Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΠΟΥ: Η κατάσταση στα Σκόπια είναι ανησυχητική


Μετά την νέα ανακοίνωση για άλλα 153 κρούσματα σήμερα και 6 θάνατοι στα Σκόπια, έκανε παρέμβαση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με φόντο βέβαια τα σενάρια για άνοιγμα των συνόρων από την Τετάρτη πρώτη Ιουλίου.   Το Υπουργείο Υγείας των Σκοπίων ενημέρωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν πραγματοποιηθεί 1.279 τεστ και έχουν καταγραφεί 153 νέες περιπτώσεις covid-19 στα: 

Skopje-66, Kumanovo-13, Stip-13, Prilep-2, Tetovo-20, Struga-7, Bitola-1, Ohrid-7, Kriva Palanka-1, Kocani-1, Probistip-1, Sveti Nikole-3, Kicevo-6, Resen-12.

6 άτομα πέθαναν, ένας ασθενής από τα Σκόπια, δύο από το Στίπ, ένας από το Τέτοβο, ένας ασθενής από την Οχρίδα και ένας από το Ρέσεν.

Η κατάσταση στα Σκόπια είναι ανησυχητική, αλλά μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο μέσω μαζικών τεστ, εντοπισμού υποθέσεων, επαφών και απομόνωσής τους. Αυτό δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου από τον Δρ Fabio Scano, Σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας της Ευρώπης.

- Αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι ανησυχητικό. Το μάθημα που πρέπει να μάθουμε είναι ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε μέχρι να βρούμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Οι ενέργειες που θα αναληφθούν αυτές τις μέρες, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι εξαιρετικά σημαντικές για την πρόληψη των περιπτώσεων των νεο μολυσμένων και τη διάσωση ανθρώπινων ζωών - είπε ο Σκάνο.

Η Βόρεια Μακεδονία ήταν μέχρι πρόσφατα ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωπαϊκή περιοχή και θα μπορούσε να είναι και πάλι", δήλωσε ο Σκάνο.
Ως μέρος των συμπερασμάτων, τόνισε ότι πρέπει να επεκταθεί η καλή δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα στον εντοπισμό και την απομόνωση ύποπτων περιπτώσεων.
- Τώρα είναι η ώρα για όλους μας να ξανασυνδεθούμε, την κοινωνία στο σύνολό της, να εντοπίσουμε τις υποθέσεις και τις επαφές τους νωρίς και να συνεχίσουμε με τις διασφαλίσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να είστε μπροστά από τον ιό. Κατανοούμε πλήρως ότι ο κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος των μέτρων δημόσιας υγείας προκαλεί ανησυχία επειδή σταματά τη ζωή και τη ζωή των ανθρώπων. Ωστόσο, η υγεία και τα οικονομικά συμφέροντα δεν πρέπει να είναι αντιφατικά. Η απάντηση πρέπει να είναι κατάλληλη και τα μέτρα δημόσιας υγείας πρέπει να προσαρμόζονται στο επίπεδο μετάδοσης ασθενειών - πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΥ.

Ο Σκάνο επιβεβαίωσε την υποστήριξη που παρέχει ο ΠΟΥ στη χώρα μας για να ενισχύσει την αντίδραση στην πανδημία για να προστατεύσει τις ζωές και τα προς το ζην των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more