Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

«ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής ενόψει της σημερινής κινητοποίησης των υπαλλήλων της Π.Ε.Χ. πραγματοποίησε σύσκεψη με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Τοπικό Τμήμα Π.Ε.Χ., όπου και τέθηκε το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Χαλκιδικής.
Οι εκπρόσωποι ανέφεραν, πως στις 4 Δ/σεις της ΠΕ.Χ.  εργάζονται μόνο 78 υπάλληλοι οι οποίοι ναι μεν καταβάλλουν το μέγιστο δυνατό των προσπαθειών τους, παρέχοντας υπηρεσίες προς του πολίτες, αλλά δυστυχώς λόγω των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα καθήκοντά τους.
Η κατάσταση επιδεινώνεται, δεδομένης της γεωμορφολογίας της Χαλκιδικής, καθώς αποτελείται από μια αρκετά μεγάλη ορεινή ζώνη και τεράστιο μήκος ακτογραμμών. Μάλιστα η ιδιαιτερότητα της Χαλκιδικής, ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός, επιβάλλει την άρτια παροχή υπηρεσιών, που αφορά μεταξύ άλλων υγειονομικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκδόσεις αδειών λειτουργίας διαφόρων χώρων και περιβαλλοντικούς ελέγχους κάτι που δυστυχώς παρακωλύεται λόγω της υποστελέχωσης.

Ο Βουλευτής επισημαίνει : «Η έλλειψη υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής δυστυχώς, εμποδίζει όχι μόνο την εξυπηρέτηση των πολίτων και των χιλιάδων τουριστών της περιοχής μας, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. Ήδη σε συνεργασία με το Σύλλογο των Εργαζομένων της ΠΕ.Χ. θα πραγματοποιήσω άμεσα κοινοβουλευτικές ενέργειες, καθώς πρόκειται για τη στελέχωση μιας Περιφερειακής Ενότητας ειδικών συνθηκών, που οφείλει να είναι πλήρως επανδρωμένη με υπαλλήλους και να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Χαλκιδικιώτες ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου