Μουδανιώτες και οι υπόλοιποι κάτοικοι του Δήμου Νέας Προποντίδας επέλεξαν να κάτσουν σπίτι ή να είναι στις δουλειές τους. 
Μετά από 70 μέρες λοιπόν τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν και πάλι στα Νέα Μουδανιά. Αυτό βέβαια είχε μια νότα αισιοδοξίας. Μόνο αυτή βέβαια έμεινε μέχρι το τέλος της Δευτέρας.
 Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι των Νέων Μουδανιών που επιλέγουν το ποδήλατο τους για να κινηθούν μέσα στην πόλη. Βέβαια έχουν βοηθήσει και οι πεζόδρομοι αλλά και το θαλάσσιο μέτωπο. 

Βέβαια ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος στους καταστηματάρχες. Έπεσε η θερμοκρασία ενώ από αύριο ο καιρός θα χειροτερεύσει. 
Βέβαια κάποιοι επέλεξαν μετά από καιρό να απολαύσουν το καφεδάκι τους με θέμα τον Θερμαϊκό, στο κεντρικό λιμάνι των Νέων Μουδανιών. Άλλωστε στις καφετέριες και τις ταβέρνες απαγορεύεται η παρουσία πελατών μέσα στα καταστήματα.
Κάποια φορτηγά έκαναν την εμφάνιση τους στο κέντρο της πόλης ώστε να τροφοδοτήσουν εστιατόρια και καφετέριες, πρώτη μέρα λειτουργίας τους. 
Οι άδειες καρέκλες είχαν την τιμητική τους και το απόγευμα στο κέντρο της πόλης. 

Τα μανάβικα βέβαια δούλεψαν όλο αυτό το καιρό καθώς οι πολίτες επέλεξαν να τροφοδοτούνται με φρούτα πλούσια σε βιταμίνες, κόντρα στο Κορονοϊο. 
Βέβαια υπήρξαν και αυτοί που ήθελαν να κάνουν την βόλτα τους και να ξεμουδιάσουν. 

Τα μαγαζιά πάντως είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους πολίτες ανανεωμένα και φυσικά με την καθαριότητα που έγινε τις προηγούμενες μέρες. Έτσι υγειονομικώς τα καταστήματα είναι στην πρώτη γραμμή και ασφαλέστερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more