Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Σήμερα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του μας είπε ότι για όσους πολέμησαν το ’74 δίνει ισόβια σύνταξη και εσείς τον χειροκροτήσατε.

Σήμερα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του μας είπε ότι για όσους πολέμησαν το ’74 δίνει ισόβια σύνταξη και εσείς τον χειροκροτήσατε. Πέρασαν 46 χρόνια από τότε και σήμερα τους δίνετε 200 ευρώ! και οι υπόλοιποι χειροκροτάτε τον πρωθυπουργό. Μιλάμε για τιμητική σύνταξη 200 ευρώ σε έναν πολεμιστή της Κύπρου! Αξιολογείτε τον αγώνα του με 200 ευρώ! Πριν από μερικούς μήνες ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί εδώ μέσα ότι θα δώσει λύση στο θέμα των βορειοηπειρωτών. Τελικά δεν έδωσε καμμία λύση. Είναι και οι Ελληνο-Πόντιοι. Ούτε αυτό λύνετε. Και κανείς από εσάς δεν μιλάει.
Ο πρωθυπουργός έκανε ένα ατόπημα. Είπε ότι το κράτος αποδέχεται τις αποφάσεις του ΣτΕ. ¨Όμως τις αποδέχεται αλά καρτ. Δηλαδή τα αναδρομικά των συνταξιούχων δεν θα τα δώσετε? Θα μου πείτε τι σας νοιάζει? Δίνετε τα χρήματα στους συνταξιούχους που τα δικαιούνται αλλά δεν τα δίνετε όλα. Οι βουλευτές χειροκρότησαν και το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση εβαλε το θέμα αυτό στη ζυγαριά με τις γαλλικές φρεγάτες. Και αφήνετε διαρροές στον τύπο, λέγοντας ότι επειδή δίνετε λεφτά στους συνταξιούχους δεν μπορείτε να αγοράσετε τις φρεγάτες. Λέτε ψέμματα κύριοι. Είπε ο πρωθυπουργός ότι σεβάστηκε την απόφαση του ΣτΕ. Γιατί δεν σεβάστηκε στις άλλες αποφάσεις του ΣτΕ για τους μουφτήδες κι τα αναδρομικά των ενστόλων; Γιατί λέτε ψέμματα; Περίμενα από τον πρωθυπουργό ότι θα είναι πραγματικά μεταρρυθμιστής αλλά  αντί γι’ αυτό λέει ότι σέβεστε τις αποφάσεις του ΣτΕ όχι όμως όσες αφορούν τα εθνικά θέματα. Δηλαδή για τους μουφτήδες, που αναγνωρίσατε τους παράνομους και όχι τους νόμιμους και για τους ένστολους. Επιτέλους σταματήστε να λέτε ψέμματα.
Μιλάτε για την πρώτη κατοικία. Μα δεν έχετε λύσει κανένα πρόβλημα. Αντιδικείτε με την αντιπολίτευση για τους πλειστηριασμούς, αλλά στην ουσία θέλετε απλώς να τους μεταθέσετε χρονικά, όχι να τους αποτρέψετε.
Ερχεστε και κάνετε ελεημοσύνη στους Έλληνες, λες και δίνετε χρήματα από την τσέπη σας. Μα ο η δεν  θέλει ελεημοσύνη. Δουλειά θέλει για να βγάζει λεφτά και να πληρώνει τα χρέη του. Μην αντιδικείτε για το ποιος έκανε τα μεγαλύτερα ή τα περισσότερα λάθη.
Είπε ο πρωθυπουργός ότι είμαστε η χώρα που θα γίνει πράσινη. Τι εννοείτε; Θα πρασινίσει όπως το 1981 με το ΠΑΣΟΚ; Όχι. θα την κάνετε λέει πράσινη με τον λιγνίτη. Πουλάτε τους λιγνίτες για να κερδίσουν οι Γερμανοί, όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργος στην τηλεόραση της ΝτόΪτσε Βέλε. Ενδιαφέρεστε να δουλέψουν οι Γερμανοί, που φτιάχνουν τις ανεμογεννήτριες και θα τις φέρουν εδώ, θα τις αγοράσουμε και θα τις στήσουμε στα δάση που κάηκαν. Και σε 30 χρόνια που θα λήξουν; Τι θα κάνουμε; Οι ανεμογεννήτριες είναι γεμάτες τοξικά απόβλητα. Ο πρωθυπουργός παλαιότερα είχε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε μονάδα παραγωγής ανεμογεννητριών στην Ελλάδα για να τις εξάγουμε. Δεν γίνεται αυτό τελικά. Κλείνει όμως τους λιγνίτες, πράγμα το οποίο θα προκαλέσει έλλειμμα στο ρεύμα, στην ενέργεια. Και ποιος θα το καλύψει αυτό το έλλειμα; Ο Κοπελούζος; Ο Μαρινάκης; Ο Μυτιληναίος; Και θα αφήσετε άνεργους τους ανθρώπους στην δυτική Μακεδονία. Αντι να σκεφτείτε και να δημιουργήσετε θέσεις εργασίας προτού κλείσετε τους λιγνίτες, τελικά λέτε στους ανθρώπους αυτούς ας βρούν κάπου αλλού δουλειά. Σοβαρά; Αυτή είναι η πολιτική σας; Αυτό δεν είναι σοβαρη πολιτική. Η δυτική Μακεδονία ζούσε από τους λιγνίτες και τώρα την καταδικάζετε.
Κύριοι σε 45 χρόνια από την μεταπολίτευση έγιναν 190 φορολογικά ν/σ. Μία χώρα που έχει κάνει 190 φορολογικά ν/σ, δηλαδή 4,2 ν/σ το χρόνο δεν είναι χώρα, δεν είναι κράτος. Είναι κάτι άλλο. Η πολυνομία βολεύει μόνο τους δικηγόρους και τους λογιστές. Βολεύει τους ανθρώπους που θέλουν να βρουν παράθυρα για να κάνουν τη δουλειά τους. Ένα νομοσχέδιο χρειάζεται, να το έχει ο επενδυτής σαν μπούσουλα για τα επόμενα χρόνια. Πώς θα έρθουν εδώ επενδυτές;
Και το ακόμα τραγικότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός είπε πως με 40 δις από τα ΕΣΠΑ η χώρα θα ανανήψει οικονομικά και θα έρθει η ανάπτυξη. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει πάρει 200 δις από τα ΕΣΠΑ και όμως πτωχεύσαμε. Και τώρα με τα 40 δις θα σωθούμε; Ας σοβαρευτούμε λίγο γιατί σε μερικούς μήνες η ΝΔ δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί.
Το άρθρο 7 λέει ότι αναστέλλεται η χρήση  ΑΦΜ σε περίπτωση φοροδιαφυγής. Δηλ. η μη έκδοση μιας απόδειξης 5 ευρώ θα επιφέρει αναστολή του ΑΦΜ;
Το άρθρο 54Ε λέει ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο έως 50.000 ευρώ αν δεν υποβληθεί δήλωση. Και σε περίπτωση ας πούμε κλοπής της ταμειακής μηχανής θα πληρώνει ο επιχειρηματίας το πρόστιμο;
Έχουμε τον υψηλότερο φόρο ακινήτων ΕΝΦΙΑ σε όλη την ΕΕ. Είμαστε η 3η χώρα σε σύνολο φόρων ακινήτων.
Στο ν/σ υπάρχουν και θετικές διατάξεις τις οποίες θα ψηφίσουμε αλλά στο σύνολό του δεν εχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Εμείς περιμέναμε από το Υπουργεί να πει ότι αίρεται το εμπάργκο στην Ρωσία, ώστε να ανοίξει η αγορά και να πουλήσουμε τα οπωροκηπευτικά μας. Επίσης, θα μας πείτε κάτι για τα ελλείμματα; για την ύφεση; Γιατί κάθε φορά ο Υπουργός οικονομικών έλεγε και άλλο νούμερο ύφεσης. είχε πει για 4%, για 5%, για 8%, για 12%, για 19% για 25%. Πόσο είναι τελικά;
Και μην μιλάτε για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η οποία μας βοήθησε να πάρουμε επιχορηγήσεις. Αυτό δεν είναι επιχορήγηση. γιατί πολύ απλά στο ποσό προσθέσατε τα ΕΣΠΑ και τα δάνεια. Λέτε πολλά ψέμματα και τα λέτε μαζεμένα.
Κάνατε αγώνα για την επένδυση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και εντελώς συμπτωματικά στην επένδυση μπήκε ο αδελφός του κ. Ζαββού, η κ. Μιράντα Ξαφά. Είναι αυτό επένδυση; Πήρε ο Λάτσης από το δημόσιο δάνεια και έκανε λέει επένδυση; Μα επένδυση σημαίνει ότι έχω τα χρήματα στην τσέπη και τα επενδύω. Όχι ότι δανείζομαι για να επενδύσω.
Ξεπουλάτε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Και ακούστε τώρα τα στοιχεία: Για την μεταφορά ενός κοντέΪνερ από τον Πειραιά μέσω Βοσπόρου το κόστος είναι 1.500 ευρώ και η μεταφορά διαρκεί 3 – 4 μέρες. Για την μεταφορά από την Αλεξανδρούπολη χρειάζονται 6,5 ώρες και 400 ευρώ. Και εσείς αυτό το λιμάνι το δίνετε στους Αμερικανούς. Λίγα γεωστρατηγικά ατού είχε στα χέρια της η χώρα μας και εσείς τα ξεπουλήσατε όλα. Μπράβο σας! Είστε ικανοί για το χειρότερο!
Έχουμε το θέμα με τις μάσκες. Έβγαινε ο Τσιόδρας και μας έλεγε ότι  η μάσκα είναι επικίνδυνη, μετά ότι είναι ακίνδυνη, μετά προαιρετική, μετά υποχρεωτική. Και όλο αυτό για να δείξετε από τα κανάλια ότι είστε οι καλύτεροι και θα σώσετε τη χώρα. Όλο αυτό που κάνετε και λέτε μπράβο ο ένας στον άλλον σταματήστε το. Δεν σας πιστεύει ο κόσμος. Και σήμερα ανοίγετε τις κρουαζιέρες και ταυτόχρονα οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες. Καλύτερα να πάτε να δείτε τι γίνεται στα beach bar. Πρέπει να σας πω ότι είστε επικοινωνιακά άψογοι αφού ελέγχετε τα ΜΜΕ και σας λιβανίζουν όλη μέρα αλλά στην πραγματικότητα είστε οικτροί στην άσκηση της πολιτικής.
Ζητάτε αρωγή από τις χώρες της ΕΕ. Ακούστε λοιπόν τα εμπορικά ισοζύγια μεταξύ της Τουρκίας και χωρών της ΕΕ: Γερμανία 35,9 δις, Ιταλία 19,7 δις, Γαλλία 14 δις, Βουλγαρία 6 δις, Ουγγαρία 2 δις, Αυστρία 2 δις. Ένα σωρό κράτη κάνουν business με την Τουρκία και εσείς επιμένετε ότι η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα. Τι νομίζετε, ότι θα πάρουν οι Γερμανοί το πιστόλι και θα πυροβολήσουν τα πόδια τους; Πώς περιμένετε να τους επιβάλουν αντίμετρα, όταν εσείς οι ίδιοι δεν φροντίζετε να τους πείσετε γι’ αυτό επιβάλλοντας εσείς πρώτοι αντίμετρα; Μόνο ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος βγήκε και είπε ότι δεν θα πηγαίνουν τα καράβια του σε τουρκικά ναυπηγεία και κάλεσε και τους άλλους εφοπλιστές να κάνουν το ίδιο. Και η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα. Μας εξευτέλισε και η Σαουδική Αραβία. Έβγαλε επίσημη ανακοίνωση ο Υπουργός οικονομικών για μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων. Δηλαδή για να ξυπνήσετε τι πρέπει να γίνει; Να φτάσουν οι Τούρκοι στην Πρέβεζα; Ή μήπως σας έπεισε η υπαναχώρηση που ανακοίνωσαν και κάνουν λόγο για διάλογο. Να πάμε δηλαδή και να διαπραγματευτούμε την δική μας περιουσία. Δηλαδή κατά το ήμισυ η περιουσία μας ανήκει στους Τούρκους; Ακόμα και την Κρήτη έχουν θέσει προς συζήτηση. Με ποιους λοιπόν θα συζητήσετε; Με τον Ερντογάν τον φασίστα, τον ναζιστή, τον ψεύτη;
Βγήκε η Αλβανίδα υπουργός τουρισμού και είπε να μποϊκοτάρουν οι Αλβανοί τις ελληνικές επιχειρήσεις στην Βόρειο ήΠειρο και δεν βγάλατε μία ανακίνωση. Οι Αλβανοί! Που τους έχουμε εδώ τόσα χρόνια, τους ταϊζουμε και τους δίνουμε δουλειά. Και δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε το υπουργείο εξωτερικών ούτε το υπουργείο οικονομικών.
Πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν πολυμηνο πόλεμο νεύρων από την Τουρκία. από τις αμερικανικές εκλογές το Νοέμβριο θα κριθεί το τι θα γίνει. Χρονικός ορίζοντας θα είναι οι αμερικανικές εκλογές. Ο Τραμπ στηρίζει τον ΕΡντογάν. Αν εκλεγεί κάποιος άλλος από τον Τραμπ, τουρκία και ερντογάν χάνουν τα ερίσματά τους. Αυτός  ο χρονικός ορίζοντας είναι σημαντικός για τα εθνικα μας θέματα. Και λέει ο πρωθυπουργός ότι το μόνο θέμα που συζητά είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, την ίδια ώρα που οι άλλοι φέρνουν στο τραπέζι άλλα 10 θέματα. Επικαλείστε το διεθνές δίκαιο για διάλογο όταν η τουρκία δεν το δέχεται το διεθνές δίκαιο. Άρα τι θα συζητήσουμε; επίσης, οι Τούρκοι ζητούν στον διάλογο να τεθεί και το τουρκολυβικό σύμφωνο. Τι διάλογο λοιπόν θα κάνουμε μαζί τους;
Επίσης, μαζέψτε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Τον κ. Διακόπουλο. Βγαίνει στα κανάλια και λέει ότι το τουρκικό πλοίο BARBAROS είναι στην Κύπρο, η οποία είναι ανεξάρτητο κράτος. Είναι δυνατόν να το λέει αυτό; Δεν αφορά η Κύπρος την Ελλάδα; Μα η Ελληνική ΑΟΖ ακουμπά στην Κυπριακή. Μαζέψτε τον λοιπόν γιατί είναι επικίνδυνος.
Να πω και στον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει τη νεολαία του. Εδώ κινδυνεύουμε από την τουρκία και αυτοί πάνε και οργανώνουν κάμπινγκ στον Γράμο; Δεν έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε;; Είναι δυνατόν αυτή την περίοδο να καλλιεργείτε εμφυλιοπολεμικό κλίμα;

Κλείνοντας να πω ότι είναι σημαντικό να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και να πραγματοποιηθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πολιτικό ρίσκο υπογραφής μιας εθνικής προδοσίας σε σχέση με την Τουρκία. Πήραμε παράταση ένα μην από τους Τούρκους για να συρθούμε σε έναν διάλογο. Αυτά που κατηγορούσε η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε με τι Πρέσπες τα κάνει η ίδια σήμερα με το Αιγαίο. Όπως υπήρχε σχέδιο να πουληθεί η Μακεδονία, έτσι υπάρχει τώρα αντίστοιχο σχεδιο για το Αιγαίο, την Κρήτη και το Καστελόριζο. ¨Όμως εμείς δεν ανεχθούμε κάτι τέτοιο. Δεν θα αφήσουμε κανένα πρωθυπουργό να κηλιδώσει την χώρα μας. Και έτσι όπως κυβερνάτε δεν θα είστε για πολύ καιρό στην εξουσία. Από τον Οκτώβρη θα σας πετάνε πέτρες. Δείξτε λίγη σοβαρότητα γιατί αν συνεχίσετε έτσι θα σας πετάμε πέτρες και εμείς μαζί με τους άλλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more