Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για την διαγραφή προστίμου από τον A.Γεωργιάδη

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με θέμα την διαγραφή προστίμου προς ασφαλιστική εταιρεία από τον Άδωνι Γεωργιάδη. To πρόστιμο είχε επιδοθεί από την Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών ύστερα από καταγγελία πελάτη της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Κούλογλου είναι μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Με την ερώτηση του ο ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να διευκρινίσει πως θα διασφαλίσει την προστασία των καταναλωτών στα κράτη-μέλη και τι μέτρα θα λάβει ώστε να προστατευθεί το κοινό από πράξεις που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα. 
Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή: 
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, διέγραψε ένα πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, που είχε επιβληθεί σε μια ασφαλιστική εταιρεία. Το πρόστιμο είχε επιβληθεί από σχετική διεύθυνση του Υπουργείου του, ύστερα από καταγγελία καταναλωτή για αδικαιολόγητες αυξήσεις στα ασφάλιστρα. 
Σύμφωνα με έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Ανάπτυξης στις 28 Ιουλίου του 2020 έκανε δεκτή την ένσταση της ασφαλιστικής εταιρείας και ακύρωσε την απόφαση του ίδιου του του Υπουργείου. 
Στην αρχική της απόφαση, η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου έλεγε πως έλαβε υπόψη “την ανάγκη για την προστασία των καταναλωτών” και έκρινε την αύξηση των ασφαλίστρων ως καταχρηστική. 
Ο υπουργός αναίρεσε την απόφαση χωρίς να δίνει καμία αιτιολόγηση και χωρίς να συμβουλευτεί την Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών. Αυτές οι πράξεις μπορεί να θεωρηθούν παραβατικές και ενισχύουν τις πρακτικές διαφθοράς. 
Υπό το φως των ανωτέρω ερωτάται η Επιτροπή: 
Πως θα διασφαλίσει την προστασία των καταναλωτών σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ;
Πως θα προστατεύσει το κοινό από παραβατικές πράξεις που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more