Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Σύσκεψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Thierry Breton


Σύσκεψη με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Thierry Breton είχε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία και την ανάκαμψη από την υγειονομική κρίση, που βίωσαν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης.
Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Breton εξέτασαν τους τρόπους στήριξης του τοπικού εισοδήματος, αλλά και τις προοπτικές ανάκαμψης, στη βάση ενός κοινού σχεδίου ειδικά για την περίοδο 2020 - 2021.
Τα πέντε σημεία στα οποία δόθηκε έμφαση είναι:
1.Την ουσιαστική συμμετοχή των Περιφερειών και των Δήμων της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάκαμψης.
2.Τα βήματα για την ενίσχυση του τουρισμού για τη δύσκολη φετινή χρονιά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
3.Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
4.Τη γρήγορη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και το κλείσιμο του ψηφιακού χάσματος ανάμεσα σε περιοχές της ΕΕ.
5.Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την οικονομία, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος ανάκαμψης τόσο των οικονομιών, όσο και των κοινωνιών της ΕΕ.
«Κοινός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε στην ταχύτερη ανάκαμψη των ευρωπαϊκών κοινωνιών και οικονομιών από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού. Περιφέρειες και Δήμοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια να μη μείνει κανένας Ευρωπαίος πολίτης πίσω, να μη μείνει κανένας μόνος του και η συνολική παρέμβασή μας πρέπει να είναι εμπροσθοβαρής, άμεση και αποτελεσματική. Μέσα από αυτή τη διαδικασία η ίδια η ΕΕ θα βγει κερδισμένη και θα ενισχυθεί αποφασιστικά η αξιοπιστία της στη συνείδηση των πολιτών. Με τον Επίτροπο Breton εξετάσαμε τα σημαντικότερα ζητήματα εσωτερικής αγοράς και ειδικά τον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον κλάδο του τουρισμού και τα ζητήματα της ψηφιοποίησης, που είναι κρίσιμο να αντιμετωπιστούν για να επιτύχουμε την επιστροφή της Ευρώπης στην κανονικότητα», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more