Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ KATA TH ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ξεκινώντας θα ήθελα να αναφερθώ στον Πλάτωνα, ο οποίος είπε ότι ο αληθινός άρχοντας δεν κοιτά το δικό του συμφέρον αλλά των  υπηκόων του. Και το λέω αυτό γιατί η ΝΔ έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το ίδρυμα Νιάρχος. Έχει μια σχέση λατρείας. Η ιστορία αυτή ξεκίνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πήραν 50 εκατ. ευρώ, ανύψωσαν τον δρόμο πολλά μέτρα, έγινε προσφυγή στο ΣτΕ, δεν άλλαξε τίποτα. Και δεν αναφέρομαι στο image της περιοχής αλλά ανυψώνοντας τον δρόμο κόβεις τον αέρα. Τρεις φορές αλλάξατε τη σύμβαση, αλλάζετε ποσά, μετά αλλάζετε περιεχόμενο. Όλες αυτές οι αλλαγές δείχνουν ότι ή νομοθετείτε λάθος και προχωράτε μετά σε βελτιώσεις ή κάνετε δουλειά στο πόδι και μας κοροϊδεύετε. Σε λίγο καιρό θα έχουμε σύστημα υγείας, αλλά θα έχουμε σύστημα Νιάρχου. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ο ίδιος ο Νιάρχος δεν έχει σχέση με το ίδρυμα. Το ίδρυμα είναι μια επιχείρηση που ασχολείται μεταξύ άλλων με ΛΟΑΤΚΙ και με πρόσφυγες. Και γιατί το Νιάρχος δεν δίνει χρήματα για να ενισχύσουμε την άμυνά μας; Ιδιαιτέρως τώρα που περνάμε μια κρίση. Είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κάτι για ένα ταμείο, όπου θα συνεισφέρουμε όλοι για να αγοράσουμε οπλικά συστήματα. Τελικά δεν έκανε κάτι. Υπάρχει στο Ναυτικό ένα ταμείο, αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει σοβαρά γιατί η χώρα χρειάζεται οπλικά συστήματα.
Πάμε στο ν/σ που θα φέρετε τις επόμενες ημέρες και το οποίο αφορά τις διαδηλώσεις. Μας αντιγράφετε αλλά το κάνετε στρεβλά. Μέσα στο ν/σ κάνετε λόγο για αυθόρμητες συναθροίσεις και δεν προβλέπει ο νομοθέτης αν οι συγκεκριμένες συναθροίσεις είναι νόμιμες ή παράνομες. Γιατί το κάνετε αυτό; Φοβάστε την αριστερά; Αφήνετε παραθυράκια σε αυτό που πάτε να φτιάξετε. Εμείς ζητήσαμε αυστηροποίηση των ποινών και εσείς τις κάνατε πλημμελήματα. Μα όταν πάει κάποιος και καίει την περιουσία του άλλου είναι πλημμέλημα; Για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά ο νομοθέτης πρέπει να γνωρίζει ότι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει ποτέ επεισόδια στις πορείες του; Γιατί έχει περιφρούρηση! Λέτε ότι μόνο ο οργανωτής θα πληρώνει τις ζημιές. Και όταν μπαίνουν οι παρακρατικοί στις διαδηλώσεις ή οι ψευτοαναρχικοί τι θα γίνεται; Αυτοί δεν θα πληρώνουν; Δημιουργείτε μια νομοθετική ασάφεια. Ή θα το κάνετε το ν/σ σωστά και θα απαγορεύσετε σε όποιον αλήτη να σπάει μαγαζιά και αυτοκίνητα ή μην το κάνετε καθόλου. Και γιατί 32 ευρωβουλευτές υπέγραψαν να χαρακτηριστούν οι ANTIFA τρομοκράτες και η ΝΔ δεν υπέγραψε;
Ο Μπέρτολ Μπρεχτ είχε πει ότι αυτός που αγωνίζεται μπορεί κάτι να χάσει, ενώ αυτός που δεν αγωνίζεται καθόλου έχει ήδη χάσει. Και εσείς δεν αγωνίζεστε στα ελληνοτουρκικά. Αφού η Τουρκία μιλά συνεχώς για casus belli να πούμε κι εμείς ότι αν η Τουρκία αρχίσει έρευνες στα 6 ναυτικά μίλια τότε θα το θεωρήσουμε κι εμείς casus belli. Η τακτική της Ελλάδας θυμίζει αυτόν που ταΐζει τον λύκο με κρέας και μετά του κάνει σεμινάριο για βηγκανισμό. Με τον κατευνασμό ταΐζουμε την Τουρκία με κρέας και μετά τις διεθνείς συνθήκες της μιλάμε για βηγκανισμό. Καταλάβετέ το: ο Τούρκος αντιλαμβάνεται μόνο ένα πράγμα: την ισχύ και την αποτροπή.
