Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Πρόταση στο Δ.Σ. Αλμωπίας φέρνει ο Δ. Μπίνος για το πεζόδρομο κορδέλα



Ραγδαίες φαίνεται ότι θα είναι οι εξελίξεις στον Δήμο Αλμωπίας ιδίως μετά την αποτυχημένη πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής να κλείσει κεντρικούς οδούς της πόλης όπου τους χαρακτήρισε πεζόδρομους. Πέρασε αρκετός καιρός για να καταλάβει κάποιος ότι αυτό το  μέτρο έτσι όπως υιοθετήθηκε από την Δημοτική αρχή είναι καταδικασμένο στην αποτυχία.  Οι λόγοι βέβαια δεν έχουν να κάνουν με κάποια εμπάθεια αλλά με  την αλήθεια.  Καταρχήν από την ολική χρήση του πεζόδρομου αυτή τη στιγμή έχουν αφαιρεθεί 100 θέσεις παρκινγκ. Έχουν αντικατασταθεί αυτές; Τι γίνεται την Πέμπτη με το παζάρι όπου επί της ουσίας όλη τη Αριδαία είναι απροσπέλαστη για τα αυτοκίνητα; Πόσο δυσκολεύονται ιδιαίτερα οι κάτοικοι των χωριών που έρχονται να κάνουν τα ψώνια τους και αναγκάζονται φορτωμένοι να κάνουν μερικά χιλιόμετρα ως τα Ι.Χ. τους και να μεταφέρουν τα ψώνια τους; Πως θα τροφοδοτούνται τα καταστήματα καθώς οι δρόμοι δεν ανοίγουν ούτε για ανεφοδιασμό; Τι γίνεται  με τους μόνιμους κατοίκους που όχι μόνο έχασαν τα παρκινγκ τους αλλά τους έχει απαγορευτεί η πρόσβαση με τα Ι.Χ. τους έξω από τα σπίτια τους; Τι θα γίνει τον χειμώνα όπου δεν κυκλοφορεί κανείς;
Ιστορία αμαρτία
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την ιστορία της πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου στο κέντρο της Αριδαίας. Ήταν την περίοδο 1994-1998  όταν ο τότε Δήμαρχος Γιάννης Αγιάνογλου ο οποίος δεν βρίσκεται στην ζωή, είχε αποφασίσει να την πεζοδρομήσει. Η αποτυχία του μόνιμου αυτού εγχειρήματος αλλά και της κακής κατασκευής όπου είχε φέρει στο ίδιο επίπεδο το πεζοδρόμιο με τον δρόμο, είχε αναγκάσει τον μετέπειτα Δήμαρχο Σάκη Χατζηδημητρίου να κάνει πίσω και να ανακατασκευάσει το έργο το οποίο έχει την σημερινή του μορφή. Από εκεί και πέρα οι Δημοτικές αρχές έκλειναν τα καλοκαίρια τον δρόμο  είτε κάποιες ώρες είτε σε όλη την καλοκαιρινή θητεία. Ένα ακόμη τραγελαφικό της απόφασης είναι ότι κομμάτια επί της οδού Κύπρου δεν είναι πεζόδρομοι στις καθέτους όπου διασχίζουν άλλοι δρόμοι. Έτσι έχουμε μια ευθεία με τρία κομμάτια πεζοδρόμου. Σήμερα βέβαια η δημοτική αρχή απομάκρυνε τις κορδέλες και έβαλε ζαρντινιέρες. Έτσι έχουμε πλέον πεζόδρομο ζαρντινιέρα.

Κίνηση ματ
Αυτό που θα κάνει ο συνδυασμός Η Αλμωπία της Καρδιάς μας και ο Δημήτρης Μπίνος είναι να ζητήσει με επιστολή του να συνεδριάσει το Δημοτικό συμβούλιο έστω και με την μέθοδο της δια περιφοράς, με θέμα την κατάργηση της απόφασης της Δημοτικής αρχής για τις πεζοδρομήσεις που πάρθηκαν χωρίς διάλογο. Στην συνέχεια και για 10 μέρες να υπάρξει πραγματική διαβούλευση με τους φορείς και να παρθεί μια νέα απόφαση  για τον μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο όπου θα εξυπηρετεί τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, τους επισκέπτες και φυσικά την λειτουργία της πόλης. Το μήνυμα βέβαια θα είναι και πολιτικό καθώς οι συνδυασμός του κου Νίκου Παρούτογλου διαφωνεί με αυτή τη μορφή πεζοδρόμησης όπως και ο συνδυασμός του Σάκη Χατζηδημητρίου. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά ο συνδυασμός του κου Μπάτση και των δυο προθύμων δημοτικών συμβούλων που τον στηρίζουν δεν φτάνει σε καμιά περίπτωση ενώ θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και τον συνδυασμό του κου Παρούτογλου.
Ο εμπορικός σύλλογος
Θυμίζουμε ότι ο εμπορικός σύλλογος Αριδαίας είναι εναντίον της πεζοδρόμησης καθώς πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία όπου και οι περισσότεροι επαγγελματίες ήταν εναντίον αυτής της μορφής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more