Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Κωνσταντόπουλος κατά Τσίπρα για παρακράτος: Υβριστής των αγώνων της Αριστεράς

Δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Τσίπρα, ότι «έφερε στην Αριστερά ανθρώπους που ακολουθούσαν μια κουλτούρα παρακολουθήσεων, ξένες προς το χώρο», εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ,  Νίκος Κωνσταντόπουλος,  προσθέτοντας ότι τα παραπάνω πρόσωπα «έβγαιναν τα βράδια για ποτό και σχολίαζαν τι άκουγαν στις καταγεγραμμένες συνομιλίες».
Καταφέρθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα με σκληρές εκφράσεις λέγοντας ότι τα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» δεν αποτελούν παρά ένα εφεύρημα, ξένο προς την παράδοση της Αριστεράς, προσθέτοντας χαρακτηριστικά : «όταν το κόμμα γίνεται ανώνυμη εταιρεία εξυπηρέτησης συμφερόντων, τότε αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις αριστερές αξίες».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι είναι πολιτική ύβρις να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας για νέο ’89, προσθέτοντας ότι το  να συγκρίνει τα όσα συνέβησαν τότε με τα σημερινά γεγονότα αποτελεί δυσφήμιση των αγώνων της Αριστεράς.
«Σπάει το αποχετευτικό σύστημα του πολιτεύματος», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο». Παράλληλα έκανε λόγο για «δρακογενιά των παραγόντων», μίλησε για «ηθική εξαχρείωση», είπε ότι «ο Νίκος Παππάς θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί» και χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκια τα περί πολιτικής ευθύνης».
«Μοιράζουν μεταξύ τους τις μετοχές του κράτους. Οταν το κόμμα χρησιμοποιεί το κράτος ως λάφυρο πεθαίνει η δημοκρατία», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, προσθέτοντας ότι αυτή η πρακτική με τα ηχητικά και τις κασέτες θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ παρακρατική μέθοδος της Δεξιάς, ωστόσο ο ίδιος την χρησιμοποίησε.
Αναφορικά με το κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε τα όσα καταλογίζουν στους κ.κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, ανέφερε ότι δεν νοείται ο πρωθυπουργός μιας χώρας να μην ήξερε τι συνέβαινε και εφόσον δεν ήξερε, τώρα που τα έμαθε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ερώτημα είναι τι κάνει σήμερα και γιατί τους καλύπτει.
Επιπλέον αποκάλεσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «Ελ Σιντ» και διερωτήθηκε τι είδους αγώνες έχει δώσει για την αριστερά και τη δημοκρατία στη χώρα προκειμένου να μπορεί να μιλάει σήμερα με τέτοια αυτοπεποίθηση και με τέτοιο θράσος.
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, κάλεσε τους παλαιούς συναγωνιστές, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του να αναρωτηθούν τι σχέση έχει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ με αυτό που ήξεραν ως αριστερά στο Συνασπισμό, «Αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτές τις πρακτικές του τίποτα από την ανιδιοτέλεια της Αριστεράς; Αναγνωρίζουν την ηθική ακεραιότητα; Γιατί σιωπών; Γιατί συναινούν; Γιατί ανέχονται; Γιατί νομιμοποιούν;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «Μιλάω γιατί θέλω να μην προδώσω τα βιώματα μου».
Ακόμη έκανε λόγο για πολιτικά κακέκτυπα, ιστορικά επιπόλαιους και ιστορικές καρικατούρες, προσθέτοντας ότι δεν δέχεται ο ίδιος να μιλούν με διπλή γλώσσα παράγοντες που οφείλουν να αναλάβουν ευθύνες.
«Όταν βλέπετε ότι μέλη της κυβέρνησης συζητούν για διακανονισμό υποθέσεων αυτό θα το πείτε κανονική ή παρακρατική λειτουργία των θεσμών;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι «όταν οι θεσμοί λειτουργούν παρακρατικά, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Παππάς και ο κ. Καμμένος, να λένε όσα λένε».
«Δεν είναι κανονικές λειτουργίες αυτές, παραπέμπουν σε μηχανισμούς, σε παρέες, σε σκοπιμότητες, σε παραθεσμικό ακτιβισμό, που αναπτύσσεται ανάλογα με το ποιος στοχοποιείται κάθε φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και ζήτησε να ερευνηθούν όλα όσα αποκαλύπτονται.
Θύμισε μάλιστα ότι «για μαγαζάκι και παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ έχουν μιλήσει σε ανύποπτο χρόνο στο παρελθόν ο κ. Τσακαλώτος στο υπουργικό συμβούλιο, παρόντων όλων, ο Καμμένος με τον Κοτζιά ανταλλάσσοντας ύβρεις πεζοδρομίου.
Και έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας ότι «εγώ θα μιλήσω, καθώς αυτά που έγιναν και γίνονται, δεν καταπίνονται».
Πηγή www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more