Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 4ης ΥΠΕ Δ. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ

Κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 25/8, με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Δ. Τσαλικίδη.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για την κατάσταση στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας που υπάγονται στην 4η ΥΠΕ.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης ανέφερε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στα δύο γηροκομεία σε Ασβεστοχώρι και Εύοσμο αλλά και η διαρκής αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη σε χώρους εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες και νοσηλευτικά ιδρύματα, αποδεικνύουν την ανάγκη το δημόσιο σύστημα υγείας να θωρακιστεί με όλα τα αναγκαία μέτρα και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση των κρουσμάτων στους οίκους ευγηρίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για χώρους που περιθάλπουν και φιλοξενούν ανθρώπους που ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου και στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και περιορισμένα μέσα, με ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας. Μάλιστα επισήμανε το ρόλο των επιχειρηματιών της Υγείας - Πρόνοιας, που μπροστά στη διατήρηση των κερδών τους κάνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών τους.
Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο για τον έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών και την ιατρική κάλυψη όλων των ιδρυμάτων και δομών της Πρόνοιας, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια τραγικά φαινόμενα.

Και θύμισε ότι το ΚΚΕ μεταξύ άλλων ζητά: Ειδικά μέτρα και τακτικούς ελέγχους στους οίκους ευγηρίας και στα προνοιακά ιδρύματα. Άμεσο άνοιγμα κλειστών πτερύγων και κτιρίων αυτών των ιδρυμάτων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια για να μπορέσουν να αποσυμφορηθούν αυτοί οι χώροι. Επίταξη ξενοδοχείων για να μπορεί να μεταφερθεί ένα μέρος των περιθαλπόμενων σε αυτά τα ιδρύματα, για να μην υπάρχει αυτός ο επικίνδυνος συγχρωτισμός και ταυτόχρονα να μπορέσουν να φιλοξενηθούν βαριά ανάπηροι και ηλικιωμένοι, που αυτήν τη στιγμή είναι μόνοι τους στα σπίτια τους και αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν. Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των δομών του ιδιωτικού τομέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και να είναι πλήρως ενταγμένος στον κρατικό σχεδιασμό και έλεγχο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more