Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Δήμαρχος Σκύδρας: «Υποκινούμενη η παρουσίαση παραπόνων υπαλλήλου του Δήμου»


Δελτίο Τύπου

Δήλωση - Απάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στα υποκινούμενα, από τρίτους, παράπονα υπαλλήλου «που δεν ακούστηκαν στο Δήμο Σκύδρας»

Κοινοποιούμε τη δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου που στάλθηκε ως απάντηση στην υποκινούμενη, από τρίτους, παρουσίαση παραπόνων υπαλλήλου του Δήμου Σκύδρας τα οποία «δεν ακούστηκαν από το Δήμο Σκύδρας».

Το πλήρες κείμενο της απάντησης είναι το εξής:

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση video στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα, δηλαδή στις 17/7/2020 και με τίτλο «παράπονα που δεν ακούστηκαν στο Δήμο Σκύδρας», στ΄οποίο υπάλληλος του Δήμου Σκύδρας εμφανίζεται να καταφέρεται με ανεπίτρεπτους και ψευδείς χαρακτηρισμούς και σχόλια σε βάρος μου, θέλω να δηλώσω τα εξής:

Για μία ακόμη φορά αποκαλύπτονται οι προθέσεις σας για παραπλάνηση και μεροληπτική ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού και των συμπολιτών μας. Αποκαλύπτονται οι προθέσεις σας για δυσφήμιση της Δημοτικής Αρχής, αφού αυτό που σας ενδιαφέρει προφανώς είναι η «ανάδειξη» οποιασδήποτε «είδησης» ή «έρευνας» αρκεί αυτές να στρέφονται κατά της Δημοτικής Αρχής.

Σαφώς και δεν υπάρχει και δεν τηρείται η δεοντολογία, η αμεροληψία και η αντικειμενικότητα, αφού με μεγάλη ευκολία και σκοπιμότητα αναρτώνται τίτλοι και ειδήσεις χωρίς καμία διασταύρωση.

Επομένως, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι αυτό που σας ενδιαφέρει δεν είναι η ανάδειξη της αλήθειας, αλλά μόνο πώς να θίξετε τη Δημοτική Αρχή Σκύδρας και μάλιστα χωρίς να σας ενδιαφέρει ότι η είδηση που παρουσιάζεται είναι ψευδής.

Ως Δήμαρχος Σκύδρας, ποτέ μα ποτέ, δεν απείλησα, δεν ενέπαιξα, δεν εξεβίασα κανέναν υπάλληλο, ούτε κυριολεκτικά ούτε μεταφορικά, ούτε καν είχα ποτέ ή θα έχω αντίστοιχες προθέσεις και σκέψεις. Και φυσικά δεν αρνήθηκα ίδια ή οι συνεργάτες μου συνάντηση μ΄εργαζόμενους με τους οποίους ανάλογα με το αντικείμενο συνεργαζόμαστε καθημερινά αναγνωρίζοντας την εργασία και την προσφορά τους.

Άλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι ότι είμαι από τους ελάχιστους Δημάρχους που δέχομαι όλους τους Δημότες στο γραφείο μου, τις περισσότερες φορές μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί ραντεβού, όπως όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου Σκύδρας, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή, ακόμη και για προσωπικά τους θέματα, όπως προ μηνός ή και περισσότερο μ΄επισκέφθηκε ο «καταγγέλλων» για καθαρά προσωπικό του θέμα και το σταματάω εδώ…Άραγε μπορεί ν΄αρνηθεί ακόμη κι αυτό;

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο Δημαρχείο, είχα συζήτηση μ΄εκπρόσωπο των εργαζομένων για την εξέλιξη της δικαστικής διεκδίκησης χρηματικών ποσών από υπαλλήλους του Δήμου Σκύδρας με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Πώς, λοιπόν, ομιλεί κάποιος για τη συμπεριφορά της Δημάρχου ότι απειλεί κι εκβιάζει όταν ο ίδιος ή αυτοί που τα διαδίδουν και τ΄αναμεταδίδουν δεν ήταν παρόντες; Γιατί τέτοιος διασυρμός; Εάν κάποιος λάθος κατάλαβε τα πράγματα ή λάθος τα μετέφερε ή κάποιος άλλος αλλιώς τ΄αντιλήφθηκε δεν θα έπρεπε να υπάρχει στοιχειώδης εξακρίβωση;

Είναι, λοιπόν, αστειότητες τα όσα αναφέρονται στο «ρεπορτάζ» και δεν έχουν καμιά σχέση με τον τρόπο και τη συμπεριφορά μου ως Δημάρχου κι ως ανθρώπου, όχι μόνον απέναντι στους εργαζομένους του Δήμου μας αλλά γενικότερα.

Να τονίσω ότι σε κάθε συνάντηση με τους εκπροσώπους ή τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων κι ενώπιον των υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας δηλώνω ότι είμαι υπέρ των εργαζομένων κι έχω δώσει εντολές σ΄όλους τους αρμοδίους (αιρετούς και υπαλλήλους) να καταβάλλονται στους υπαλλήλους όσα δικαιούνται με βάση το νόμο κι όχι κατά παράβασή του, να τους καταβάλλονται στο ακέραιο οι αμοιβές τους και φυσικά οι υπηρεσίες μας να πράττουν σε κάθε περίπτωση τα δέοντα όσον αφορά τις οποιεσδήποτε παροχές και μέσα υπέρ των υπαλλήλων. Άλλωστε, ορισμένες από τις συναντήσεις αυτές δημοσιοποιήθηκαν κι έγιναν γνωστές μέσω σχετικών Δελτίων Τύπου.

Προφανώς, για μια ακόμη φορά το μικρόφωνο και η εικόνα σίγησαν, έκλεισαν και δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να ρωτήσουν στοιχειωδώς κανέναν αρμόδιο αν και βρέθηκαν, σε πλήρη προσυνεννόηση, έξω από το Δημαρχείο!! Καμία προσπάθεια ή πρόθεση για διερεύνηση του θέματος, για αναζήτηση της αλήθειας κι ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού. Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε, ούτε βέβαια θα είναι και η τελευταία!

Το ζήτημα δεν είναι μόνον η ψευδής ή η ατεκμηρίωτη, η αβάσιμη και μη διασταυρούμενη είδηση, αλλά η ευκολία με την οποία υποθάλπεται, αναδεικνύεται και διαχέεται. Μπροστά στον εύκολο εντυπωσιασμό μένει, δυστυχώς, στο περιθώριο η σφαιρική ενημέρωση.

Ξεκαθαρίζω ότι η πόρτα του γραφείου μου και των συνεργατών μου είναι πάντα ανοιχτή για όλες κι όλους χωρίς διάκριση εάν είναι ψηφοφόροι μας ή όχι και χαρά μας είναι να τους εξυπηρετούμε στο μέτρο του δυνατού.

Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε κλείνοντας - και μάλιστα αναρωτιέται κανείς, πόσο αξίζει να συνεχίζει ν΄ασχολείται με τέτοιου είδους δημοσιεύματα ή έρευνες - είναι: «συνεχίστε …και θα τα πάτε καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more