Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Έντονη διαμαρτυρία του Δικηγορικού συλλόγου Γιαννιτσών προς τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας


ΠΡΟΣ
κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας
κ. Ιορδάνη Τζαμτζή

ΘΕΜΑ: Υποστελέχωση Τμήματος Πολιτικής Γης Γιαννιτσών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας.Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
μετά από πλήθος παραπόνων από πολίτες και δικηγόρους της περιφέρειας του Δήμου Πέλλας, περί αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην διεκπεραίωση συγκεκριμένων υποθέσεων από το Τμήμα Πολιτικής Γης Γιαννιτσών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας, διαπιστώσαμε, ότι στο συγκεκριμένο τμήμα υπηρετούν σήμερα τέσσερις (4) υπάλληλοι διοικητικοί, εκ των οποίων οι δύο (2) είναι στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης.
Τα αντικείμενα που καλείται το συγκεκριμένο τμήμα, όπως σίγουρα καλύτερα από εμάς γνωρίζετε, να διεκπεραιώσει είναι το σύνολο των αρμοδιοτήτων, που είχαν παλαιότερα τα τμήματα πολιτικής γης και τοπογραφίας με γεωγραφική ευθύνη την περιφέρεια του Δήμου Πέλλας και μεγάλο μέρος του Δήμου Σκύδρας.
Δυστυχώς, οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου τμήματος από το 2011, καλούνται με αυταπάρνηση να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους και να εξυπηρετήσουν το κοινό, δίχως την ύπαρξη τοπογράφου, διότι οι τρεις (3) τοπογράφοι, που υπηρετούσαν μέχρι τότε συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να υπάρξει αντικατάστασή τους. Έκτοτε οι προσπάθειες, που έγιναν, για να δοθεί λύση (συμβασιούχοι ή περιοδική βοήθεια από άλλα αντίστοιχα τμήματα) και να καλυφθεί το κενό του τοπογράφου, υπήρξαν προσωρινές και ανεπαρκείς.
Η παραπάνω προβληματική λειτουργία της υπηρεσίας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας κυρίως του έργου της κτηματογράφησης, που διενεργείται στην περιοχή, και πλείστων άλλων νέων αντικειμένων, όχι απλά εντάθηκε, αλλά διογκώθηκε (σε σημείο ίσως χωρίς επιστροφή), με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος αιτημάτων πολιτών να παραμένουν υπό εξέταση επί μήνες και υποθέσεις να λιμνάζουν, δίχως να είναι δυνατή η διεκπεραίωσή τους από τους υφιστάμενους υπαλλήλους, όσο και αν προσπαθούν.
Από τα παραπάνω προκύπτει δίχως ίχνος αμφιβολίας, ότι η ανάγκη να τοποθετηθούν στην συγκεκριμένη υπηρεσία δύο (2) τοπογράφοι σε μόνιμη βάση (όχι επισκέπτες ή άλλες προσωρινές λύσεις) καθώς και δύο (2) διοικητικοί υπάλληλοι, είναι άμεση και επιτακτική.
Κατόπιν αυτών, και λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία, που σας διακρίνει για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας και την αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών της, παρακαλούμε να αναλάβετε άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να επιλυθεί το εν λόγω πρόβλημα λειτουργίας – υποστελέχωσης του Τμήματος Πολιτικής Γης Γιαννιτσών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας.


Με εκτίμηση
Ο ΠρόεδροςΧρήστος Α. Τανάσκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου