Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Βάκης Τσομπανίδης Β.Τσιομπανίδης ικανοποιημένος που δικαιώθηκε το αίτημα του ΑΚΚΕΛ για τα κλεμμένα 32 εκατ. του ΕΛ.Γ.Α ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης μας "ακούει" σε πολλά θέματα

IMG_20200712_173811_252.jpg
Συμμαχία με το Ιταλικό κίνημα 5 αστέρων 
]













Ένα αίτημα σας δικαιώθηκε κύριε Τσομπανίδη   Το ΑΚΚΕΛ με επιστολή του στον ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδη 15-05-2020 είχε ζητήσει τα 32 εκατομμύρια των λειτουργικών εξόδων του ΕΛΓΑ που το Ελληνικό κράτος είχε σταματήσει να πληρώνει, ενημερώστε μας για αυτό.


Πραγματικά εδώ και 9 χρόνια συνέβαινε μια πρωτοφανή αδικία κατά του αγροτικού κόσμου.  Το κράτος το 2011 σταμάτησε να πληρώνει το λειτουργικό κόστος του ΕΛΓΑ παρ’ ότι αυτό ήταν υποχρέωσή του σύμφωνα με το νόμο. Το κόστος αυτό ήταν περίπου 32 εκατομμύρια ετησίως  και αφορούσε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων,  ενοίκια,  ρεύμα,  τηλέφωνα κλπ. Τα χρήματα αυτά τα φορτώθηκε να τα πληρώνει παράνομα ο Έλληνας παραγωγός και αφαιρούνταν από τις αποζημιώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων. 
Δυστυχώς το θέμα αυτό 9 χρόνια τώρα δεν το είχαν αγγίξει ούτε τα συνδικαλιστικά μας όργανα, ούτε οι γνωστοί αγροτοπατέρες που εμφανίζονται σαν τις αλκυονίδες μέρες κάθε Ιανουάριο και τον υπόλοιπο χρόνο χάνονται.  Αλλά ούτε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ως αστικά δεν γνωρίζουν τα πραγματικά  προβλήματα του αγροτικού χώρου.  Το ΑΚΚΕΛ έθεσε εμπεριστατωμένα το θέμα στο ΥΠΑΑΤ και τελικά μετά από 2 μήνες μερικώς δικαιωθήκαμε. Και λέω μερικώς γιατί θεωρώ πως τα χρήματα που "έκλεβε" όλα αυτά τα χρόνια το κράτος από τους Έλληνες αγρότες ανέρχονται σε 256.000.000€ και πρέπει να επιστραφούν στους παραγωγούς. Όπως και να έχει μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης μάς "ακούει" σε πολλά θέματα και πιστεύω πως αν δεν είχε την αλαζονεία να μην απαντάει στο ΑΚΚΕΛ και αν υπήρχε κάποια συνεργασία όπως με αρκετούς από τους προκατόχους του, τότε τα πράγματα ίσως ήταν αρκετά καλύτερα και για τον αγροτικό κόσμο αλλά και για τον ίδιο τον υπουργό.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η περιοδεία του ΑΚΚΕΛ τι αποκομίσατε από αυτήν.
   
