Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ ΚΩΝ. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ



 
            Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στη Θράκη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση του με το Δήμαρχο τόνισε πως με την υπογραφή του στο βιβλίο φίλων του αρχαίου θεάτρου Μαρωνείας, στηρίζει την προσπάθεια αυτό να γίνει πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, τα οποία συζήτησε με το Δήμαρχο και αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, τα θέματα της αγροτικής παραγωγής και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μικρή και μεσαία αγροτιά, αλλά και άλλα κοινωνικά στρώματα της περιοχής. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ολοκλήρωσης του φράγματος, το οποίο επίσης πρέπει να αξιοποιηθεί για την υδροδότηση και την άρδευση των αγροτικών καλλιεργειών, αλλά και το σημαντικό ζήτημα της δρομολόγησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μαρωνείας – Σαμοθράκης, η οποία θα βοηθήσει γενικότερα την περιοχή, ζητήματα τα οποία βέβαια το ΚΚΕ με διάφορες παρεμβάσεις θα επιδιώξει να γίνουν πράξη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε επίσης και για τα εξής:

Για τις εξελίξεις στον υγειονομικό τομέα και τα νέα κρούσματα στην περιοχή
            Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως: “Δυστυχώς, όπως είχαμε προβλέψει -να μη γινόμαστε βέβαια μάντεις κακών- το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και βρίσκεται στο ότι δεν αξιοποιήθηκε η περίοδος των περιοριστικών μέτρων, της καραντίνας, του πρώτου κύματος του κορωνοϊού για να προετοιμαστεί και να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας για ένα πιθανό δεύτερο κύμα. Μακάρι να είναι μόνο τώρα και να αφορά συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες, αλλά δεν αποκλείεται και όσο προχωρά ο καιρός και από το Φθινόπωρο, να έχουμε ένα πιο ισχυρό κύμα πανδημίας. Γι αυτό χρειάζεται ενίσχυση των νοσοκομείων μας, στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις υποδομές που χρειάζονται, αλλά κυρίως με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία μας. Απ΄ αυτή τη σκοπιά στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ή διάφοροι άλλοι τους αντιμετωπίζουν καθυβρίζοντας τους, λέγοντας ότι δε χρειάζονται αγώνες. Μα μόνο με τον αγώνα και την πίεση μπορεί να υλοποιηθούν αυτά τα οποία χρειάζεται σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας για να προστατευθεί η ζωή του λαού μας, η ζωή και η υγεία των παιδιών μας.

Για την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός
            Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως “η οικονομική κρίση είναι σε εξέλιξη και πιθανόν η Ελλάδα να την πληρώσει πιο ακριβά από άλλες χώρες, ακριβώς διότι η οικονομία της, με την περίφημη “εξωστρέφεια”, στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, τις μεταφορές και τη ναυτιλία και θα επηρεαστεί πολλαπλά από την κρίση που υπάρχει σε άλλες πιο ισχυρές οικονομίες, όπως της ΕΕ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας, όπως είναι των ΗΠΑ κ.λπ."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more