Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση Απ. Πάνα για την ενίσχυση των πληττόμενων Ελλήνων αγροτών από τον COVID-19 με έκτακτο κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας και του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνουν και να υπερψηφίσουν την ενίσχυση μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική εκμετάλλευση, ως έκτακτο μέτρο στήριξης των πληττόμενων αγροτών από την πανδημία του κορονοϊού, υλοποιείται η σχετική υπόσχεση που είχε δώσει η Κυβέρνηση εδώ και ένα μήνα.
Είναι σαφώς επιβεβλημένο να ενισχυθούν οικονομικά οι αγρότες, καθώς στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και στα οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς, προστέθηκαν και οι επιπτώσεις του κορονοϊού.
Καλούμε όμως τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κο Βορίδη, να μη διακρίνει σε ‘’πληττόμενους’’ και σε ‘’μη πληττόμενους’’ κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής, όπως έχει κάνει πολλές φορές. Οι αγρότες έχουν πληγεί όλοι ανεξαιρέτως ιδίως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα στον Νομό μου, στη Χαλκιδική, καλλιέργειες καταστράφηκαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, φέρνοντας τους αγρότες σε ακόμα δυσκολότερη οικονομικά θέση.

Η Κυβέρνηση λοιπόν πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έγκριση του παραπάνω μέτρου από την ΕΕ και να παρέχει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής να διεκδικήσουν την εν λόγω χρηματοδότηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more