Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Χρήστος Παπαστεργίου: Επίσκεψη στο Καβαλάρι του δήμου Λαγκαδά.

Επίσκεψη στην Κοινότητα ο Καβαλάριου του δήμου Λαγκαδά πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου συνοδευόμενος από τα στελέχη Χρόνη Μακρίδη και Παντελή Κουκουλεκιδη.
Η αντιπροσωπεία της παράταξης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Κοινότητας Καβαλαρίου κ. Γεωργία Μιχαηλίδου, με την οποία συζήτησαν θέματα άμεσης προτεραιότητας και αντιμετώπισης. Μεταξύ αυτών είναι ο καθαρισμός του ποταμού Καριέρα προκειμένου να διασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία της Κοινότητας. Εργασία που δεν έχει γίνει εδώ και μια πενταετία και που αναδεικνύει την μεγάλη έλλειψη συνεργασίας μεταξύ της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων της περιοχής ευθύνης της.
Ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη απευθείας συγκοινωνιακής σύνδεσης της Κοινότητας με την Θεσσαλονίκη. Σε μια κοινότητα με πάνω από 3000 κατοίκους και αρκετές οικονομικές δραστηριότητες (βιοτεχνίες κ.α.) είναι απαραίτητο να υπάρχει απευθείας συγκοινωνία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των εργαζομένων. Άμεσα πρέπει να επανασχεδιασθούν τα δρομολόγια και να καλυφθεί η αναγκαιότητα. Σημαντική, επίσης είναι και η έλλειψη υποκαταστήματος τράπεζας ή τουλάχιστον  ύπαρξης ΑΤΜ στην Κοινότητα.
Ακόμη μεγάλη πρόβλημα δημιουργεί η διέλευση οχημάτων βαρέως τύπου μέσα από την Κοινότητα δημιουργώντας ζητήματα ασφάλειας και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
Τέλος αυτό που φάνηκε καθαρά από την συζήτηση είναι η ανάγκη θεσμικής απόδοσης αρμοδιοτήτων και πόρων στις τοπικές κοινότητες. Ο αναβαθμισμένος ρόλος των τοπικών συμβουλίων θα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τις άμεσες ανάγκες κάθε περιοχής με την αρχή της εγγύτητας σε εφαρμογή.

«Είναι ενθαρρυντικό όταν νέοι, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά κυρίως σε νοοτροπία πολίτες δραστηριοποιούνται με τα κοινά βάζοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και την αγάπη για τον τόπο τους» σημείωσε εκ μέρους της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» ο επικεφαλής της Χρήστος Παπαστεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more