Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

«Πληρωμή του 35% των αποζημιώσεων-Αυτοψία του Βουλευτή Απ.Πάνα στα χωριά του Δήμου της Ν.Προποντίδας»

Τα χωριά του Δήμου Νέας Προποντίδας, Άγιο Παντελεήμονα και Ν.Τένεδο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολός Πάνας,  προκειμένου να  διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών από τις χθεσινές χαλαζοπτώσεις που υπέστησαν οι παραγωγοί ελιάς.

Ενημέρωσε τους παραγωγούς, ότι επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία των εκτιμήσεων και για την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα να προχωρήσει στην καταβολή του 35% των  αποζημιώσεων  καθώς ενισχύεται ο ΕΛΓΑ, όπως προβλέπεται, από τον κρατικό προϋπολογισμό με 35.000.000€. Η πληρωμή θα έχει ολοκληρωθεί προς το τέλος Ιουλίου.


Τέλος συζήτησε με κατοίκους της περιοχής σειρά θεμάτων που τους απασχολούν καθώς και τις τεράστιες δυνατότητες του αγροτικού τομέα.


Ο κ. Πάνας δήλωσε:« Η θέση μου είναι ξεκάθαρη.Υποστηρίζω την πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ, με μόνιμη συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού για τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού, ώστε να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις σε μία δόση (100%) και στην ώρα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more