Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Επιστολή προέδρου Άρνισσας ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΚ ΑΡΝΙΣΣΑΣ!

Πριν από δύο μήνες περίπου, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτή για συγκεκριμένες εκτάσεις στην περιοχή μας. Ο σκοπός του ήταν, η δημιουργία ενός πάρκου με φωτοβολταικά. Έγιναν αμέσως οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαπιστωθεί αν αυτό θα ωφελούσε την περιοχή μας και ποιο θα ήταν το όφελος. Όλα έδειχναν ότι βαίνουν καλώς μέχρι την σημερινή ημέρα(3/7/2020).
Για σήμερα, είχε προγραμματιστεί μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ακυρώθηκε λόγω της μη προσέλευσης των κυρίων Τσεπκετζή Ιωάννη, Ρυσάφη Αντώνιο καθώς και των παρατάξεων τους. Καταγγέλλω τους εν λόγω κυρίους για σκόπιμη καθυστέρηση στην συγκεκριμένη επένδυση η οποία έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας καθώς και όλου του Δήμου Έδεσσας. Συγχαίρω τον κύριο Τσιτσάγκα Χαράλαμπο, ο οποίος ήταν παρών και τάχθηκε υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης.
Σε μία περίοδο στην οποία ολόκληρη η χώρα περνάει μία πρωτοφανή κρίση, εμείς είχαμε την τύχη να έχουμε υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να δαπανήσουν υπέρογκα ποσά για την επένδυση τους. Συγκεκριμένα, το όφελος μόνο απ’ το ενοίκιο στο δήμο Έδεσσας ανέρχεται σε ένα ποσό άνω των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά το κόστος της επένδυσης θα ξεπερνούσε τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα την καθιστούσε μία απ’ τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην χώρα αυτή τη στιγμή. Οι εκτάσεις οι οποίες ζητήθηκαν, είναι στην πλειονότητα τους μη καλλιεργήσιμες και αρκετά δύσκολα προσβάσιμες. Παλαιότερα εκεί υπήρχαν απορρίμματα από την βιομηχανική περιοχή.
Ο επενδυτής αφού γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του, ήρθε σε επαφή με περισσότερους από 40 κατοίκους της περιοχής, για να προβεί στην ενοικίαση των εκτάσεων τους προσφέροντας σημαντικό όφελος στο εισόδημα των οικογενειών τους. Επιπλέον, δεσμεύτηκε  για την εγκατάσταση και παραχώρηση μιας μονάδας ενός MegaWatt(1 MW), για τις ανάγκες ρεύματος στην άρδευση της τοπικής κοινότητας. Τέλος, θα  υπήρχε απασχόληση  ατόμων από την περιοχή για τις εργασίες, τόσο στην κατασκευή του πάρκου όσο και μετά το πέρας των εργασιών. Άτομα τα οποία θα ήταν από την Τοπική μας Κοινότητα.
Το κόστος για την ενοικίαση ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά στρέμμα, πρωτοφανές για την περιοχή διότι πρόσφατα σε αντίστοιχες περιοχές της Βεγορίτιδας, το κόστος για την ενοικίαση ανερχόταν στα 50 ευρώ ανά στρέμμα.
Ζούμε σε μία ασφυκτικά δύσκολη περίοδο, στην οποία όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να καταφέρουμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς. Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε στην περιοχή μας επενδύσεις, αντίστοιχες των οποίων δεν υπήρχαν ποτέ. Παρόλο αυτά, κάποιοι δημιουργούν προβλήματα σε μια επένδυση η οποία μόνο όφελος μπορεί να έχει για την περιοχή μας. Σε αρχική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλοι αποκρίθηκαν θετικά για την συγκεκριμένη επένδυση καθώς και σύσσωμη η τοπική κοινότητα ενέκρινε με ικανοποίηση την επένδυση. Τι μπορεί να άλλαξε μέσα σε μερικές ημέρες δεν μπορώ να το γνωρίζω αλλά θα παρακαλούσα λίγη παραπάνω σοβαρότητα κύριοι για ένα τόσο σημαντικό θέμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Τέλος, ο Δήμος δεν πρόκειται να μείνει άπραγος και από σήμερα κιόλας, θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.


Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της ΤΚ Άρνισσας

Παπαγιαννίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more