Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Αδειάζει την Δημοτική αρχή ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αριδαίας μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Νέα της Αλμωπίας


Έντονες είναι οι αναταράξεις που δέχεται η δημοτική αρχή Αλμωπίας ύστερα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Νέα της Αλμωπίας και της δημοσιογράφου Ελισσάβετ Σίσκου. Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Θεόδωρος Ταρασίδης που πιεζόμενος προφανώς από το αρνητικό κλίμα από την απόφαση για την πεζοδρόμηση κορδέλα, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τονίζει ότι δεν υπήρξε απόφαση του τοπικού υπέρ της πεζοδρόμησης ούτε και ερωτήθηκε από την Δημοτική αρχή,  ενώ επιτίθεται και προς αξιωματούχους της Δημοτικής αρχής που όπως τόνισε επιρρίπτουν ευθύνες στο τοπικό συμβούλιο. Θυμίζουμε πως το τοπικό συμβούλιο εκλέχτηκε ως ανεξάρτητο ενώ ήταν και το μοναδικό που σχηματίστηκε. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:


Μετά από παράπονα που δέχτηκα, από επαγγελματίες και απλούς πολίτες της Αριδαίας για την πεζοδρόμηση της πόλης, έχω την υποχρέωση να ενημερώσω τους πολίτες ότι:

Το τοπικό συμβούλιο της Αριδαίας ουδέποτε πήρε απόφαση για την πεζοδρόμηση της πόλης, έκανε μια ΠΡΟΤΑΣΗ ώστε να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την οδό Κύπρου και την παράπλευρη οδό της Κεντρικής Πλατείας (και όχι για την Χρ. Σμύρνης) να χρησιμοποιηθούν σαν πεζόδρομοι για οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες λόγω COVID-19 με διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές που τηρούνται σήμερα.

Η υλοποίηση των συγκεκριμένων αποφάσεων, είναι ΚΑΘΑΡΑ της Δημοτικής Αρχής, χωρίς το Τοπικό Συμβούλιο να πραγματοποιεί ουσιαστική συζήτηση με την Δημοτική Αρχή, τους επαγγελματίες, τον εμπορικό σύλλογο και δεν έχει ερωτηθεί για τίποτα από τις σημερινές ενέργειες.

Η πεζοδρόμηση της πόλης, είναι ένα λεπτό ζήτημα που μας αφορά άμεσα και θα πρέπει να γίνει ανοιχτή συζήτηση με όλους. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τροποποιηθούν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από ειδικούς και να δημιουργηθούν νέες θέσεις πάρκινγκ για την αποσυμφόρηση της πόλης.

Αερολογίες οι οποίες μεταφέρονται από πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής προς τους επαγγελματίες της πόλης, κρίνονται μη αληθείς και δεν συμβαδίζουν με τις προτάσεις μας, δημιουργώντας ένα φάυλο κύκλο προς πρόσωπα του Τοπικού Συμβουλίου της Αριδαίας.

Πρόεδρος Τ.Κ. Αριδαίας
Ταρασιδης Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more