Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ο Δήμαρχος Πέλλας στην συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κρύας Βρύσης μετά από την πρόσκλησή του !


Εφ όλης της ύλης συζήτηση για όλα τα θέματα της Κρύας Βρύσης ! 


Την περασμένη Τρίτη 9 Ιουνίου το απόγευμα συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο Κρύας Βρύσης στο δημαρχιακό κτήριο, παρουσία του Δημάρχου Πέλλας κ. Στάμκου. Το παρόν τους έδωσαν και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Πέτρος Σεραίδης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπαλτζίδης Κων/νος .
Η παρουσία του δήμαρχου έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Κοινότητας κ. Βλάχου Ανδρέα , μία πρόσκληση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις αρχές Μαρτίου μετά από συνεννόηση και πρόθεση που είχε το Κοινοτικό Συμβούλιο, (Αμιτζόγλου Γ. Λύσανδρος, Βασιλειάδης Κων/νος, Χάλης Χαράλαμπος, Παρασκευόπουλος Δημητρης, Νταούλα Ειρήνη, Φούντογλου Χρήστος) αλλά οι εξελίξεις του Κορωνοιού δεν το επέτρεψαν. Στόχος της πρόσκλησης ήταν η κατάθεση εκ μέρους του κοινοτικού συμβουλίου διάφορων θεμάτων που απασχολούν την πόλη της Κρύας Βρύσης και φυσικά η ενημέρωση εκ μέρους του Δημάρχου για την πορεία αλλά και την επίσπευση επίλυσης πολλών εκ των θεμάτων αυτών. 

Αρχικά ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βλάχος Ανδρέας ρώτησε τον δήμαρχο για την πορεία του έργου της ασφαλτόστρωσης που θα γίνει στην Κρύα Βρύση, με τον δήμαρχο να ενημερώνει το σώμα ότι μόλις υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και αφορά την συνολική ασφαλτόστρωση 5,5 χλμ. οδικού δικτύου εντός της πόλης συν 700 μέτρα στον οικισμό του Σταυροδρομίου. Αυτές οι ασφαλτοστρώσεις προβλέπονται να γίνουν στην δυτική πλευρά της πόλης της Κρύας Βρύσης Ο λόγος που θα γίνουν σ΄ αυτήν την πλευρά είναι ότι, στην ανατολική πλευρά της πόλης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το νέο (!!!) δίκτυο ύδρευσης που κατασκευάστηκε πριν από 10 και πλέον χρόνια και το οποίο χωρίς να έχει δοθεί ακόμα σε λειτουργία έχει διαπιστωθεί μετά από δοκιμές που του έγιναν, ότι παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα σε πολλά σημεία του με σημαντικές διαρροές προφανώς λόγο κακής κατασκευής. Στην δυτική πλευρά που κατασκευάστηκε λίγο ποιο παλιά από προηγούμενη εργολαβία είναι σε πολύ καλό επίπεδο έχει δοκιμαστεί και έχει απολυμανθεί μάλιστα πραγματοποιώντας πλέον τις συνδέσεις με τις οικίες η Δ.Ε.Υ.Α.Π.  σε όσους δρόμους θα ασφαλτοστρωθούν. Μάλιστα ο Δήμαρχος είπε ότι επικοινώνησε και με τον ΟΤΕ ζητώντας του να γίνει η υποδομή με την σωλήνωση των δρόμων αυτών, για την οπτική ίνα η οποία ναι μεν δεν προβλέπετε προς το παρόν να τοποθετηθεί στην Κρύα Βρύση, αλλά τους ζήτησε να τοποθετηθεί η σωλήνα για το μέλλον, ώστε να μην ξανασκαφτούν όσοι δρόμοι ασφαλτοστρωθούν. 

Ο Κ. Βλάχος του έθεσε βέβαια το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και στο οδικό δίκτυο της ανατολικής πλευράς της πόλης το οποίο είναι κάκιστο, ζητώντας από τον δήμαρχο να γίνουν τουλάχιστον τοπικές παρεμβάσεις ΄΄ μπαλώματα΄΄ όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ώστε να γίνει υποφερτή η διέλευση των τροχοφόρων, μέχρι να ξαναγίνει το δίκτυο ύδρευσης και την τελική αποκατάσταση των δρόμων μετέπειτά. 

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι με την έναρξη ή λίγο μετά, της ασφαλτόστρωσης που δημοπρατήθηκε θα ξεκινήσουν με συνεργείο του δήμου και με ιδίους πόρους εκτός αυτής της εργολαβίας των 5.5 χλμ. να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Εκτιμάτε ότι όλο το έργο θα ξεκινήσει προς το τέλος καλοκαιριού αφού πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα οι συνδέσεις από την Δ.Ε.Υ.Α.Π. Για την άσχημη εικόνα του δικτύου των όμβριων υδάτων (δηλαδή τα ανοιχτά χαντάκια που υπάρχουν εκατέρωθεν των δρόμων) ο Δήμαρχος τόνισε ότι μέσα στην τρέχουσα θητεία του θα δουλέψουν για την δημιουργία όλων αυτών των μελετών τέτοιων έργων, ώστε να χρηματοδοτηθούν από διάφορα προγράμματα. Από κει και πέρα εγώ προσωπικά του έθεσα το θέμα της καθημερινότητας και της άσχημης εικόνας των κοινόχρηστων χώρων, πάρκων, πλατειών κ.α. της πόλης και αυτό λόγο της έλλειψης ικανοποιητικού αριθμού εργατών καθαριότητας. Άλλωστε του τόνισα ότι αυτήν την εικόνα πέρα το ότι την διαπιστώνουμε καθημερινά οι ίδιοι μας, αποτελεί και παράπονο των συντοπιτών μας σε καθημερινή βάση. 

Επίσης του έθεσα το ζήτημα της καθαριότητας και της συντήρησης των χώρων του δημοτικού σταδίου για το οποίο και γι΄ αυτό κάνουν πολλά παράπονα οι συντοπίτες μας και γενικά του τέθηκε το έντονο πρόβλημα που υπάρχει στην Κρύα Βρύση με την εικόνα των δημόσιων χώρων της πόλης, λόγο του μεγέθους της και των πολλών κοινόχρηστων χώρων, σε αντιδιαστολή με τον μικρό αριθμό υπαλλήλων που απασχολούνται στους τομείς αυτούς. Δεν σας κρύβουμε ότι υπήρξαν και στιγμές έντασης στην συζήτηση που έγινε όμως μέσα στα πλαίσια της εύρεσης των καλύτερων δυνατών λύσεων στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν, ενώ με το τέλος της συζήτησης (κράτησε περίπου δύο ώρες) ο Πρόεδρος τον προσκάλεσε να γίνονται τέτοιες συναντήσεις μαζί του ανά τρίμηνο περίπου διότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να υπάρχουν για την πόλη μας, αποδεχόμενος φυσικά την πρόταση του ο Δήμαρχος. Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more