Και έχουμε και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, τον κ. Ντόκο, ο οποίος βγήκε πριν ενάμιση μήνα και μίλησε για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Ο κ. Ροζάκης χαρακτήρισε το Καστελόριζο απομονωμένο νησί. Ποιο; Το Καστελόριζο! Και το κ. Διακόπουλος έκανε λόγο για επωφελή συμφωνία. Έχουμε δηλαδή μια συγχορδία συμβούλων που εκθέτουν με τις δηλώσεις τους υπουργούς και πρωθυπουργός. Ε λοιπόν διώξτε τους τώρα! Τι σημαίνει το Καστελόριζο είναι μακριά; Βγήκε και ο κ. Κουμουτσάκος και τους άδειασε όλους βέβαια, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τους κρατά ο πρωθυπουργός. Για να έχουμε και την άλλη πλευρά της εξωτερικής πολιτικής;
Έγινε βέβαια και εκείνο το εγκληματικό λάθος της ΠτΔ. Πήγε η κ. Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι και έκανε λόγο για ένα μικρό νησί μακριά από την ηπειρωτική χώρα. Μα αυτό είναι το επιχείρημα της Τουρκίας! Και βέβαια στο tweet που ανήρτησε έγραψε το «Ελληνισμός» με μικρό «Ε» ενώ γράφεται με κεφαλαίο. Μα είναι δυνατόν να λέει ότι το Αγαθονήσι είναι μακριά; Είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί το επιχείρημα των Τούρκων; Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τον εχθρό μας. Ο Θουκυδίδης έλεγε ότι  για να μπορείς να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου πρέπει να τον διαβάζεις και εμείς δεν το κάνουμε. Και βγαίνει σήμερα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ο Τσελίκ και λέει: «Μην τολμήσετε να τα βάλετε με το ναυτικό μας δεν φτάνει το μπόϊ σας». Ο Τούρκος μίλησε για το μπόι των Ελλήνων. Και από το υπουργείο εξωτερικών δεν υπήρξε καμμία απάντηση. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που λένε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους Τούρκους. Όμως δεν είναι έτσι. Με την Τουρκία μας χωρίζουν χιλιάδες νεκροί, μας χωρίζει αίμα, μας χωρίζουν σφαγές. 9 στους 10 ψηφοφόρους του Ερντογάν είναι υπέρ της μετατροπής της Αγ. Σοφιάς σε τζαμί. Και ακόμα: 9 στους 10 του Μπαχτσελί, 7 στους 10 της Ακσενέρ και 4 στους 10 των Κεμαλιστών. Και βγαίνουν 100 τουρκικές ΜΚΟ και παρουσιάζουν διεκδικήσεις Τούρκων στα Δωδεκάνησα, την Θράκη και την Κρήτη. Και βγαίνουν και οι Σκοπιανοί και απαιτούν να τους αποκαλούμε επισήμως Μακεδόνες. Και εμείς έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες από τη ΝΔ να συστήσει μια επιτροπή για να δούμε γιατί ο Κοτζιάς βιάστηκε να υπογράψει την Συμφωνία των Πρεσπών και αρχικά το μεταθέτατε και τώρα δεν μιλάτε καθόλου. Να δούμε ποιοι το επέβαλαν αυτό; Οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, ποιοι;
Παρακαλάτε το ίδρυμα Νιάρχος να σας κάνει δωρεά ελικόπτερα. Το λέω γιατί προ μηνών ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από εμάς για την ύπαρξη 8 τεθωρακισμένων που σάπιζαν σε αποθήκες στον Πειραιά και τελικά τα χρησιμοποίησε. Σήμερα λοιπόν ενημερώνει ότι υπάρχει ένα ελικόπτερο που είναι σταθμευμένο στο Ελ. Βενιζέλος (δείχνει φωτο) -δείτε εδώ στις φωτογραφίες τον κ. Στυλιανίδη που το είχε παραλάβει- και τελικά αυτό το ελικόπτερο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Και πρόκειται για περιουσία του ελληνικού λαού. Πληρωμένη περιουσία. Την οποία δεν χρησιμοποιούμε. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Κάνετε λάθος συμμαχίες. Συμμαχήσατε με τους Ιταλούς που είναι εχθροί μας. Κάνατε συμφωνία μαζί τους για τις θαλάσσιες ζώνες, γιατί αυτό που κάνατε δεν είναι ΑΟΖ, τους δώσατε προνόμια και δεν πήρατε τίποτα. Και δώσατε προνόμοια στους Ιταλούς! Μα αυτοί ήταν πάντα εχθροί μας. Δεν δίνει κάτι χωρις να πάρεις και εσύ κάτι άλλο πίσω. Και σήμερα τρέχει ο Δένδιας στην Λιβύη για να συναντήσει εσπευσμένα τον Σάλεχ, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να συμμαχήσετε με τον Σάρατζ.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω αυτό που έλεγε ο ντε Γκωλ: η τραγωδία της εποχής μας είναι ότι η αριστερά στρέφεται κατά του έθνους και η δεξιά κατά του κράτους. Πάτε και ιδιωτικοποιείτε τα πάντα. Τα ξεπουλάτε όλα. Τελευταία ξεπουλάτε και το νερό. Και να δω τι θα κάνετε με τον τουρισμό χωρίς Κινέζους, Ρώσους και Αμερικανούς. Θα έρχονται οι Γερμανοί, θα τρώνε μια σαλάτα το μεσημέρι και μία φέτα καρπούζι το βράδυ και θα φεύγουν.

Στις ΜΚΟ αντί να τις κλείσετε τους αλλάζετε όνομα. Θα λέγονται Οργανώσεις Κοινωνίας των Πολιτών. Όπως έγινε με την τρόϊκα που την ονομάσατε Θεσμούς. Αν δεν ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ακόμα θα υπήρχε εκείνη η ολλανδική ΜΚΟ η Movement Underground. Ένα κόμμα του 4% έκανε ότι δεν κάνετε εσείς το κόμμα του 40%. Και δεν το κάνετε γιατί δεν θέλετε. Πάρτε σοβαρά τη διακυβέρνηση της χώρας. Κινείστε σε λάθος κατεύθυνση και δυστυχώς τα βράχια είναι κοντά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more