Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης: «Ακόμα μια πράξη στήριξης των αγροτών από την κυβέρνηση» «Αναστέλλεται το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες».



Σε απάντηση του σε επίκαιρη ερώτηση ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η εφαρμογή του μέτρου της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019.
Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός, οι ωφελούμενοι  είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό θα κατατεθεί άμεσα η σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Σχετικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας, ο οποίος επικοινώνησε και ενημερώθηκε και ο ίδιος από τον Υφυπουργό δήλωσε: «Ακόμα μια πράξη στήριξης των αγροτών από την ελληνική κυβέρνηση. Είναι γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τη βούληση να στηρίξει τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα με πράξεις και όχι με λόγια και απλές υποσχέσεις. Υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη συνολική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι όποτε και όπου υπάρχει η δυνατότητα και ο δημοσιονομικός χώρος θα λαμβάνονται μέτρα ελάφρυνσης και ανακούφισης, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία που η οικονομία, λόγω του κορονοϊού, έχει δεχθεί ένα σημαντικό χτύπημα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more