Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ (ΣΕΑ) ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων που επιχειρεί η Κυβέρνηση, με το σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, ενώ διαρκεί η υγειονομική πανδημία Covid19 και μάλιστα ενώ βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας πιο βαθιάς, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, οικονομικής κρίσης, δεν αφορά ούτε την αντιμετώπιση της «ταλαιπωρίας των πολιτών», ούτε την «προστασία» του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως υποκριτικά υποστηρίζει η Κυβέρνηση,  οι μηχανισμοί και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν.
Αφορά την υλοποίηση μακροπρόθεσμου σχεδίου όλων των κυβερνήσεων της χώρας, σχεδίου που υπηρετεί τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, η ανταγωνιστικότητα των οποίων προϋποθέτει την πλήρη υποταγή και την στυγνή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και όλων των κοινωνικών ομάδων.
Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση αποτελεί αντιγραφή του χουντικού νόμου 1971!!! αποκαλύπτει ότι ο τρόπος που αυτή αντιλαμβάνεται την δημοκρατική λειτουργία  της κοινωνίας και του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν διαφέρει σε τίποτα από τον τρόπο που την αντιλαμβάνονταν οι συνταγματάρχες της χούντας της περιόδου 1967-1974.
Οι συνταξιούχοι που στην συντριπτική μας  πλειοψηφία έχουμε  βιώσει τον αυταρχισμό της χούντας, αλλά και τον αυταρχισμό όλων ανεξαιρέτως των μετέπειτα κυβερνήσεων της χώρας μας, τα χημικά, τα δακρυγόνα και τα γκλοπς  των δυνάμεων καταστολής, δεν διακατεχόμαστε από αυταπάτες για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και συνεπώς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τη νέα της προσπάθεια καταστολής των αγώνων μας.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε την Κυβέρνηση και τον κ. πρωθυπουργό, ότι εάν θεωρούν ότι σήμερα τους ευνοούν οι συνθήκες για να βάλουν, με το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν, ταφόπλακα στους αγώνες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, τότε λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο». 
Τα συνδικαλιστικά μας όργανα δεν θα γίνουν ούτε συνεργάτες της Αστυνομίας, ούτε θα αποφασίζουν μαζί της τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, τις μορφές των αγώνων τους και τον τρόπο που θα τους υλοποιούν. Αναγνωρίζουμε ότι είναι άλλος ο ρόλος της, στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας, γι αυτό καλούμε τα συνδικαλιστικά όργανα των Σωμάτων Ασφαλείας να τοποθετηθούν για το θέμα αυτό.
Δεσμευόμαστε δε ότι, μαζί με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας,  θα αχρηστέψουμε στην πράξη τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ακόμα και αν αυτή καταφέρει να το κάνει νόμο του κράτους.
Οι διοικήσεις των σωματείων της ΣΕΑ συνταξιούχων Θεσσαλονίκης:
1)      Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσ/νίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».
2)      ΟΑΕΕ νομού Θεσ/νίκης.
3)      ΟΤΑ Νομού Θεσ/νίκης
4)      ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας
5)      Παράρτημα ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Ο Συνδυασμός «Αγωνιστική Συσπείρωση» Συνταξιούχων Δημοσίου Θεσ/νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more