Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

«Δραματικά απούσες οι υποδομές ελλιμενισμού στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής»


Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής μας στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, έγινε αισθητή η απουσία των υποδομών ενός αξιοπρεπούς λιμένα στην πόλη. Η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των σχετικών έργων είναι άκρως επιτακτική, καθώς, 600 χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται κατ’ έτος το Άγιο Όρος και όλοι εξ’ αυτών διεκπεραιώνονται ακτοπλοϊκά από την Ουρανούπολη.
Η συγκεκριμένη εκκρεμότητα σύρεται εδώ και 20 χρόνια, όπως μας ενημερώνουν οι αυτόχθονες, γεγονός που καθιστά άκρως επιτακτική την ανάγκη επίσπευσης των σχετικών έργων. Επανειλημμένως, μάλιστα, οι κάτοικοι της Ουρανούπολης έχουν διαμαρτυρηθεί για την κατασκευή λιμανιού, το οποίο αν και έχει προγραμματιστεί προ πολλών ετών, ωστόσο, κωλυσιεργεί συστηματικά. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι, ενώ τα έργα για την εν λόγω κατασκευή έχουν εγκριθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ενώ αρχικά, διαφαινόταν ότι, το ανωτέρω έργο είχε απεμπλακεί από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, η περίπτωση του λιμένα Ουρανούπολης μοιάζει να είναι ‘’το γεφύρι της Άρτας’’!
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να δρομολογήσετε τον απαραίτητο σχεδιασμό και να ολοκληρώσετε τα κατασκευαστικά έργα για την δημιουργία ενός λειτουργικού λιμένα στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, με προδιαγραφές που θα επιτρέπουν την εξυπηρέτηση πλήθους εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, κατ’ έτος; Αν ναι, πότε προγραμματίζετε την ολοκλήρωση, τόσο του σχετικού σχεδιασμού, όσο και των σχετικών κατασκευαστικών έργων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more