Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Επιστολή του ΑΚΚΕΛ στον Πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας για ενεργοποίηση της Ρωσίας υπέρ της Αγίας Σοφίας

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Βιάτσεσλαβ Βικτόροβιτς Βολόντιν, απέστειλε το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), ζητώντας να δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ώστε η Ρωσία να γνωρίσει την ταυτότητα της Τουρκίας και να ασκήσει πιέσεις και κυρώσεις στην Τουρκία από τη ρωσική πλευρά, ώστε η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως ορθόδοξος χριστιανικός ναός.
            Το ΑΚΚΕΛ είναι ίσως το μοναδικό ελληνικό κόμμα που έχει δράσει στοχευμένα και εστιασμένα κατά του τουρκικού καθεστώτος του Ερντογάν ως απάντηση της διαστροφής του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Διαπιστώσαμε επιβεβαίωση των φόβων που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια ότι δηλαδή τόσο οι υποτιθέμενοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ¨σύμμαχοι" στη Δύση, αλλά και από την πλευρά κύκλων της πολιτικής ηγεσίας στην Ρωσία, έχουν διαβρωθεί στην αντίληψή τους για το τι είναι η Τουρκία.
Η Τουρκία είναι ένα σύνολο από συμμορίτικες φατρίες μέσα στην ευρύτερη συμμορία φατριών στις δυτικές ηγεσίες (αυτοχαρακτηριζόμενες ως "ελίτ"). Οι οποιεσδήποτε στημένες ενδοσυμμορίτικες διαφωνίες, κόντρες κλπ δεν αλλάζουν ποτέ το γεγονός ότι είναι στην ίδια συμμορία και λειτουργούν εναντίον της Ελλάδας.
Στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας όμως έχουν πετύχει να διαμορφώσουν μία διάβρωση σε άτομα της διοίκησης της ρωσικής Κυβέρνησης, προφανώς αξιοποιώντας τα υπολείμματα του συστήματος διαφοράς που άφησε το κύκλωμα του Γιέλτσιν. Κεφαλαιοποίησαν τον πιθανό φόβο της ρωσικής ηγεσίας ότι δηλαδή θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως "επέμβαση στα εσωτερικά της Τουρκίας" ή ως προσπάθεια καπελώματος των Ορθοδόξων και πέτυχαν μία χλιαρή αντίδραση από την πλευρά κυβερνητικών αξιωματούχων της Ρωσίας σε αντίθεση με το Πατριαρχείο Μόσχας που καταδίκασε έντονα. Φυσικά, έξω το παρουσιάζουν (και πολλοί το έχουν «χάψει») ότι η Μόσχα εκδικείται το Φανάρι για τις «κόντρες» στα εκκλησιαστικά … αλλά γιατί τότε το Πατριαρχείο Μόσχας καταδίκασε;
Κάποιοι κρατικοί αξιωματούχοι στη Μόσχα θα πρέπει να δουν ότι είναι αδύνατο να κάνεις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με λυσσασμένα φίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more