Η περιοδεία στην Θεσσαλονίκη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συνάντησα σημαντικές προσωπικότητες και ανοίξαμε "πόρτες" όχι τόσο για το ΑΚΚΕΛ αλλά για τα συμφέροντα του Αγροτικού κόσμου.  
Την πρώτη μέρα συνάντησα τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων της Δράμας και καλό μου φίλο Γιάννη Κιτσουκάκη, όπου είχαμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα και το τι θα πρέπει να γίνει ώστε ο κλάδος να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη.  Την δεύτερη μέρα επισκέφθηκα τον Λαγκαδά όπου συζήτησα με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Γιάννη Παναγιωτίδη τα τοπικά προβλήματα των κτηνοτρόφων. 
Στην συνέχεια συνάντησα τον  Δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Ιωάννη Ταχματζίδη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Λαγκαδά κ. Ιωάννης Παναγιωτίδης και ο κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, πρώην βουλευτής και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Συζητήθηκε η σημασία της Πρωτογενούς παραγωγής στην εθνική οικονομία και στην επισιτιστική αυτάρκεια σήμερα όπου η κατάσταση μετά τον κορονοϊό οδηγεί σε επισιτιστική κρίση. Αναλύθηκαν επίσης τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά των παραγωγών.
Ακολούθησε συνάντηση με τον με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη  όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την Εκκλησία και την γνωστή τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα. Έγινε παρουσίαση στον Σεβασμιώτατο μιας σειράς θεμάτων σχετικά με την διατροφική αυτάρκεια της χώρας και την ανάγκη στήριξης του Πρωτογενούς τομέα, ενώ συζητήθηκαν και διάφορα κοινωνικά θέματα εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.
Την επόμενη μέρα στην Θεσσαλονίκη επισκέφτηκα την περιφέρεια και τα γραφεία του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Γαβριήλ Αβραμίδη πρώην βουλευτή που το ΑΚΚΕΛ πρώτο στήριξε στις περιφερειακές εκλογές.
Μεγάλη τιμή για μένα η συνάντηση με την θρυλική ολυμπιονίκη και αντιπεριφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου η οποία αποδείχθηκε εξαιρετική οικοδέσποινα και ακροάτρια κατά την συνάντηση με τους κ.κ. Βάκη Τσιομπανίδη και Γαβριήλ Αβραμίδη. Εκφράστηκε η αγωνία του ΑΚΚΕΛ σχετικά με το τι θα ακολουθήσει έχοντας δικαιολογία την κρίση που έχει δημιουργηθεί από τους χειρισμούς για τον κορονοϊό. Παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που έχει κάνει το ΑΚΚΕΛ έτσι ώστε να λάβει ενημέρωση από την Ιταλία την Κίνα και την Κούβα, κυρίως σε σχέση με την πραγματική κατάσταση και τις δυνατότητες αντιμετώπισης που υπήρχαν όταν ξεκίνησε η υγειονομική κρίση στις αρχές του έτους. Ειδικά για την Κούβα παρουσιάστηκε η επίσημη ενημέρωση που έχει το ΑΚΚΕΛ ότι υπάρχει φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε με καλά αποτελέσματα και το οποίο αργότερα το χρησιμοποίησαν και στην Ιταλία, αλλά όχι στην Ελλάδα διότι δεν υπήρχε η τυπική έγκριση. Τονίστηκε ο κίνδυνος από την έλλειψη διατροφικής αυτάρκειας, ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών χειρισμών και πολιτικών κατά τα μνημονικά χρόνια, κάτι που γίνεται κίνδυνος εθνικής επιβίωσης μετά τους χειρισμούς για τον κορονοϊό. Ειδικά για τις εισαγωγές μαλακού σιταριού (που παράγει αλεύρι) από την Ουκρανία, χρειάζεται να αξιολογηθεί και η πιθανή επίπτωση της μόλυνσης από το Τσερνομπίλ σε καρκινογενέσεις, όπως επίσης και η πιθανότητα εισαγωγικών συμφερόντων που δημιουργούν πολιτικό κλίμα απαγόρευσης της εγχώριας παραγωγής για οικονομική εν μέρει πολιτική εξάρτηση από το εκάστοτε κυβερνητικό καθεστώς στην Ουκρανία. Καυτηριάστηκε επίσης η τουρκική προκλητικότητα, που εργαλειοποίησε την Αγία Σοφία κατά της Ορθοδοξίας και ειδικά της Ελλάδας. Από την πλευρά του ΑΚΚΕΛ τονίστηκε η σημασία να μειωθεί ο ΦΠΑ στο απολύτως ελάχιστο στο νομό Έβρου αλλά και στις βόρειες συνοριακές περιοχές, ώστε να εξαλειφθεί η αγοραστική διαρροή στην Τουρκία, Βουλγαρία, κλπ για τρόφιμα, ρούχα, καύσιμα κλπ, ενώ αυτό θα δημιουργήσει επίσης αγοραστικό ρεύμα από αυτές τις χώρες στις τοπικές ελληνικές αγορές.
Μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνάντηση ήταν στο γραφείο του πρωθυπουργού με την κυρία Μαρία Αντωνίου, υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού. Το ΑΚΚΕΛ υπογράμμισε το αίτημά του για ενημέρωση των Προέδρων των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων από τον πρωθυπουργό για σοβαρά και για εθνικά θέματα. Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό κομμάτων τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές αλλά δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή και φυσικά υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό της αποχής. Περίπου το μισό εκλογικό σώμα της Ελλάδας δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Ειδικά όμως για τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές είναι θέμα Δημοκρατίας και διαφάνειας η ενημέρωση των αρχηγών τους ώστε οι ψηφοφόροι τους να μην αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το ΑΚΚΕΛ ενημέρωσε επίσης ότι ενώ κάνει σοβαρές προτάσεις και ρεαλιστικές παρεμβάσεις στο ΥΠΑΑΤ αλλά και σε άλλα υπουργεία, ο υπουργός Μάκης Βορίδης απαξιώνοντας κάθε δημοκρατικό θεσμό αρνείται ακόμη και να μας απαντήσει. Άλλο παράδειγμα είναι ο κ. Κικίλιας του Υπουργείου Υγείας ο οποίος για ενάμιση μήνα δεν μας έχει δώσει τα στοιχεία σχετικά με την διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός του Υπουργείου (και όπου αλλού συμμετείχε το Υπουργείο) αναφορικά με την αξιολόγηση του κινδύνου από τον κορονοϊό COVID-19. Δηλαδή τι είπε, ποιος, πότε, κλπ στις συνεδριάσεις «των ειδικών» και πώς δικαιολογήθηκε η υποχρεωτικότητα και ο «μονόδρομος» των μέτρων. Με την κα Αντωνίου συζητήθηκε επίσης το θέμα της διατροφικής μας αυτάρκειας και άλλα επιμέρους όπως η επιταγή στήριξης του Πρωτογενούς τομέα ώστε όλα τα αιτήματα να μεταφερθούν στον πρωθυπουργό. Ακολούθησαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της ένωσης δημοσιογράφων ηλεκτρονικού και περιοδικού τύπου ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  Φάνη Παπαδόπουλο, με τον πρόεδρο του κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Σύρπη Γιώργο, τον πρώην βουλευτή Λευτέρη Κωνσταντινίδη και τον πρόεδρο της Άμεσης Δημοκρατίας Γιώργο Κόκκα. 
Επίσης είχαμε πάρα πολλές επαφές με στελέχη και φίλους του ΑΚΚΕΛ στην περιοχή.

Ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο παραγωγός και ποια η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτά ;
  
Τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο είναι χιλιάδες, χρόνια και πολυδαίδαλα, θεσμικά και οικονομικά.  Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η πάντα κακή διοίκηση του ΥΠΑΑΤ με ανθρώπους άσχετους που ούτε γνωρίζουν ούτε αγαπάνε τον πρωτογενή τομέα, υπουργοί που αισθάνονται πώς υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία σε δυσμενή μετάθεση.  Ένα υπουργείο που αντί να είναι στην πρώτη θέση ως ο κλάδος που παράγει τροφή είναι στην ιεραρχία των κυβερνήσεων στην 16η θέση από τα 17  π.δ. 63/2005, Α’ 98 !!!!
Τελικά η ασχετοσύνη των περισσότερων υπουργών αλλά και η εντελώς αστική νοοτροπία, δημιουργεί συνεχώς νέα προβλήματα αντί να επιλύει τα υπάρχοντα και γίνεται ένας φαύλος κύκλος.

Πολλές συμμαχίες δύο από αυτές ελληνορωσικη και ελληνοϊταλικη ποια τα κοινά  σημεία αλλά και οι κοινοί στόχοι ;

Οι συμμαχίες που συνάπτει το ΑΚΚΕΛ γίνονται πάντα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του κοινού εχθρού (όπως το ’40 ήταν ο Άξονας του Ναζισμού), ο οποίος σήμερα έχει την μορφή του Γκλομπαλισμού ή «παγκοσμιοποίησης». Στον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο για να νικήσουμε τον Άξονα του Ναζισμού συμμάχησαν πολλές διαφορετικές κοινωνίες χωρών από την μία άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη, με διαφορετικά πολιτικά συστήματα, βάθος ιστορίας, εθνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ο Γκλομπαλισμός εκείνης της μορφής (της Άρειας φυλής) απέτυχε αλλά τώρα οι δυνάμεις του Άξονα που επιβίωσαν στην Δύση, προσπαθούν να πάρουν την ρεβάνς και να μας στερήσουν από τις ελευθερίες μας, τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής μας. Χρειάζεται μία νέα Συμμαχία και το ΑΚΚΕΛ κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Η συμμαχία με το Κίνημα 5 Αστέρων της Ιταλίας αναλύεται στο σχετικό άρθρο του μπλογκ μας https://akkelparty.blogspot.com/p/m5s.html. Η συνεργασία με κόμματα που έχουν αναφορά τις ελληνορωσικές σχέσεις γίνεται διότι η Ρωσία έχει στοχοποιηθεί από το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης όπως αυτό έχει στοχοποιήσει και εμάς και είναι απολύτως λογικό να συνεργαστούμε για προστασία από τον κοινό εχθρό.

Είδαμε την αποχή του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του Χ. Καστανίδη από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.  Ποιό το σχόλιο σας

Ο γιός του Παπανδρέου «τα έσπασε» με την κόρη του Γεννηματά και για «ξεκάρφωμα» δεν ψήφισε μαζί της το νομοσχέδιο του γιού του Μητσοτάκη.

Σας ευχαριστώ θερμά !

Κι εγώ σας ευχαριστώ
Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more