Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

«ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

       
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη των προβλημάτων και ελλείψεων στη Χαλκιδική, ο Βουλευτής Απόστολος Πάνας, συνεχίζοντας τη σειρά ενεργειών του για την πλήρη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα την «Ανάγκη επίσπευσης της πλήρους λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου Χαλκιδικής».
       Η επίκαιρη ερώτηση ήρθε σε συνέχεια της Ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βουλευτής προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη, όπου η Υπουργός είχε απαντήσει για την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης του έργου τον Ιούλιου του 2021, χωρίς να θέτει όμως ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης ανασύστασης του Μουσείου και τοποθέτησης όλων των προβλεπόμενων προθηκών και ιστορικών ευρημάτων, ώστε να ολοκληρωθεί και να γίνει επισκέψιμο, αλλά ούτε και είχε διευκρινίσει την προέλευση της σχετικής χρηματοδότησης.
       Έκτοτε, ο κ. Πάνας, ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών με επιστολή που απέστειλε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Πολυγύρου και την «Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου», η οποία μάλιστα μερίμνησε και για την έκθεση ‘’Λαμπρόπουλου΄΄, τη μόνη έκθεση που υπάρχει στο Μουσείο αυτή τη στιγμή και προήλθε από ιδιωτική δωρεά.
        Η   απάντηση   της   κ. Μενδώνη   στον   κ. Πάνα   ήταν   ικανοποιητική   καθώς   η   Υπουργός δεσμεύθηκε   για   τη   χρηματοδότηση   του   Αρχαιολογικού   Μουσείου   Πολυγύρου   από   εθνικά κονδύλια κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, το φθινόπωρο δηλαδή, για την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης και την 3η Ενότητα του έργου, που θα ανέλθει στο ποσό των 700.000 ευρώ και έπειτα το έργο θα περάσει στην επόμενη προγραμματική περίοδο του Υπουργείου 2021-2027 χωρίς διακοπή. Τέθηκε επομένως το χρονοδιάγραμμα και διευκρινίστηκε και η προέλευση της αναγκαίας χρηματοδότησης. Η Υπουργός αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία της πλήρους λειτουργίας του μουσείου καθώς πρόκειται για το Μουσείο όλης της Χαλκιδικής. 
       Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, μεταξύ άλλων : «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς έπειτα από σειρά πρωτοβουλιών που έλαβα, επιλύεται ένα ακόμα ζήτημα της Χαλκιδικής. Η δέσμευση της Υπουργού και η διευκρίνηση της προέλευσης της χρηματοδότησης για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολύγυρου είναι γεγονός. Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος με πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, που ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, πρέπει να αναδειχθεί ως σημαντικό σημείο αναφοράς στη Χαλκιδική, για την ανάδειξη του πολιτισμού της αλλά και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της. Θεωρώ τέλος, χρέος μου να διεκδικώ με κάθε τρόπο επίλυση στα ζητήματα του τόπου μας και στη κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more