Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

«ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ!

Άγονοι διαξιφισμοί και πόλωση κρατούν στάσιμη την πόλη



Αδύναμη να δώσει λύσεις σε προβλήματα η Δημοτ. Αρχή

• Το δρόμο της σκληρής κριτικής συνεχίζει ο Στ. Καστερίδης - Την κατηγορεί για απραξία στην περίοδο της καραντίνας


Τίποτα δε φάνηκε να έχει αλλάξει στην πρώτη μετά από αρκετούς μήνες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας με φυσική παρουσία των μελών του που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου στα Γιαννιτσά.
Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη των Γιαννιτσών και οδηγούν σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Γιαννιτσιωτών, Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση επιδόθηκαν στους γνωστούς «διαξιφισμούς», παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι χωρίς συναίνεση έργα δεν γίνονται, ειδικά σε Δήμους όπως ο μεγαλύτερος του νομου Πέλαλς  όπου η παράταξη του Δημάρχου δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία στο Δημοτ. Συμβούλιο.
Πιο «επιθετικός» εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Στάθης Καστερίδης ο οποίος άσκησε κριτική για ό,τι έγινε ή δεν έγινε το τελευταίο διάστημα από τη Δημοτική Αρχή, φτάνοντας μάλιστα να κάνει λόγο ακόμα και για σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του Δήμου (!), ενώ τις δικές της παρατηρήσεις έκανε και η Αναστασία Δαρδανελιώτη δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε  ότι 
αναλαμβάνει ως δικηγορος τη συσταση σωματειου των καταστηματων εστιασης και διασκεδασης του δημου Πέλλας και συγχρονως,ως δημοτική σύμβουλος εθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της 15-5-2020 κπ αιτηματα τους που λογω κορονοιου τους επληξαν οικονομικα. Η κα Δαρδανελιώτη επιτέθηκε στην Δημοτική αρχή για την απόφαση του Δημάρχου να δηλώσει ότι Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής πήραμε μια γενναία απόφαση για την στήριξη των επαγγελματιών του δήμου μας που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας. Αφορά ουσιαστικά στην απαλλαγή των τελών κοινόχρηστων χώρων για το 2020.
Συγκεκριμένα, αποφασίσαμε την επιβολή του συμβολικού ποσού 0,10 ανά τ.μ. στο ετήσιο τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο ετήσιο ειδικό τέλος τοποθέτησης ανεμοφρακτών/ δαπέδων και στο ετήσιο τέλος χρήσης κοινοχρήστου χώρου για την έκθεση εμπορευμάτων στην πρόσοψη του καταστήματος.
Η μείωση αφορά καταστήματα σε όλη την επικράτεια του δήμου Πέλλας. Η κα Δαρδανελιώτη τόνισε ότι ο Δήμαρχος υποχώρησε απο τις πιέσεις. 

Μόνο… πόλωση!
Την τακτική της πόλωσης και των διαρκών αντιπαραθέσεων με τη Δημοτική Αρχή έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Πέλλας  κι αυτό μόνο καλό δεν είναι για τους ίδιους τους πολίτες που αναμένουν να δουν έργα και κυρίως δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Από τη δική της πλευρά, η Δημοτική Αρχή του Γρηγόρη Στάμκου που μετράει 3 νίκες  έχει να αντιμετωπίσει από τη μία μεριά ένα «βουνό» προβλημάτων που οξύνθηκαν το τελευταίο τετράμηνο εξαιτίας όχι μόνο της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και από δικούς της άστοχους χειρισμούς, ενώ από την άλλη, η Αντιπολίτευση έχει στυλώσει τα πόδια βάζοντας εμπόδια στην υλοποίηση των σχεδιασμών της. Έτσι όμως δε γίνεται δουλειά και ο Δήμος  παραμένει στάσιμος με την ευθύνη γι’ αυτό να βαραίνει όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς μας άρχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more