Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Μεγάλες οι Κυβερνητικές ευθύνες στην μάχη του Κορωνοϊου και στην Πέλλα








Όταν ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου 2020 η πρώτη σύσκεψη και πάρθηκε η απόφαση για την έκδοση της νέας καθημερινής εφημερίδας ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ για το Σάββατο 26 Ιουνίου, μια ήταν η υπόσχεση που δώσαμε όλοι.
Ότι και αν γίνει θα λέμε την άποψη μας καθαρά και ξάστερα χωρίς να κάνουμε δεύτερες σκέψεις για κομματικές φιλίες, παραταξιακές συμπάθειες και λανσαρίσματα και μασάλια σε πολιτικά πρόσωπα.
Σε αυτό το χάος επικοινωνίας που υπάρχει στο νομό Πέλλας με την ανακοίνωση των κρουσμάτων και με τον θολό τρόπο που γίνεται, αποδεικνύει μέρα με τη μέρα τις μεγάλες Κυβερνητικές ευθύνες που υπάρχουν στην μάχη με τον Κορονωιό.
Κάπως έτσι είναι η θέση μας και ας ενοχλεί τους παρωπιδάτους «κομματικούς», που όταν ήταν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ποιούσαν τη νήσσα και βολεύονταν, όπως και παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ!
Φυσικά και δεν μας ενδιαφέρει η άποψή τους. Δικαίωμά τους είναι να την εκφράζουν και να λένε ό,τι θέλουν.
Οι πολίτες διψούν για ενημέρωση, δεδομένων και των ιδιόμορφων συνθηκών εξ αιτίας του κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης. Ενημέρωση που σε τοπικό επίπεδο δεν υπάρχει. Από την άλλη το ράδιο αρβύλα του διαδικτύου οργιάζει. Δεν  θα διστάσουμε να πούμε ότι κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, άφησαν να περάσουν περί τις εκατό ημέρες χωρίς να λάβουν καμιά πρόνοια για το νέο κύμα της πανδημίας, που στη χώρα μας ήρθε πρώιμα και έπεται το σφοδρότερο. Ακόμη και σε τοπικό επίπεδο την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν συνολικά 15 κρούσματα στο νομό Πέλλας. Καμιά ενημέρωση από πού προέρχονται, από που κόλησαν, αν έχουν ελεγχθεί οι κοντινές επαφές. Σκοτάδι στην τοπική ενημέρωση. Από την άλλη οι κολαούζοι της νέας μόδας των ΜΜΕ του διαδικτύου πήραν την σπέκουλα και όποιον πάρει ο χάρος.
Γενικότερα Ούτε γιατροί και νοσηλευτές προσελήφθησαν, ούτε νέες μονάδες εντατικής θεραπείες έγιναν, ουδέ τα νοσοκομεία οργανώθηκαν.
Επαναπαύτηκαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της πρώτης επίθεσης του φονικού ιού! ΑΝΟΙΞΑΝ τα σύνορα, χωρίς ελέγχους αρχικώς και στη συνέχεια με πλημμελείς. Εν ονόματι της στήριξης του τουρισμού, της εισροής χρημάτων στα κρατικά ταμεία και στα των επαγγελματιών τουρισμού.
Και σε χρόνο ρεκόρ τα κρούσματα κορωνοϊού πολλαπλασιάστηκαν και προσλαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Μεταδόθηκε ο ιός και στους γηγενείς, στους οποίους κυβέρνηση και ειδικοί επιρρίπτουν τις ευθύνες, ότι δήθεν... χαλάρωσαν και δεν πρόσεχαν! Ενώ η κυβέρνηση ήταν δήθεν σε εγρήγορση!
ΔΗΛΑΔΗ, ότι έρχονταν μέχρι προχτές από τα Σκόπια ανεξέλεγκτα, από εκεί που θερίζει ο κορωνοϊός, φταίνε οι πολίτες της Ελλάδας;
Αυτοί ευθύνονται που παρά τις εκκλήσεις η κυβέρνηση αδιαφόρησε;
; ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ειδήμονες συχνά παλινωδούν, με αποτέλεσμα την αμφισβήτηση των μέτρων και της αξιοπιστίας τους. Πάρτε για παράδειγμα τις μάσκες.
Η σύσταση για χρήση τους παρ ολίγο να μοιάζει με την εκ... περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Σαν τα μονά - ζυγά! Ναι τη μιά ημέρα, είναι αναγκαία. Ίσως, αλλά όχι σίγουρα, την επόμενη.
Μπορεί να κάνει ζημιά σε κάποιους με ιδιάζουσες παθήσεις. Ενδεχομένως όμως και όχι! Μέχρι που κατέληξαν (όχι όλοι...) ότι προστατεύει επαρκώς και είναι παντού υποχρεωτική! Τώρα, ενώ τον προηγούμενο εξάμηνο όχι...
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ όμως και κάτι ακόμη σοβαρό, αναπόφευκτο ίσως σε τέτοιες έκτακτες καταστάσεις. Περιορίζονται δραστικά οι ατομικές ελευθερίες και τα Συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών!
Όλες οι αποφάσεις που αφορούν τα διάφορα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ελήφθησαν όχι από τη Βουλή αλλά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Γιατί; Πόσο δύσκολο θα ήταν για τους βουλευτές να πάνε να συζητήσουν και να αποφασίσουν για το ποιά μέτρα πρέπει να επιβληθούν;
ΩΣ να μην έφτανε αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να στέλνει στον εισαγγελέα «όσους από το διαδίκτυο διαδίδουν σενάρια συνωμοσίας και προτρέπουν σε ανυπακοή»!!!
Και ποιοί θα κρίνουν τι είναι ...σενάριο συνωμοσίας και ...προτροπή σε ανυπακοή, που για να στοιχειοθετηθούν απαιτείται δόλος, εμφανής ζημία της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων, χειροπιαστή πρόθεση για ...πειθώ προς διέγερση του πλήθους και ένα σωρό άλλα, που οι νομικοί γνωρίζουν πολύ καλά;
Μάλλον στόχος είναι να σταματήσει η κριτική προς την κυβέρνηση, με δίωξη της ελευθερίας του λόγου, που όμως δε θα επιτευχθεί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more