Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

7 εκ. ευρώ έλαβαν επιχειρήσεις της Πέλλας από την επιστρεπτέα προκαταβολή

Πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι ουσιαστικά τελευταίες πληρωμές του β' κύκλου της «επιστρεπτέας προκαταβολής».
·          
Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 844 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 50,1 εκατ. ευρώ.
Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν την «επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ» ανέρχεται σε 89.729 δικαιούχους, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση, μέσω κρατικών δανείων, συνολικού ύψους 1,259 δισ. ευρώ.
Συνεπώς, από τον α’ και τον β’ κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής», έχουν συνολικά καταβληθεί 1,861 δισ. ευρώ.
Θα ακολουθήσει και γ’ κύκλος
Θα ακολουθήσει και γ’ κύκλος (κυρίως προς τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα), ύψους λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ, ώστε η ρευστότητα των επιχειρήσεων να ενισχυθεί συνολικά, μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με 3 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, σήμερα πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.936 δικαιούχων της «Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού», ποσό συνολικού ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.
Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται 56.000 ευρώ που δόθηκαν σε 70 δικαιούχους της «Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού Ι» της περιόδου Μαρτίου- Απριλίου.
Πόσα πήραν οι επιχειρήσεις της Πέλλας
Θα είχε αξία να δούμε πόσα χρήματα πήραν οι επιχειρήσεις της Πέλλας όπως και οι εργαζόμενοι. Φυσικά και νομικά πρόσωπα της ΔΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ που πήραν χρήματα ήταν 3.488 και έλαβαν 7.855.878,4  συνολικά. Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα της ΔΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ έλαβαν 6.698.234,57 με 2.536 ΑΦΜ. Ειδικότερα στην ΔΟΥ Γιαννιτσών έλαβαν από την αποζημίωση ειδικού σκοπού πρώτης και δεύτερης φάσης 2,4 εκ ευρώ ενώ στην ΔΥΟ Έδεσσας περίπου 3,2 εκ ευρώ. Από τις προκαταβολές που δόθηκαν σε επιχειρήσεις σε δυο στάδια, επιχείρησης της ΔΥΟ Γιαννιτσών έλαβαν συνολικά 4,3 εκ ευρώ περίπου ενώ οι επιχειρήσεις της ΔΥΟ Έδεσσας 2,7 εκ. ευρώ. Το σύνολο των επιχειρήσεων που πήρε χρήματα στο νομό Πέλλας και στις δυο φάσεις είναι 994.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου