Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

95% κάτω οι πληρότητες εν όψει Αγίου Πνεύματος…

Σε απόγνωση ξενοδόχοι και εστιάτορες σε Βεγορίτιδα και Αλμωπία


Επτά στους δέκα σκέφτονται είτε να μην ανοίξουν, είτε να κλείσουν


Ο νομός Πέλλας δεν θεωρείται ένας κατεξοχήν τουριστικός νομός. Παρόλα αυτά διαθέτει ένα τουριστικό κομμάτι που έχει να κάνει με τα Λουτρά Πόζαρ, την Βεγορίτιδα με τον Άγιο Αθανάσιο και τους Καταρράκτες της Έδεσσας. Το τριήμερο  του Αγίου Πνεύματος, διαχρονικά, ήταν η περίοδος που ο νομός μας φιλοξενούσε χιλιάδες τουρίστες που ήταν λάτρεις του βουνού και του ιαματικού τουρισμού. Το παζλ μάλιστα συμπληρώνονταν με το μουσείο της Πέλλας και την ενίσχυση των Γιαννιτσών. Ως επί των πλείστον η Πέλλα φιλοξενούσε Έλληνες τουρίστες. Την ώρα που το μεγάλο στοίχημα της χώρας, μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι να κρατήσει ψηλά τον τουρισμό, ενόψει της θερινής σεζόν, αρκετοί ξενοδόχοι της περιοχής μας λένε πως δεν πρόκειται να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, διότι δεν τους συμφέρει οικονομικά μετά την κρίση που "χτύπησε" λόγω του κορονοϊού. Μάλιστα σε αυτή την κατάσταση συνηγορεί το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις στο χιονοδρομικό δεν λειτουργούν να και έπεσε χιόνι την προηγούμενη εβδομάδα όπως και η λουτρόπολη στην Αλμωπία με απόφαση της Κυβέρνησης. Ίδια η κατάσταση και με τους εστιάτορες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όσοι άνοιξαν βλέπουν την πτώση στο 95%!!!  σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας σχετικά με τους ξενοδόχους σε Λουτρά Λουτρακίου και Έδεσσα-Άγιο Αθανάσιο,επτά στους δέκα, αν και θέλουν, σκέφτονται να μην ανοίξουν τις μονάδες τους, ή όσοι άνοιξαν να τις κλείσουν και πάλι.
"Ακόμα είμαστε με κλειστά τα πατζούρια. Ο λόγος είναι ότι α) αναμένουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα έτσι ώστε να δούμε εάν συμφέρει να ανοίξουμε, β) δεν γνωρίζουμε ακόμα που ξεκινάει και που σταματάει η ευθύνη μας σε περίπτωση κρούσματος στο ξενοδοχείο μας", λέει στην εφημερίδα Άποψη ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Λουτρών Λουτρακίου Φώτης Μοσχάκης. Μάλιστα τονίζει ότι δεν νοείται να έχουν ανοικτά τα ξενοδοχεία τους και από την άλλη να είναι κλειστά τα Λουτρά. Χαρακτηριστικά μας δήλωσε πως ενώ υπάρχει ζήτηση, όταν ακούν ότι τα λουτρά θα είναι κλειστά αμέσως ακυρώνουν τις κρατήσεις.

"Όταν λοιπόν βλέπουν ότι το κέρδος σχεδόν μηδενίζεται οι επιχειρηματίες προτιμούν να κλείσουν τα ξενοδοχεία και να μην τα ανοίξουν καθόλου, όπως και τις ταβέρνες που βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς" υποστηρίζει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ξενοδόχων, υπεύθυνος τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρης Τάσιος. "Αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι μια ενοχλητική αναμονή. Όλα θα εξαρτηθούν από το αν οι τουρίστες θα έχουν τελικά τη διάθεση να μας επισκεφθούν και εάν, μετά την επίσκεψή τους, η Ελλάδα θα παραμείνει απαλλαγμένη από τον κορωνοϊό χωρίς να χρειαστεί άλλο κλείσιμο"



Αν και υπήρξαν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τουρίστες που θέλουν να έρθουν από τα Βαλκάνια με αυτοκίνητο, πολλοί επιχειρηματίες στον ξενοδοχειακό κλάδο ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, βιώνουν μια «ενοχλητική αναμονή» που έχει να κάνει με το ερώτημα πόσοι ξένοι τουρίστες θα επιλέξουν να έρθουν για διακοπές τελικά στη χώρα μας, κατέληξε ο ίδιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more