Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Κ. Μάλαμα : Σε απόγνωση γονείς κι εργαζόμενοι για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ κι από την έλλειψη στήριξης της λειτουργίας τους.

Αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών κι Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, μετά από επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζόμενων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στην οποία επισημαίνεται ο κίνδυνος χιλιάδες παιδάκια να μείνουν εκτός “κουπονιού φοίτησης” κι άρα να αποκλειστούν από τα ΚΔΑΠ για φέτος. Υπογραμμίζεται στο πλαίσιο αυτό ότι για να καλυφθεί το σύνολο των δικαιούχων οικογενειών, οι οποίες πληρούν τα κριτή​ρια, θα πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση για διεύρυνση του προϋπολογισμού για τα ΚΔΑΠ. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρξει κι άμεση στήριξη προς τους Δήμους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τα ΚΔΑΠ, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες. Η κυβερνητική απόφαση για περιορισμό της χρηματοδότησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, εάν δεν αναθεωρηθεί άμεσα, θα οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες σε αποκλεισμό και πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς κι εργαζόμενους των συγκεκριμένων δομών στην έξοδο. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς : 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς : 
- Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 
- Εσωτερικών 

Θέμα : Σε απόγνωση γονείς κι εργαζόμενοι για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ κι από την έλλειψη στήριξης της λειτουργίας τους. 

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 22 Αυγούστου 2020 επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στην οποία επισημαίνεται ο πρωτοφανής αποκλεισμός χιλιάδων οικογενειών από τα voucher, λόγω της περικοπής του σχετικού κονδυλίου. Στην ίδια επιστολή υπογραμμίζεται, επίσης, η τραγική έλλειψη χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την στήριξη των ΚΔΑΠ, τα οποία σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης ενδέχεται να καταρρεύσουν και χιλιάδες παιδάκια να μείνουν εκτός προγράμματος. 

Επισυνάπτεται η επιστολή 

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της άμεσης στήριξης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού που εργάζονται σε αυτά και της συμπερίληψης όλων των οικογενειών που έχουν αποκλειστεί φέτος από την χορήγηση των σχετικών voucher. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more