Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Τελετή στη μνήμη των 251 θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε εχθές (15/7) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Με πρωτοβουλία του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην πόλη κ. Efe Ceylan γιορτάστηκε, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, η Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, με ομιλία του Προξένου και την προβολή ενός βίντεο που περιέγραφε τα γεγονότα εκείνης της μέρας.
Με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Politic και στον FLASH 99,4 ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας αναφέρθηκε στη σημασία της 15ης Ιουλίου για τη γείτονα χώρα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη δράση του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιμάμη που θεωρείται από την τουρκική κυβέρνηση εμπνευστής του πραξικοπήματος.
«Ας συγχωρήσει ο Θεός αυτούς τους προδότες, αυτή τη βίαιη επίθεση κατά της θέλησης του Έθνους. Η FETO (η οργάνωση του Γκιουλέν) είναι μια φανατική οργάνωση με τη δική της ατζέντα, μυστική ατζέντα, κρυμμένη από το κοινό εδώ και δεκαετίες.
Ξαφνικά έστρεψαν τα όπλα κατά των δικών τους συντρόφων, εναντίον αθώων ανθρώπων, στους δρόμους. Πλήρωσαν το τίμημα. Οι Τούρκοι πολίτες είναι προσηλωμένοι στη Δημοκρατία. Στο τέλος της ημέρας υπήρξε ένα θετικό αποτέλεσμα: Πήραμε το μάθημα μας» σημείωσε με νόημα ο κ. Ceylan και προσέθεσε: «Η ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν ήταν καταλυτική και αποφασιστική. Ακόμη, το κουράγιο και η αποφασιστικότητα των πολιτών ήταν καθοριστικοί παράγοντες. Υπήρξαν ακόμη αξιωματούχοι που αντιστάθηκαν μέσα στο στράτευμα, μέσα στα κεντρικά της Αστυνομίας. Το Έθνος, οι αξιωματούχοι, η πολιτική ηγεσία, δούλεψαν μαζί, ενωμένοι. Το πολιτικό σύστημα ήταν ενωμένο.

Σήμερα βλέπομε τα μέλη αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης να έχουν διασκορπιστεί στην Ευρώπη, δυστυχώς και στην Ελλάδα. ¨Διδάσκουν¨ Δημοκρατία και προσπαθούν να στοχοποιήσουν την Τουρκία. Κάνουν προπαγάνδα κατά της Τουρκίας, αλλά κανείς δεν πρέπει να πιστεύει αυτά που κηρύττουν. Δρουν πάντα κατόπιν εντολών» κατέληξε ο Τούρκος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more