Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ΑΚΚΕΛ στην Θεσσαλονίκη

Η περιοδεία του Προέδρου του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, σηματοδοτώντας μία αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας όχι μόνο του ΑΚΚΕΛ, αλλά και του αντικαθεστωτικού χώρου προσωπικοτήτων, κομμάτων και ομάδων εν μέσω της διπλής κρίσης των Μνημονίων και του κορονοϊού και της κινητικότητας εν όψει εκλογών.
            Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης συναντήθηκε στην Θεσσαλονίκη με θεσμικά πρόσωπα αλλά και με προσωπικότητες που παίζουν σημαντικό αντικαθεστωτικό ρόλο στην Ελλάδα, κατά της βαρβαρότητας του καθεστώτος της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης των εθνικών κοινωνιών. Όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, συνεχίζονταν στην Αθήνα οι επαφές με άλλα πρόσωπα του αντικαθεστωτικού χώρου.

            Με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Δράμας Γιάννη Κιτσουκάκη στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας ήταν η πρώτη συνάντηση του ταξιδιού, καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη, για να συζητηθούν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων κυρίως μετά από την καταστροφή από τους κυβερνητικούς χειρισμούς γύρω από τον κορονοϊό.

Στην αγροτική περιοχή του Λαγκαδά έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Ιωάννη Ταχματζίδη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Λαγκαδά κ. Ιωάννης Παναγιωτίδης και ο κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, πρώην βουλευτής και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, την οποία το ΑΚΚΕΛ επίσημα στήριξε στις εκλογές. Συζητήθηκε η σημασία της Πρωτογενούς παραγωγής στην εθνική οικονομία και στην επισιτιστική αυτάρκεια σήμερα όπου η κατάσταση μετά τον κορονοϊό οδηγεί σε επισιτιστική κρίση. Αναλύθηκαν επίσης τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά των παραγωγών.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΑΚΚΕΛ συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη  όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την Εκκλησία και την γνωστή τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα. Έγινε παρουσίαση στον Σεβασμιώτατο μίας σειράς θεμάτων σχετικά με την διατροφική αυτάρκεια της χώρας και την ανάγκη στήριξης του Πρωτογενούς τομέα, ενώ συζητήθηκαν και διάφορα κοινωνικά θέματα εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.
Η θρυλική, Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε εξαιρετική οικοδέσποινα και ακροάτρια κατά την συνάντηση με τους κ.κ. Βάκη Τσιομπανίδη και Γαβριήλ Αβραμίδη. Εκφράστηκε η αγωνία του ΑΚΚΕΛ σχετικά με το τι θα ακολουθήσει έχοντας δικαιολογία την κρίση που έχει δημιουργηθεί από τους χειρισμούς για τον κορονοϊό. Παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που έχει κάνει το ΑΚΚΕΛ έτσι ώστε να λάβει ενημέρωση από την Ιταλία την Κίνα και την Κούβα, κυρίως σε σχέση με την πραγματική κατάσταση και τις δυνατότητες αντιμετώπισης που υπήρχαν όταν ξεκίνησε η υγειονομική κρίση στις αρχές του έτους. Ειδικά για την Κούβα παρουσιάστηκε η επίσημη ενημέρωση που έχει το ΑΚΚΕΛ ότι υπάρχει φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε με καλά αποτελέσματα και το οποίο αργότερα το χρησιμοποίησαν και στην Ιταλία, αλλά όχι στην Ελλάδα διότι δεν υπήρχε η τυπική έγκριση. Τονίστηκε ο κίνδυνος από την έλλειψη διατροφικής αυτάρκειας, ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών