Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χ. Κυπριανίδη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρη Κυπριανίδη είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η συνάντηση ήταν η πρώτη επίσημη των δυο ανδρών μετά την εκλογή του κ. Κυπριανίδη και του νέου προεδρείου του ΕΚΘ.
Σε πνεύμα συνεργασίας συζητήθηκε η πορεία των μεγάλων έργων υποδομής στη Θεσσαλονίκη, που είναι σε εξέλιξη και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, τόσο μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δράσεων, όσο και με τη συνδιοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων για την ενίσχυση της εργασίας και τη μείωση της ανεργίας.
«Νέα διοίκηση, νέο ξεκίνημα για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί η εκλογή του Χάρη Κυπριανίδη στην προεδρία του. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διαχρονικά ως σταθερό συνομιλητή και εταίρο της το ΕΚΘ και είναι δεδομένη η στενή συνεργασία μας επ’ ωφελεία των εργαζομένων και τελικά της οικονομίας σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, ειδικά τώρα, μέσα την πανδημία του κορονοϊού. Συζητήσαμε κοινές πρωτοβουλίες, με στόχο τη διαρκή εξέλιξη του οικονομικά ενεργού δυναμικού της περιοχής μας, ώστε να διατηρηθεί στις θέσεις εργασίας του, αλλά και πρωτοβουλίες προκειμένου μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο κ. Κυπριανίδης επισήμανε ότι «το ΕΚΘ είναι στο πλευρό του Περιφερειάρχη, διότι έχει αποδείξει ότι είναι σύμμαχός μας στην προσπάθεια προστασίας των θέσεων εργασίας και ενίσχυσης της απασχόλησης. Σε εποχές τόσο δύσκολες για τον κόσμο της εργασίας οφείλουμε όλοι, η πόλη και ο νομός, να είμαστε μια γροθιά για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενους, που κινούν την οικονομία».

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου