Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρέδωσε σήμερα εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στην Πυροσβεστική

Εξοπλισμό για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων παρέδωσε σήμερα στη 2η ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο εξοπλισμός χρηματοδοτείται μέσω του ευρωπαϊκού έργου «Flood Protection», που είναι ενταγμένο στο διασυνοριακό πρόγραμμα του Interreg «Ελλάδα – Βουλγαρία» και στο οποίο συμμετέχει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Όπως έχουμε δεσμευτεί, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε σταθερά και πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν τις μάχες στην πρώτη γραμμή. Στηρίζουμε όλους εκείνους, που έχουν κάνει αποστολή της ζωής τους να προστατεύουν τους συμπολίτες μας, γιατί για εμάς η ασφάλεια και η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος, ήταν και παραμένουν κορυφαίες προτεραιότητές μας. Και αυτό το έχουμε αποδείξει όχι με λόγια, αλλά με πράξεις σε κάθε μας βήμα. Στηρίξαμε την Ελληνική Αστυνομία, με νέα οχήματα και ατομικό εξοπλισμό. Παραδώσαμε νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ. Ενισχύσαμε την Πυροσβεστική, με 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα. Αλλά και τους προηγούμενους μήνες, μέσα στην υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού παραδώσαμε περισσότερους από 35 τόνους υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας στις γυναίκες και τους άντρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του λιμενικού, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Παράλληλα, παραδώσαμε 24 νέες Ειδικές Κλίνες Εντατικής Θεραπείας, στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, με τους οποίους αναβαθμίζουμε με σύγχρονο εξοπλισμό, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλουμε οι συμπολίτες μας να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, ό,τι είναι απαραίτητο, για να το πετύχουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more