χειρισμών και πολιτικών κατά τα μνημονικά χρόνια, κάτι που γίνεται κίνδυνος εθνικής επιβίωσης μετά τους χειρισμούς για τον κορονοϊό. Ειδικά για τις εισαγωγές μαλακού σιταριού (που παράγει αλεύρι) από την Ουκρανία, χρειάζεται να αξιολογηθεί και η πιθανή επίπτωση της μόλυνσης από το Τσερνομπίλ σε καρκινογενέσεις, όπως επίσης και η πιθανότητα εισαγωγικών συμφερόντων που δημιουργούν πολιτικό κλίμα απαγόρευσης της εγχώριας παραγωγής για οικονομική εν μέρει πολιτική εξάρτηση από το εκάστοτε κυβερνητικό καθεστώς στην Ουκρανία. Καυτηριάστηκε επίσης η τουρκική προκλητικότητα, που εργαλειοποίησε την Αγία Σοφία κατά της Ορθοδοξίας και ειδικά της Ελλάδας. Από την πλευρά του ΑΚΚΕΛ τονίστηκε η σημασία να μειωθεί ο ΦΠΑ στο απολύτως ελάχιστο στο νομό Έβρου αλλά και στις βόρειες συνοριακές περιοχές, ώστε να εξαλειφθεί η αγοραστική διαρροή στην Τουρκία, Βουλγαρία, κλπ για τρόφιμα, ρούχα, καύσιμα κλπ, ενώ αυτό θα δημιουργήσει επίσης αγοραστικό ρεύμα από αυτές τις χώρες στις τοπικές ελληνικές αγορές.
            Κατά τη συνάντηση με την υπεύθυνη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα. Μαρία Αντωνίου, το ΑΚΚΕΛ υπογράμμισε το αίτημά του για ενημέρωση των Προέδρων των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων από τον πρωθυπουργό για σοβαρά και για εθνικά θέματα. Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό κομμάτων τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές αλλά δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή και φυσικά υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό της αποχής. Περίπου το μισό εκλογικό σώμα της Ελλάδας δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Ειδικά όμως για τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές είναι θέμα Δημοκρατίας και διαφάνειας η ενημέρωση των αρχηγών τους ώστε οι ψηφοφόροι τους να μην αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το ΑΚΚΕΛ ενημέρωσε επίσης ότι ενώ κάνει σοβαρές προτάσεις και ρεαλιστικές παρεμβάσεις στο ΥΠΑΑΤ αλλά και σε άλλα υπουργεία, ο υπουργός Μάκης Βορίδης απαξιώνοντας κάθε δημοκρατικό θεσμό αρνείται ακόμη και να μας απαντήσει. Άλλο παράδειγμα είναι ο κ. Κικίλιας του Υπουργείου Υγείας ο οποίος για ενάμιση μήνα δεν μας έχει δώσει τα στοιχεία σχετικά με την διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός του Υπουργείου (και όπου αλλού συμμετείχε το Υπουργείο) αναφορικά με την αξιολόγηση του κινδύνου από τον κορονοϊό COVID-19. Δηλαδή τι είπε, ποιος, πότε, κλπ στις συνεδριάσεις «των ειδικών» και πώς δικαιολογήθηκε η υποχρεωτικότητα και ο «μονόδρομος» των μέτρων. Με την κα Αντωνίου συζητήθηκε επίσης το θέμα της διατροφικής μας αυτάρκειας και άλλα επιμέρους όπως η επιταγή στήριξης του Πρωτογενούς τομέα ώστε όλα τα αιτήματα να μεταφερθούν στον πρωθυπουργό.
            Το ΑΚΚΕΛ πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με πρόσωπα και ομάδες του αντικαθεστωτικού χώρου που εναντιώνονται στην παγκοσμιοποίηση και στην ισοπέδωση των εθνικών κοινωνιών, ώστε να εξεταστεί η συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές και η δημιουργία ενός κοινού μετώπου. Όπως για να αντιμετωπιστεί ο Άξονας του Ναζισμού, εντελώς διαφορετικές χώρες και ιδεολογίες συμμάχησαν στη δεκαετία του 40, έτσι και σήμερα εκτός των άλλων ο Ναζισμός εξακολουθεί να λειτουργεί ισχυρότερος σε όλο τον κόσμο είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας νέας Συμμαχίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου