Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η ΕΕ βοηθάει τα κράτη μέλη να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τομέα της εκπαίδευσης





Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τους υπουργούς Παιδείας στις 23 Ιουνίου 2020 —την τέταρτη από τότε που ξεκίνησε η κρίση του κορονοϊού— η Επιτροπή παρουσίασε τις δράσεις της για τη στήριξη της εκπαίδευσης, καθώς αυτή εξέρχεται από την κρίση.

Το σχέδιο ανάκαμψης που παρουσιάστηκε στις 27 Μαΐου προτείνει, την επόμενη επταετία, να διοχετευτούν περισσότεροι πόροι από ποτέ στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες. Πλέον είναι ανοικτή  δημόσια διαβούλευση σχετικά με το νέο σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση, με το οποίο επιχειρείται να αναπτυχθεί μια πιο ολοκληρωμένη και φιλόδοξη προσέγγιση για την ψηφιακή εκπαίδευση. Σε ανακοίνωση σχετικά με την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης θα προταθούν τρόποι ενίσχυσης της ευρωπαϊκής συνεργασίας στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Η κ. Μαρίγια  Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Η κρίση του κορονοϊού ανέδειξε τη σημασία και την προστιθέμενη αξία της ευρωπαϊκής συνεργασίας στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Από τότε που ξεκίνησε η κρίση, οι υπουργοί Παιδείας συσκέπτονται κάθε μήνα και μαζί έχουν εξετάσει τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τις πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετώπισε ο τομέας της εκπαίδευσης και της κατάρτισης κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Μαζί, θα σχεδιάσουμε τις μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες μας για να μετατρέψουμε την κρίση αυτή σε ευκαιρία για την ανάπτυξη συστημάτων εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, κατάλληλων για την ψηφιακή εποχή του 21ου αιώνα».

Η Επιτροπή ενημέρωσε επίσης τους υπουργούς ότι δεν θα διακοπεί το πρόγραμμα Erasmus+ του επόμενου ακαδημαϊκού έτους, καθώς οι διαδικτυακές δραστηριότητες θα συνδυαστούν με διαμονή στο εξωτερικό σε μεταγενέστερη φάση, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more